SDCC Report: Joss Whedon



Στο πάνελ του Joss Whedon στο φετινό San Diego, που μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρο σε πολύ καλή ποιότητα στο παραπάνω βίντεο, ο Joss δεν είχε να κουβαλήσει μαζί του όλο το καστ όπως πέρσι, δεν είχε τεράστια νέα να μοιραστεί, αλλά παρόλ'αυτά και μόνο το ότι έρχεται κάθε χρόνο και κουβεντιάζει όλα τα projects του (και φέτος έχει -ξανά, ευτυχώς- πολλά) δε σταματάει να είναι απολαυστικό.

Αυτό που είχε προκαλέσει ένα κάποιο ενδιαφέρον ήταν η απόφαση της Marvel να μη στήσει κανένα πάνελ για τους 'Avengers', προφανώς για να εστιάσει περισσότερο στα τρέχοντα projects - τον Captain America δηλαδή. (Το 'Avengers' γυρίζεται ενώ μιλάμε. Και στα 2/3 της διαδρομής, ακόμα δεν έχει συμβεί κανενός είδους φυσική καταστροφή.)

Ο Whedon μιλάει λίγο για το 'Avengers' όπως είναι λογικό, αλλά περισσότερο οι ερωτήσεις αφορούν σε πράγματα δικά του.

Εξηγεί λίγα παραπάνω πράγματα για την 9η σεζόν Buffy: Tο ότι επιστρέφει ας πούμε στις ρίζες του 'τι αντιμετωπίζει αυτό το κορίτσι στην καθημερινότητά του' είναι πολύ θετικό στοιχείο μετά το δίχως έλεγχο χάος της 8ης σεζόν. ("Having discovered that I can do it differently from the television show, I discovered that I don't really want to." Υπέροχα αυτοκριτικός.)

Κάνει μια σύντομη αναφορά στο Dr. Horrible που ενθουσιάζει άπαντες: Στην ερώτηση για το αν μπορούμε να περιμένουμε σύντομα το σίκουελ, ο Whedon απαντά "The thing you need to understand is... yes."

Μίλησε με ειλικρίνεια και για το Dollhouse, το πιο προβληματικά, αλλά ταυτόχρονα πιο συναρπαστικό του project, που με την ψυχραιμία που προσφέρει η απόσταση από αυτό, μπορούμε πλέον με μεγαλύτερη ευκολία να εκτιμήσουμε - το ίδιο κι εκείνος: "It took me a while to realise, first of all that is has fans, and I'm one of them."

Αναφέρεται σε ζητήματα όπως το τι σημαίνει γι'αυτόν η αποδοχή από την LGBT κοινότητα ή τι τον ωθεί στο να γράφει δυνατούς γυναικείους χαρακτήρες.

(Επίσης: Κι άλλα κόμικς! Dollhouse και Firefly - όπου θα ήθελε να προχωρήσει την ιστορία.)

Όλη η ομιλία είναι γεμάτη ενδιαφέρουσες απαντήσεις και παρατηρήσεις πάνω στο έργο του και ακόμα παραπέρα. Αρκετά όμως είπα, αν είναι να το δεις, δες το, δε θα κάνω transcript.

Γιατί τα άλλα θέματα που μας ενδιαφέρουν, είναι αυτά που δεν πολυαναφέρθηκαν στο πάνελ. Και αφορούν το ότι στην Αμερική, αδιανόητα, μέσα ένα μήνα το κοινό θα μπορεί να δει δύο ταινίες του Joss Whedon στις αίθουσες.

Το 'Cabin in the Woods' βγαίνει τελικά 13 Απριλίου από τη Lionsgate, με το 'Avengers' να σκάει 4 Μαϊου. Για το δεύτερο έχουμε δει ένα κουνημένο αλλά very exciting (μες στην απλότητά του) teaser (ένα google search είναι), για το πρώτο τίποτα. Αλλά σε αυτό το σημείο, η αναμονή μας για το 'Cabin' είναι τέτοια που δε με νοιάζει να δω καμία εικόνα, κανένα τρέιλερ, κανένα απόσπασμα σεναρίου. Απλά την ταινία. (Η διερεύνηση περί ελληνικής διανομής ή μη, έχει ξεκινήσει.)

Πριν κλείσω με τα γαμάτα art posters των Avengers, ένα quote του Whedon για το πιο συναρπαστικό κομμάτι του να γυρίζει αυτή την ταινία:
"It's getting two characters together who have never talked, and never even been in the same universe. It's the little moments between them. I mean, there is so much action in this movie, I'm appalled that I wrote it, because apparently I have to film it. But it's the little moments between the characters, where you really get to feel both of their voices, and their different perspectives. That's thrilling."

Poster art:








.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου