Rachel Berry graduates




To Hollywood Reporter μόλις έβγαλε την ψιλο-σόκιν είδηση ότι οι 3 ουσιαστικοί πρωταγωνιστές του Glee, θα αποχωρήσουν εξ ολοκλήρου από τη σειρά με το τέλος της 3ης σεζόν: H Rachel (Lea Michele), ο Finn (Cory Monteith) και ο Kurt (Chris Colfer) θα αποφοιτήσουν από το McKinley, και η σειρά δε θα τους έχεις πλέον στη διαθεσή τους. Καθόλου.

Ο Ryan Murphy (που μας έχει συνηθίσει σε βλακώδεις δηλώσεις) εξηγεί σχετικά, “You can keep them on the show for six years and people will criticize you for not being realistic, or you can be really true to life [...].”

(Αστερίσκος: Κάθε φορά που η λέξη 'realistic' χρησιμοποιείται στο ίδιο context με το Glee, κάπου στον κόσμο ένα DVD της 4ης σεζόν του Wire αυτοαναφλέγεται.)

O Murphy μπορεί να λέει ό,τι θέλει, αλλά αυτή η κίνηση δείχνει πόσο δραματικά ασόβαρη σειρά είναι το Glee. Δεν με ενδιαφέρει ποιος αποφοιτεί από πού - βρίσκεις έναν τρόπο. Αν είναι δυνατόν ο άλλος να επιχειρηματολογεί για τον 'ρεαλισμό' του να διώχνει από μια σειρά τους πρωταγωνιστές της και να περιμένει να τον πάρουμε στα σοβαρά. Και αυτόν, και τη σειρά του.

(Το O.C. είχε την καλύτερη σεζόν του με τους ήρωές του διασκορπισμένους εδώ κι εκεί, και με το σχολείο πια παρελθόν.)

Στην πραγματικότητα είμαι 99% σίγουρος πως το FOX θα πάρει αυτούς τους 3 και θα τους δώσει spin-off σειρά, στην οποία περίπτωση ο Murphy απλώς προσπαθεί εκ των προτέρων να δικαιολογήσει δραματουργικά μια καθαρά εμπορική απόφαση.

Θα έλεγα ντροπή και αίσχος. Αλλά όσο το σκέφτομαι, ένα Glee με rotating cast, όπου εν τέλει όλοι θα φεύγουν μετά από 1-2 χρόνια και πρωταγωνίστρια θα απομείνει να είναι η Sue Sylvester, δε με χαλάει καθόλου μα καθόλου.

Ίσα που θα ξεκίναγα ξανά τη σειρά.

(Υπό έναν όρο: Να μην 'αποφοιτήσει' ποτέ η Santana.)


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου