How I Met Your Mother: Honey

Είναι από αυτά τα περίεργα καλόκακα επεισόδια.

Γούσταρα πολύ τη δομή γιατί μου θύμισε τα καλύτερα του ΗΙΜΥΜ circa season 2-3, αλλά από την άλλη από τη στιγμή που φάνηκε πώς θα κυλήσει το επεισόδιο, φάνηκε πώς θα κυλήσει το επεισόδιο. Θέλω να πω, η ιδέα ήταν εκεί, το στοιχείο της έκπληξης όχι.

Κάποια αστεία ήταν πετυχημένα (το “who's your daddy;” με τα κλάμματα του Barney, το ίδιο το “aw honey”) και κάποια όχι (αυτή η σάχλα με τη μάνα και τον αδερφό του Marshall που σήκωναν τα τηλέφωνα, έλεος), αλλά αυτό θα συμβεί σε μια κωμωδία, τι να κάνεις.

Η Katy Perry ήταν βασικά γαμάτη σε αυτό που της ζητήθηκε να κάνει (και σε αυτό δεν έχω να αντιτάξω κάτι αρνητικό).

Ο τρόπος που ήρθαν εν τέλει μαζί ο Ted με την Zoey ήταν γλυκός και ταυτόχρονα πολύ πιστός στην ουσία του ΗΙΜΥΜ, πλήρης με τα αφηγηματικά perspectives, τον αναξιόπιστο αφηγητή, και τις αλλαγές στο ποιος διηγείται την ιστορία. Ωραίο, έξυπνο, όλα μια χαρά. Αλλά δε θα μπορούσα να νοιάζομαι λιγότερο για την Zoey. (Και δε θα μπορούσα να νοιάζομαι λιγότερο για το αν είναι η Μητέρα, επίσης.*)

(* Ναι, ξέρω ότι τυπικά δε μπορεί να είναι, το έχουμε ξανασυζητήσει. Αλλά εδώ το Alias αγνοούσε βασικά cliffhangers του, το ΗΙΜΥΜ δε θα μπορέσει να το κάνει;)

Έξτρα πόντοι για την γαμάτη-αν-και-παντελώς-ανούσια-και-random χρωματική αναφορά στο Cluedo, βάσει των σταθερών χρωματικών επιλογών στα ρούχα του κάθε χαρακτήρα από την αρχή ως το τέλος του επεισοδίου. Δεν θυμάμαι αρκετά την ταινία ή/και το παιχνίδι για να τα βάλω κάτω και να αποφασίσω αν τα ταιριάσματα των χαρακτήρων σειράς/παιχνιδιού σημαίνουν κάτι (πχ. η Honey είναι η Scarlett, η Jennifer Morrison είναι η Mrs. White κτλ), αλλά σαν easter egg ήταν αρκετά χαριτωμένο. Και κυρίως, ΔΕΝ ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΥΠΕΡΔΡΑΜΑΤΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.

Τελοσπάντων, το επεισόδιο ήταν εμπνευσμένο και διασκεδαστικό. Όχι απαραιτήτως από τα καλύτερα που έχει κάνει ποτέ η σειρά, αλλά σίγουρα από τα καλύτερα που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια. Μακάρι το ανίερο ζευγάρωμα του απάλευτου πρωταγωνιστή και της απάλευτης guest χαρακτήρα να μας δώσει κάτι αναπάντεχα έξυπνο και αστείο. Ποτέ δεν ξέρεις.


.

6 σχόλια:

  1. Όντως καλό επεισόδειο, το μόνο που δε μου κάθισε είναι το ότι ανοίγει μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή του Τεντ, το οποίο όπως όλα δείχνουν ΔΕΝ είναι η μάνα των παιδιών του. Πράγμα που θα φάει χρόνο και όλη τη σεζόν λογικά.

    Δείξτε μας τη μάνα επιτέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα πρότεινα απλά να go along with it και να μην πολυσκάμε για τη μάνα. Έχω δεχτεί πως είναι απόλυτα πιθανό η μάνα να είναι το τελευταίο πράγμα που θα δούμε πριν κλείσει η σειρά, οπότε απλώς απολαμβάνω οτιδήποτε στο ενδιάμεσο είναι ωραίο.

    Εξάλλου δεν είναι πως η σειρά θα μας εγκαταλείψει anytime soon.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η Zoey ΕΙΝΑΙ η μάνα. και αυτό είναι δέσμευση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. βαρετό, αλλά τουλάχιστον γέλασα λίγο.

    ποσο χαλια εχει γινει ο χαρακτηρας του barney? θυμαστε ποσο κουλ ηταν παλια?

    με εχει κουρασει απιστευτα σαν σειρα, αυτό με τον αναξιοπιστο αφηγητη, με τα cute δεν θυμομαστε πωςλεγεται αρα την λεμε honey, οι αλλαγες, τα flashbacks, αυτα ειναι ολα παλια τρικ της σειρας που οταν τα πρωτοεκανε ηταν γαματη κ μοναδικη κ πρωτοπωρα, τωρα που τα αναμασα σε τυχαιους συνδυασμους συνεχεια σε καθε επεισοδιο με κουρασε (οπως προείπα). ως κ η Katy Perry σαν γκεστ ειναι επαναληψη του πιο γαματου γκεστ της Britney

    κατι καινούριο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. η μανα θα αποδειχτεί οτι ειναι ο Captain, σε ενα τελικο τουιστ θα αποκαλυψουν στην τελευταια σεζον οτι ο Ted ειναι -duh- gay κ θα αλλαξει η σειρα σε how i met who's your daddy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. BTW Katy Perry >>>> Britney any given time. Χωρίς καν να χρειαστεί να τραγουδήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή