Μεγάλες επιστροφές: Spartacus: Vengeance

Δε μπορώ να φανταστώ ότι θα κάνω συχνά ποστ μες στη σεζόν για τον Σπάρτακο, αλλά μιας και είναι από τις σειρές που απολαμβάνω περισσότερο ας τον καλωσορίσω τουλάχιστον. Spoilers μετά το άλμα.

Το ενδιαφέρον με αυτή τη σειρά είναι το πώς εκ των πραγμάτων θα αναγκάζεται όσο προχωρά να ανατινάζει διαρκώς το concept της. Μία σεζόν ήταν στην αυλή του Jack Hannah, μετά είχαμε ένα prequel με άλλο πρωταγωνιστή, τώρα έχουμε ένα μάτσο δούλους και μονομάχους σε έναν υπόνομο. Είναι λογικό, είναι διαφορετικό, είναι ευχάριστο, αλλά είναι και δύσκολο, γιατί η σειρά δεν έχει τίποτα σαν default λειτουργία, πρέπει οι συγγραφείς διαρκώς να σκέφτονται πράγματα.

Οπότε είχα μεγάλη περιέργεια πώς θα έμοιαζε η σειρά τώρα που η αρμάδα του Σπάρτακου έχει ξαμολυθεί στους δρόμους της Κάπουα. Μου αρέσει. Κυνηγημένοι, λογικό, αλλά με το καλημέρα έχουμε huge stakes και άμεσους στόχους για τη δράση. Η σκηνή που επιστρέφουν με την Aurelia έτοιμη να πεθάνει στον υπόνομο κι εκείνη βασικά του λέει Σάλτα Και Γαμήσου, Πια, Σπάρτακε ήταν πολύ σκληρή και αν αυτό δεν είναι drive για τον ήρωα τότε δε ξέρω τι θα ήταν.

Μου φαίνεται περίεργο τώρα πια που ο Κρίξος είναι με τους καλούς, έστω κι αν σιγοβράζει μια σύγκρουση Σπάρτακου-Γαλατών, αλλά δε τα χάφτω αυτά. Ενωμένοι θα βυθίσουν τη Ρώμη κλπ κλπ. Αλλά η διαδικασία θα είναι σούπερ. Υποθέτει κανείς πως η σεζόν θα είναι χτισμένη γύρω από την κεντρική λογική της συγκέντρωσης σκλάβων μέχρις ότου να είναι έτοιμοι να πάρουν την εκδίκησή τους από το κάθαρμα Ρωμαίο.

ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΡΩΜΗ ΜΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΤΟΥ ΔΙΑ ΤΟΥΤΑΤΗ.

Χαίρομαι επίσης για την επιστροφή της λατρεμένης μας Ηλίθιας, πολλά υποσχόμενη η απαραίτητ φετινή σκύλα, ερωτηματικά για την επιστροφή της original, της μίας και μοναδικής Lucy Lawless. Πάντα είναι μεγάλος ο πειρασμός να μη σκοτώσεις όλο σου το καστ, αλλά από την άλλη τώρα δεν ξέρω, να έχεις μια μισότρελη να μας ζαλίζει για μια σεζόν; Τελοσπάντων, το αίμα και η βία ήταν ικανοποιητικότατα και πάλι οπότε δεν έχω παράπονο. Η εναρκτήρια σεκάνς συναγωνιζόταν την τελευταία στην πλατεία, αφού αποκαλύφθηκε ο Σπάρτακος, και μαζί συναγωνίζονταν την όποια τυχαία σκηνή αρένας. Και από gratuitous sex πολύ καλά πάμε, you had me at "whores" όπως είπε κι ο Ένας Μονομάχος.

Very good. Ωραία να υπάρχουν σειρές που ξέρεις ότι μπορείς να ποντάρεις πάντα πάνω τους.

ΥΓ. Ικανοποιητικός ο καινούριος Σπάρτακος. Πάντα άβολο στην αρχή να βλέπεις άλλο ηθοποιός σε έναν ρόλο, αλλά η μετάβαση μου φάνηκε πολύ ομαλή. Έτσι κι αλλιώς η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν ήταν ακριβώς το βασικό draw στη σειρά.


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου