Breaking Bad: STATUS update


Ταιριαστό timing η επιλογή του Breaking Bad όταν μου ζητήθηκε από το περιοδικό STATUS να συμμετάσχω σε ένα ομαδικό θέμα σχετικά με αγαπημένες 'αντρικές τηλεοπτικές σειρές'. Αντρική ή γυναικεία ή για εξωγήινους από τον Άρη ελάχιστη σημασία έχει, καθότι είναι απλούστατα μια από τις καλύτερες σειρές της εποχής μας, εξ ου και η αναμονή, εξ ου και το παρακάτω υμνητικό κείμενο, εξ ου και τα εβδομαδιαία recaps που θα έρχονται για τη φετινή σεζόν.


Προς το παρόν, αυτό είναι το κειμενάκι που συνεισέφερα στο αφιέρωμα. Δεν είναι πράγματα που δεν έχουμε γράψει στο μπλογκ, but there you have it. Ζέσταμα, ξερωγώ.


BREAKING BAD

Ακίνδυνος καθηγητής χημείας μαθαίνει πως έχει καρκίνο και, τι πιο φυσιολογικό, αποφασίζει να χωθεί στο κόλπο του εμπορίου ναρκωτικών (crystal meth, μην πάνε χαμένες και τόσες γνώσεις), ώστε να μαζέψει λεφτά για να αφήσει στην οικογένειά του. Πατρική και συζυγική ευθύνη διαστρεβλωμένες μέσα από ένα πρίσμα υπερβάλλοντα ζήλου; Όχι, δεν είναι τόσο απλό.

Γιατί στην κατάμαυρη περιπέτεια χαρακτήρων του Βινς Γκίλιγκαν («The X-Files»), ο σεβάσμιος καθηγητάκος Γουόλτερ Γουάιτ ξεκινά μια διαδρομή που οδηγεί κατευθείαν στην προσωπική κόλαση, σε μια σειρά που μετατρέπει την ψυχολογική αποδόμηση σε θρίλερ, εστιάζοντας στη φρίκη των μικρών στιγμών τις οποίες οι ταινίες σού κρύβουν. Ο Γκίλιγκαν λέει ότι ξεκίνησε να δείξει πώς μπορεί ο καλός σου γείτονας να μετατραπεί σε αληθινό μαφιόζο και η απάντηση που βρίσκει είναι πως το σκοτάδι που κρύβει μέσα του ο καθένας μας είναι η τρομακτικότερη ματιά στην άβυσσο.

Ο Μπράιαν Κράνστον στον πρωταγωνιστικό ρόλο δίνει μία από τις μεγαλύτερες ερμηνείες του μέσου – οι αλλαγές στις συμπεριφορές και στις ματιές του θα σε κάνουν να τρέμεις. Όπως και το πώς ξεκινά ο κύριος Γουάιτ και πώς εξελίσσεται: Εσύ ξέρεις με βεβαιότητα αν θα το είχες μέσα σου ή όχι; Η σειρά σου δίνει πέντε σεζόν για να το διαπιστώσεις.

Η πέμπτη –και τελευταία– ξεκινά στις 15 Ιουλίου και θα παιχτεί σε δύο μέρη, μισή φέτος και μισή το επόμενο καλοκαίρι.


(Για το περιοδικό STATUS με εξώφυλλο τον Πρίντεζη και τα μπλε γυαλιά ηλίου του.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου