Gossip Girl season finale: Ο πρίγκιπας-βάτραχας

Το τέλος μιας ιστορίας κουραστικής καταφέρνει να την κάνει ακόμα πιο ανυπόφορη.

Η σχέση μου με το Gossip Girl περνάει κρίση. Είναι βέβαια ευχάριστο ότι ξαποστέλνει του χρόνου την Vanessa με τους κρίκους της και την Jenny με... την όλη αηδιαστική περσόνα της (*) αλλά όσα έγιναν -και δεν έγιναν- σε αυτό το φινάλε με ανησυχούν πολύ.

(* Την περσινή, χειρότερη σεζόν της σειράς, απολάμβανα μόνο για την Jenny, αλλά μόνο με έναν 'να δω τι άλλο θα συμβεί σε αυτό το trainwreck' τρόπο, που σίγουρα δεν κολάκευε τη σειρά)

Η Blair; Ναι, το καταλαβαίνω ότι ανήκει με τον Chuck. ΟΛΟΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ. Αν λοιπόν οι συγγραφείς δεν έχουν κάποιο ουσιαστικό ή ενδιαφέρον distraction (όπως αυτό που πολύ όμορφα είχαν χτίσει με τον Dan πριν πάρουν μπλάνκο και το διαγράψουν) τότε ας τους ζευγαρώσουν να τελειώνουμε. Αυτό το arc των 5 επεισοδίων με την Επιλογή Της Blair ήταν ήδη overkill, φαντάσου τώρα που το θέμα τραβάει όσο δεν πάει άλλο. Δε μας έφτανε ο βαρετός πρίγκιπας από το πουθενά, θα πρέπει τώρα να προσποιηθούμε ότι πιστεύουμε πως η Blair όντως τον επέλεξε για τα καλά. Και μετά να σοκαριστούμε που Κάτι Ακόμα προέκυψε και τώρα θα έχει νέα δράματα με τον Chuck. Ήμαρτον.

Και το θέμα είναι πως πράγματα τίποτα άλλο στη σειρά δεν είναι ενδιαφέρον αυτή τη στιγμή. Όποτε περνάμε στις οικογενειακές στιγμές των van der Woodsens με παίρνει ο ύπνος. Η Serena είναι ωραία να την κοιτάς αλλά φίλε μου, με πόσους διαφορετικούς τρόπους μπορείς να πεις 'δε με νοιάζει'; Για να μην πιάσω καν τους ανταγωνιστές του Chuck με τον πατέρα που απήγαγε την Blair και την κόρη που τα είχε με τον Nate. Ήδη έχουν περάσει λίγες μέρες και μου φαίνεται σα να μη συνέβησαν ποτέ!

Η φάση με την τρελή ξαδέρφη από το πουθενά μόνο είχε ένα κάποιο ενδιαφέρον - ή έστω κόντεψε να έχει. Γιατί από εκεί που έπαιζε σε ξεκάθαρα 'Single White Female' ταμπλό, πήγε για μια στιγμή να το κάνει πραγματικά περίεργο, όταν ζήτησε από τον Dan να την αποκαλέσει Serena πάνω στο σεξ. Να, τώρα, αυτό θα ήταν κάτι racy (και το Gossip Girl έχει καιρόοοοοο να κάνει κάτι αληθινά racy) που δε θα το βλέπαμε και τόσο συχνά στην οθόνη μας. Πλάκα θα είχε.

Αντ'αυτού, προέκυψε -εξίσου από το πουθενά όσο και η αρχική εμφάνιση της Charlie- ότι αντ'αυτού έχουμε στα χέρια μας μια αναπαραγωγή άλλου από αυτό που νομίζαμε. Λιγότερο SWF τελικά δηλαδή, και περισσότερο 'Kevin & Suzanne στήσνουν απάτη στον Dylan' από το κλασικό 90210. Το οποίο είναι από τα αγαπημένα μου κακά storylines, από το είδος που πια όταν εμφανιστούν σε μια σειρά ξέρεις πως δεν υπάρχει γυρισμός.

Τουλάχιστον αν οι συγγραφείς έχουν κέφια μπορεί να γίνει απολαυστικά trashy. Α, να, για case in point είχαμε και μια Georgina να επιστρέφει από το πουθενά. Να ελπίζω ότι η τρελή χαρακτήρας-μπαλαντέρ κακιά θα συμμαχήσει με την SWF/Suzanne στην επόμενη σεζόν για να καταστρέψουν, εχμ, κάτι; Yes please.


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου