The Good Wife: The Death Zone

Eli, meet Kalinda. Kalinda, meet Eli.

Amazing.

Όχι το επεισόδιο, το επεισόδιο ήταν απλώς καλό για τα στάνταρ της σειράς. Αλλά το 'ζευγάρωμα' Eli-Kalinda; Θεέ μου, ναι! Γιατί δεν είχε συμβεί τόσο καιρό; Το b-story με τους δυο τους που παίζουν στα δάχτυλα αυτόν που ήρθε για να παίξει εκείνους, ήταν απλά φανταστικό. Και δεν χρειάστηκε καν να δούμε την Kalinda σε δράση. Αναρωτιέμαι αν οι συγγραφείς θέλησαν απλά να τους βάλουν μαζί για ένα επεισόδιο, στο πλαίσιο του 'η Kalina δεν μιλάει με την Alicia, κάτι πρέπει να κάνει' ή αν σκοπεύουν να το προχωρήσουν ένα βήμα παρακάτω. Να τους κάνουν συμμάχους σε μελλοντικά πολιτικά παιχνίδια πχ. Ή προκειμένου ο Eli να μάθει μια αλήθεια για τον Peter που, ποιος ξέρει πώς θα τη χρησιμοποιήσει.

Πάντως μπορεί να χρειαστεί λίγο leverage, γιατί ο Peter μοιάζει έτοιμος να ξεκινήσει πόλεμο με την Lockhart/Gardner. Σα μικρά παιδιά όλοι τους, αφελείς. Όχι ο Peter, αυτός είναι απλά... άνθρωπος να το πω; Αλλά η Alicia και ο Will; Καλά κάνουν τα παιδιά και κάνουν ό,τι κάνουν δηλαδή (αν και βλέπουμε πως αρχίζει να τους είναι δύσκολο να το κρύψουν) αλλά ότι περιμένουν να μην επηρεάσει τις άλλες πτυχές των σχέσεών τους. Ότι η προσωπική κόντρα του Peter με τον Will (που ακόμα δεν έχει εκφραστεί και αυτό είναι το πιο καθηλωτικό, και το τι έχει να γίνει όταν μπουν λόγια στο μίσος που σιγοβράζει) δε θα επηρέαζε ας πούμε το γραφείο του εισαγγελέα με τη δικηγορική φίρμα σε πολιτικό επίπεδο; Ότι τα διαλυμένο σπίτι της Alicia δε θα άρχιζε να κατατρώει τις επαγγελματικές της σχέσεις;

Θα έλεγα ότι περιμένω να δω τι θα γίνει όταν η Diane μάθει, αλλά όπως είδαμε έφτασε μόνη της σε ισχυρή υποψία δίχως να χρειαστούν καθόλου κορώνες. Και η αντίδρασή της ήταν ψυχρή, άμεση και αποφασιστική. Πήγε στο σπίτι της Alicia, δίχως να γνωρίζει τι συμβαίνει (ή μήπως είχε υποψία, και πήγε με άδεια για να πιάσει γεμάτα;) και εκεί αντίκρυσε μια Alicia α) μόνη και β) κάπως ταρακουνημένη, στο άκουσμα των πληροφοριών για τις απαιτήσεις του Peter από τη φίρμα. Στη συνειδητοποίηση δηλαδή πως το παραμύθι τελείωσε.

Η υπόθεση της βδομάδας είχε τα χαριτωμένα της, το πώς δηλαδή η κάθε πλευρά χρησιμοποιούσε με διαφορετικούς τρόπους παραλλαγές λίγο-πολύ της ίδιας στρατηγικής, και ήταν διασκεδαστική η διαφορετική προσέγγιση λόγω των διαφορών στο νομικό σύστημα Αγγλίας και ΗΠΑ. (Κάθε μέρα μαθαίνεις και κάτι!) Αλλά κάπου ο καρτουνίστικος Άγγλος non-barrister με κούρασε, και τελικά δεν είναι ότι προσέφερε κάτι το στόρι πέρα από desktop theme.

Όχι ότι με ενόχλησε. Οι σχέσεις που δημιουργούνται κι εκείνες που ετοιμάζονται να αποκαλυφθούν τριγύρω από την υπόθεση της βδομάδας, αρκούσαν.

Αλλά σοβαρά τώρα. Kalinda, Eli, στο ίδιο δωμάτιο; Πόσο epic; Και κυρίως, πώς στα κομμάτια δεν είχε συμβεί ως τώρα;!


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου