Buffy season 9


Δεν έχω κρύψει κατά καιρούς την απογοήτευσή μου στο πώς τελικά εξελίχθηκε η 8η σεζόν μετά τα πρώτα θαυμάσια story-arcs. Φυσικά επιφυλάσσομαι μέχρι να ξαναδιαβάασω όλη τη σειρά σε μια καθισιά, κάτι που σίγουρα θα κάνω πριν το καλοκαίρι, πριν δηλαδή ξεκινήσει ο επόμενος κύκλος.

Αλλά σε κάθε περίπτωση, αυτό καθόλου δε με σταματά από το να περιμένω πώς και πώς την 9η σεζόν της Buffy, ιδίως τώρα που η δομή και ο σχεδιασμός είναι πολύ πιο κοντά στη λογική ενός κομιξικού event παρά στο να προσπαθεί να ακολουθήσει τη λογική της τηλεοπτικής σειράς. Μετά το άλμα, οι ανακοινώσεις για την επερχόμενη σεζόν 9 και για την επιστροφή του Angel στην Dark Horse, φυσικά με δεδομένο το τεράστιο spoiler του τέλους της 8ης σεζόν.

Η βασική ιδέα είναι ότι η γενική ομπρέλα της 9ης σεζόν θα περιλαμβάνει δύο κεντρικούς τίτλους που θα τρέχουν παράλληλα για δυο χρόνια ή 25 τεύχη στο περίπου, με διάφορα mini-series ή one-shot να εμφανίζονται κατά καιρούς για να γεμίζουν κενά ή να αναπτύσσουν ό,τι χρειάζεται ανάπτυξη. Οι δύο κύριοι τίτλοι θα είναι:

Buffy Season 9, που θα γράφουν μαζί ο Joss Whedon με τον Andrew Chambliss, τον άνθρωπο δηλαδή που έγραψε το απίστευτο Alias-esque του Dollhouse, 'A Spy in the House of Love'. Σχέδιο πάλι ο Georges Jeanty, του οποίου ήμουν φαν πριν την Season 8 και παρέμεινα φαν και κατά τη διάρκεια αυτής. Θεματικά κι από καστ, η σειρά λογικά θα κρατήσει τον βασικό πηρύνα των ηρώων της 8ης σεζόν, με τον Spike λογικά σε σημαντικότερο ρόλο, και εφαλτήριο το aftermath της κίνησης της Buffy να αποκλείσει το σύμπαν μας από όλες τις δαιμονικές διαστάσεις, άρα κι από τον κόσμο της μαγείας. Αυτό μάλλον δε θα έκατσε και πολύ τέλεια με τη Willow. Επίσης δημιουργεί ενδιαφέροντα ερωτήματα όπως: Τα υπάρχοντα βαμπίρ θα μπορούν ακόμα να κάνουν sire καινούρια βαμπίρ, αφού καινούριοι δαίμονες δε θα μπορούν να εισέλθουν στην πραγματικότητά μας; Θα υπάρχει κόλαση ή παράδεισος; Και γιατί ο Giles άφησε στη Buffy το VAMPYR βιβλίο και τίποτε άλλο; (Συνέντευξη του Andrew Chambliss)

Angel and Faith, που ακούγεται λίγο περίεργο, αλλά μου κάνει ιδανικό. Θα το γράφει ο Christos N. Gage, που έχει καλό υπερηρωικό track record. Όχι τίποτα τρομερό, αλλά decent συγγραφέας, από αυτούς που υπό την επίβλεψη του Joss μπορούν να κάνουν ωραία πράγματα. Το ζευγάρωμα των δύο χαρακτήρων ακούγεται υποσχόμενο, γιατί δένει ωραία με το κοινό του παρελθόν. Στην πρώτη σεζόν του Angel, ήταν εκείνος που έσωσε την Faith, που πίστεψε σε εκείνη όταν κανείς άλλος δεν ήταν διατεθειμένος να το κάνει. Τώρα είναι η σειρά της να επιστρέψει τη χάρη, μετά τη δολοφονία του Giles από τον Twilight-controled Angel. Επιπλέον, η Faith έχοντας στην κατοχή της όλα τα αρχεία του Giles, δίνει πάτημα στη σειρά για να ξεκινήσει ως ωραίο fantasy mystery πριν εξελιχθεί σε ό,τι αναπόφευκτα θα εξελιχθεί καθώς προχωράμε στα βαθιά της σεζόν. Στο σχέδιο η Rebekah Isaacs, που ομολογώ πως δεν την γνωρίζω. (Συνέντευξη του Chris Gage)



H επιστροφή του Angel στην Dark Horse είναι καλά νέα. Μπορούμε να έχουμε πιο focused storytelling (σε συνδυασμό με το μάζεμα σε 2 χρόνια αντί σε 4, και στην παράλληλη εν δυνάμει ύπαρξη όσων τίτλων ανά πάσα στιγμή χρειάζονται) και αυτό θα βοηθηθεί και από τη διαθεσιμότητα όλων των χαρακτήρων, δίχως το άγχος του τι γράφει ο καθένας με αυτούς σε κάποια άλλη εταιρεία. Το όλο ζήτημα του canonization των ιστοριών της IDW μου είναι αδιάφορο μέχρι να γίνει όντως ζήτημα. Προσωπικά δηλαδή δεν θεωρώ πως οτιδήποτε γράφτηκε στην IDW όντως είναι κομμάτι της buffyverse ιστορίας, και ήταν απλά μια εξυπηρέτηση από τον Whedon προκειμένου να μπορεί να χρησιμοποιήσει τους χαρακτήρες όταν ήθελε.

Το ότι το format αλλάζει για αυτή την 9η σεζόν, και το ότι σε προετοιμασία της έχουν ληφθεί υπόψην πράγματα που κάπως αδυνάτιζαν την εμπειρία της 8ης, με κάνει αρκετά αισιόδοξο. Όπως και το ότι έχει φύγει και το όποιο 'άγχος' της σύνδεσης με το μέλλον που είδαμε στο Fray. Έχω το (ευτυχές) προαίσθημα πως αυτή η σεζόν θα είναι back to basics. Καλώς να τα δεχτούμε.

Το Angel and Faith #1 κυκλοφορεί τέλος Αυγούστου και δύο εβδομάδες μετά ξεκινά και το Buffy Season 9. (Q+A με τον editor Scott Allie)

A, εξώφυλλα πάλι από την Jo Chen. Δε νομίζω να σε χάλασε. Αυτό είναι το εξώφυλλο του πρώτου τεύχους.



.

5 σχόλια:

  1. Πέρασα ένα γρήγορο χέρι τα Angel της IDW από το 24 ως το προτελευταίο 42.
    Αδιάφορες ιστορίες στην πλειοψηφία τους. Έγιναν κάποιες ενδιαφέρουσες αλλαγές σε χαρακτήρες που δεν ξέρω κατάπόσο θα τις υιοθετήσουν στην Dark Horse παρόλο που είπαν ότι θεωρούνται canon και υποτίθεται ότι έλαβαν χώρα πριν την 8η σεζόν Buffy.
    Η μόνη μαλακία από το όλο μπλέξιμο με την IDW ήταν ο Willingham που είχε ξεκινήσει να γράφει καλούσικα πραματάκια, αλλά έγινε η παρεξήγηση με τον Joss και την όλη Twilight φάση και αποχώρησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γενικά πάντως υπάρχει κάτι που αξίζει σαν ιστορία να το διαβάσουμε ασχέτως continuity, canon κτλ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα πρώτα 18 τεύχη της σειράς με το After The Fall storyline διαβάζονται για να περνά η ώρα. Από τη στιγμή που έκλεισε αυτό και πήγαμε σε μικρότερες ιστορίες, δεν είχε κάτι ιδιαίτερο. Μόνο μικρά character moments εδώ κι εκεί.Της Druscilla το two-parter αξίζει ίσως. Το τελευταίο storyline που τρέχει τώρα (ταυτόχρονα και το Spike mini series) απλά το διαβάζω για να να δω πώς θα τα δέσουν με τα γεγονότα της Buffy.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. To After the Fall δε μου είχε αρέσει καθόλου όμως. Και οι artists που είχαν, χάλια επίσης. Για 1-2 Spike miniseries είχα διαβάσει καλά λόγια μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή