The Good Wife: Another Ham Sandwich

Ή αλλιώς, The One with Will and the Grand Jury. Λίγα λόγια με πολύ spoiler μετά το άλμα.

Λοιπόν, να το πω εξαρχής γιατί διαβάζω κάτι υποκλίσεις και ύμνους και οργασμούς για το επεισόδιο αριστερά και δεξιά και συγγνώμη, αλλά δεν τα αξίζει. Ίσως επειδή φέτος η σειρά δεν είναι όσο απίστευτα φανταστική ήταν πέρσι, ένα τόσο συναρπαστικό επεισόδιο να ενθουσίασε πολλούς περισσότερο από ό,τι έπρεπε, αλλά δε μπορώ να προσπεράσω έτσι το πόσο μεγάλο ρόλο σε όλα έπαιξε ο φρικτός χειρισμός της Wendy, η οποία μου θύμισε σε αυτό το επεισόδιο έναν συνδυασμό του τρίο των geeks από την 6η σεζόν της Buffy και του Κυβερνήτη Ritchie από την 3η σεζόν του West Wing.

Απλοϊκός κακός σε πλήρη μονοχρωμία (αν είχε μουστάκι σίγουρα θα το έστριβε) και ταυτόχρονα πλήρως ανίκανη όχι μόνο να μυριστεί οποιαδήποτε από τις καρα-προφανείς παγίδες που της είχαν στήσει, αλλά και να αντιδράσει με στοιχειωδώς ικανό τρόπο σε έστω μία από αυτές. Συγγνώμη, αλλά η ίδια η σειρά με έχει υποχρεώσει να έχω μεγαλύτερες απαιτήσεις.

That said, πολύ διασκεδαστικό 40λεπτο. (Και, για να πω και το κλισέ που σιχαίνομαι να διαβάζω, "ακόμα κι ένα επεισόδιο με προβλήματα είναι καλύτερο από το 90% των υπολοίπων σειρών".) Με διασκέδασε τρομερά η αντίδραση των μελών του Jury στην παταγωδώς αποτυχημένη στρατηγική της Wendy, το χαστούκι που έφαγε η Kalinda και φυσικά -στην ενσωματωμένη spin-off σειρά με τίτλο "Eli's Gold!"- η συνεχιζόμενη διαμάχη του Eli με τον David Lee, που είναι οι δυο πιο συνεπέστατα διασκεδαστικοί χαρακτήρες της σειράς. (Γιατί δεν το είχε σκεφτεί κανείς νωρίτερα να τους βάλει αντιμέτωπους; Hell yes!)

Επίσης, φανταστικό φινάλε. Will, Diane, dancing & drinking. Amazing. Τους λατρεύω αυτούς τους ανθρώπους.

Κυρίως, έχουμε ανοιχτούς λογαριασμούς από πλευράς της Alicia, κάνοντας έτσι εμφανές το γιατί η όλη υπόθεση με την (μη) παραπομπή του Will έφτασε σε τόσο άμεση κορύφωση. Υπάρχει το ψεύτικο έγγραφο με την υπογραφή της Alicia, που ακόμα κι αν κάποιος το κυνηγήσει νομικά (η Wendy ίσως; Τώρα με grudge απέναντι στον Peter; Θα βάψει και το πρόσωπό της με λευκό και κόκκινο και θα κουβαλάει και σουγιά ίσως;), o Peter σίγουρα θα επιχειρήσει να το θάψει, και αυτό θα του γυρίσει μπούμερανγκ. Λατρεύω πώς η σειρά συνθλίβει διαρκώς την υποψία πως μπορεί να υπάρξουν διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στο προσωπικό και το επαγγελματικό.

Αντίστοιχα κι ανάμεσα στην καριέρα και την οικογένεια: Η Alicia κρύβει από τα παιδιά της την αλήθεια για τον Will, όμως παρά τη σφράγιση των πρακτικών, είναι προφανές πως η παραδοχή της για affair με το αφεντικό της θα βγει εκεί έξω, και μετά άντε να κοντρολάρεις τη ζημιά.

Έχω την αίσθηση πως το επόμενο επεισόδιο είναι σε 3 βδομάδες. Αν αληθεύει, fuck: Πάνω που έγινε ξανά τρομερά συναρπαστική η σειρά μας βάζετε στον πάγο; Γκαντάμιτ, people!


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου