Skins: Mini


Mini ήρθε η σειρά σου.

Θα έφτανε η ώρα να στρέψει το Skins το βλέμμα του σε έναν από τους 'mainstream' χαρακτήρες, από εκείνους όπου δεν χρειάζεται να ακολουθήσει άβολα βλέμματα και αμήχανες σιωπές και αναζήτηση ταυτότητας και το μη-σεξ που απολαμβάνουν. Έναν χαρακτήρα σαν τη Mini. Με τη διαφορά πως όλα τα παραπάνω, συνεχίζουν να ισχύουν και για αυτήν.

Όπως προκύπτει από τις πρώτες κιόλας σκηνές του επεισοδίου, η Queen Bee είναι κι αυτή άτομο με βαθύτατα ζητήματα αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης. Ζει σε ένα οικογενειακό περιβάλλον που απέχει παρασάγγας από αυτό που θα φανταζόσουν βάσει της εικόνας και της συμπεριφοράς της στο σχολείο. Ό,τι της λείπει σε ποιότητα ζωής, προσπαθεί να το ισορροπήσει σε έλεγχο. Στη Mini αρέσει να ελέγχει με ακρίβεια τα πάντα.

Τι τρώει (πόσο τρώει), ποιος είναι φίλος με ποιον, ποιος κάνει κουμάντο σε τι. Οι επιλογές της, οι φιλίες της, οι έρωτές της, προκύπτουν βάσει αυτής της απεγνωσμένη προσπάθειας για καταξίωση στο σχολικό περιβάλλον. Μετράει η εικόνα. Η αίσθηση που δίνει. Ο τύπος, το προφίλ, η ταμπέλα που έχει επιλέξει η ίδια για τον εαυτό της.

Για μια σειρά που έχτισε το brand της πάνω στις επιδεικτικές σκηνές σεξ, η νέα γενιά έτσι κι αλλιώς φαινόταν παραδόξως συγκρατημένη. Ακόμα πιο αναπάντεχη όμως, ήταν η προσέγγιση που επιχειρείται εδώ. Όπου ο σταρ-αθλητής-γκόμενος προσπαθεί με το ζόρι να ρίξει τη Mini στο κρεβάτι κι εκείνη δεν έχει τη δύναμη, τη σιγουριά να αποφασίσει τι θέλει να κάνει βάσει της δικής της αισθητικής/θέλησης/ηθικής, αλλά βάσει του τι προσμένεται από την περσόνα της.

Η 'Mini' οφείλει να είναι ένα λαμπερό, υπερσεξουαλικό πλάσμα, ακόμα κι αν η Mini είναι παρθένα. Και στο τέλος κάνει μια επιλογή. Και επιλέγει να γίνει οριστικά 'Mini'. Όχι επειδή υποκύπτει και κάνει σεξ με τον γκόμενό της. Αλλά επειδή δεν το ήθελε.

Στα προηγούμενα επεισόδια είδαμε χαρακτήρες να προσπαθούν να ανακαλύψουν ποιοι είναι στην πραγματικότητα και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, να τα καταφέρνουν - με όποιο κόστος. Όμως εδώ παρακολουθήσαμε το περίγραμμα ενός χαρακτήρα να διαγράφει συνειδητά όλα όσα θα μπορούσε να είναι. Γιατί έτσι 'πρέπει να είναι'.


~-~

Σχόλια:

> Όλα ωραία στο προφίλ της Mini, όμως αυτή η τελευταία σκηνή που συναντά τη μάνα της σαν σε καθρέφτη ήταν τόσο on the nose που με πέταξε βίαια έξω από το επεισόδιο. Δηλαδή με τα τακούνια στο χέρι και οι δύο; Σοβαρευτείτε λιγάκι ρε παιδιά.

> Από την άλλη μου άρεσε πάρα πολύ η μικρή, σχεδόν non-event στιγμή όπου η Grace λέει στον Rich πως θέλει να είναι παραπάνω από φίλοι. Συνεχίζω να βλέπω το Skins ως μια σειρά της οποίας η αλήθεια δεν είναι αντικειμενική αλλά εξαρτάται από τη ματιά του κεντρικού χαρακτήρα του εκάστοτε επεισοδίου. Οπότε ένα γεγονός σαν το παραπάνω θα ήταν απλά μια μικρή υποσημείωση στο επεισόδιο της Mini, την ώρα που στην 'αντικειμενική' πραγματικότητα (την οποία δε βλέπουμε ποτέ στη σειρά) θα ήταν ενδεχομένως και ολόκληρο επεισόδιο.

> Αυτός ο Μαγικός Γκόμενος που βλέπει η Franky να εμφανίζεται και να εξαφανίζεται θα αρχίσει σύντομα να με τσαντίζει.

> Με τις αλλαξοκωλιές της Liv με τον γκόμενο της Mini και τον Άλλον Τύπο δε θα πολυασχοληθώ. Αναμενόμενα πραγματάκια προκειμένου να έρθει η Mini στο αμήν και να κάνει την επανάστασή της. Άλλο που, τραγικά, δεν την έκανε.

> Kelly Brook. Yes please. More please.


.

2 σχόλια:

  1. Η σκηνή με το "πρωινό" (<-- air quotes εδώ) της Mini είναι από τα πιο θλιβερά πράγματα που είδα τη βδομάδα που μας πέρασε.

    Για να κλείσω με μια εύθυμη νότα, συμφωνώ κι επαυξάνω με το τελευταίο ">" του κειμένου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. exo na po oti LATREPSA tin teleytaia skini me ti mana!
    Apo to Skins exo mathei na perimeno na lygizei ligo ta oria toy "realismoy" kai ayto to mana kai kori walk of shame me aggikse toso poly synaithimatika...

    ΑπάντησηΔιαγραφή