Community: Early 21st Century Romanticism


Αγάπη ρε μουνιά.

Το Community πήγε κι έκανε το πιο αγαπημένο μου πράγμα σε αυτή τη γιορτή του Αγ. Βαλεντίνου -και απόλυτα συνεπές με τον χαρακτήρα του ως show-, εξύμνησε την αδελφική αγάπη. Έχουν έναν τρόπο να μιλάνε για τη φιλία σε αυτή τη σειρά χωρίς να ακούγονται σαν χαλασμένος δίσκος, είτε επειδή χοροπηδάνε από το ένα genre στο άλλο, είτε επειδή η ανάπτυξη χαρακτήρων (λεπτοδουλεμένη, αλλά είναι εκεί) δίνει στα πράγματα μια αίσθηση εξέλιξης.

Έχεις δηλαδή τον Pierce, που σε όλη τη διάρκεια της σεζόν είναι ο outsider του γκρουπ των outsiders, είναι εκείνος που κάθεται στη γωνία με χτυπημένο πόδι, που δεν μπορεί να μπει στο μπαρ, που μένει με τον Abed ως το τέλος της περιπέτειάς του επειδή δεν έχει τι άλλο να κάνει κι αισθάνεται μόνος, που εξελίσσεται τελικά στον villain αυτής της παρέας επειδή μάλλον δεν πολυθυμάται πώς να αγαπάει. Το b-story του σε αυτό το επεισόδιο ήταν σαχλαμάρα, αλλά τον απομονώνει οριστικά, και θέλω να δω τι σκοπεύουν να κάνουν οι συγγραφείς με τον χαρακτήρα στη συνέχεια.

Έχεις όμως από την άλλη τον Jeff που συχνά-πυκνά προσγειώνεται στην δυστυχή (γι'αυτόν) πραγματικότητα του Greendale και αποδέχεται πως θέλοντας και μη είναι μέλος αυτού του γκρουπ. Αλλά εδώ για πρώτη φορά αποδέχεται ευθέως και χωρίς ντροπή ότι τους αγαπάει. Μεγάλο βήμα για τον 'bitter, shallow hipster' που αναγκάζει τον εαυτό του να βλέπει 'soccer' από το 2004.

Troy και Abed συνέχιζαν την ίδια ώρα να διδάσκουν τι θα πει φιλία, θέτοντας στην σέξι βιβλιοθηκάριο ένα δίλημμα (το 'cutest thing' που της είχε συμβεί στη ζωή της, φυσικά) και μη δεχόμενοι την επιλογή της. Όχι λόγω ζήλιας, αλλά λόγω υπερβολικής αγάπης.
-She called you weird.
-I am weird.

Αλλά όσο κι αν είναι ωραία όλα αυτά τα γλυκά και τα αστεία πραγματάκια, όλοι κατά βάθος ξέρουμε πως είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για ένα πράγμα.

Ναι.

Γενικότερα το storyline της Britta ήταν απίστευτο, με όλες τις τέλειες εκφράσεις και το εκνευριστικά self-righteous ύφος που φυσικά θα είχε η Britta σε μια τέτοια περίπτωση (χωρίς να διαπιστώνει ότι είναι πολύ πιο άβολη από ό,τι πχ η Annie, την οποία διαρκώς επιπλήττει), όλες τις σωστές ατάκες, και κάθε πιθανό σωστό timing στην συγκλονιστικά άβολη (και σέξι) σκηνή του χορού και μετέπειτα φιλιού με την Lauren.

Τυχαίες ξεκαρδιστικές στιγμές:

> O Pierce είχε έτοιμη δήλωση για την Britta και την λεσβία φίλη της.
> Το βλέμμα του Troy όταν ο Pierce τελείωνε τη δήλωση.
> Ο χορός του Troy.
> H δίωρη ανάλυση του Saw από τον Abed.
> O Chang μέσα από το ματάκι της πόρτας.
> Ο Chang που κουβάλησε μια μπάλα ποδοσφαίρου.
> Ο Magnitude. One-man party.
> Ο Starburns που είχε τη φαβορίτα σε σχήμα καρδούλας.

Εντάξει. Αν δεν το πούμε και τώρα, πότε θα το πούμε;

Σε αγαπώ, Community.


.

11 σχόλια:

  1. Πραγματικά καλό επεισόδειο, είμαι από τους λίγους που τους ξένισε και δεν τους εντυπωσίασε το D&D επεισόδειο και μου άρεσε που η σειρά ξαναανέβηκε.

    Ειμαι ο μόνος που εξέλαβε τη σκηνή του μηνύματος ως σκηνή "αποχαιρετηστήρια"? Ξέρετε, αυτό με το χερι..

    "I never thought you were cool, I just thought you were lesbian" :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το μόνο που δεν μου άρεσε είναι το ότι δεν υπήρχε ένα continuity στο θέμα Pierce. Στο προηγούμενο επισόδειο ήταν villain και τελικώς σχεδόν outsider και πάει σε αυτό και καθεται στο τραπέζι σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

    Κατά τα άλλα το επισόδειο ήταν one man show - Chang και one woman show - Britta.

    Πολύ καλό επισόδειο αλλά το προηγούμενο ήταν στο θεό και αυτό κάνει αντίθεση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό που μου αρέσει στο Community είναι ότι θα βρεις ανθρώπους που θα λατρέψουν (για τους λόγους του ο καθένας) σχεδόν κάθε επεισόδιο. Δες μόνο αντίθεση ανάμεσα στα δύο σχόλια.

    Σχετικά με τον Pierce δε νομίζω πάντως ότι υπάρχει θέμα. Δεν είναι ότι σκότωσε καμιά μάνα. Ήταν απλά ο ξινός, κακιασμένος γέρος που ήταν πάντα - απλώς περισσότερο. Ίσα-ίσα, το ότι ο Jeff του έκανε ειδική αναφορά στο μήνυμά του στο τέλος, δείχνει πως όλοι έχουν υπόψη τους ότι ο Pierce έχει αρχίσει να το ψιλοχάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό έγραψα ψες στο twitter και δεν το παίρνω πίσω.

    Μετά ΤΗΝ ΣΚΗΝΗ στο AD&D, το non-kiss της Annie με τη Britta είναι η καλύτερη στιγμή στο community του 2011.

    οκ, λίγο υπερβολικό, αλλά ας μη γελιόμαστε, όπως λες κι εσύ γι' αυτό θέλουμε να μιλήσουμε

    dan harmon (άρρωστε), συνέχα έτσι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λες και δεν θα του κλέβανε το κινητό έτσι παρατημένο :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχω στερέψει πια από λόγια γι' αυτή τη σειρά.

    Μετάνιωσες για εκείνο το 4άρι ή ακόμα; :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εντάξει, Μπρίτα και Άννι όλα τα λεφτά. Το παραλίγο φιλί μετά την παραίνεση κάποιου από το κοινό μοιάζει και σαν σάτιρα στις επιθυμίες του τηλεοπτικού κοινού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κι εγώ σ' αγαπώ, community.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το παραλίγο φιλί μετά την παραίνεση κάποιου από το κοινό μοιάζει και σαν σάτιρα στις επιθυμίες του τηλεοπτικού κοινού.

    Σωστός. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο ότι δε μας δείχνει καν ποιος το φώναξε, έστω και σαν γενικό πλάνο κάποιας παρέας or something. Οι φωνές έρχονται από τον καναπέ μας, κανονικά. Brilliant.


    Μετάνιωσες για εκείνο το 4άρι ή ακόμα; :P

    Το είχα βάλει πρώτο την προηγούμενη χρονιά, οπότε είμαι καλυμμένος :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Επεισοδιάρα... Κι εγώ προτιμώ το σχετικά κλασικό φορματ της σειράς από το στυλ του D&D.

    Ο Τζεφ έχει αρχίσει να γίνεται πραγματικά κουλ και αγαπησιάρης ή μου φαίνεται; Σκέψου τι έγινε μέσα σε ένα πεντάλεπτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή