Είναι ο Dan Harmon και είναι καλά


Ο σύγχρονος ήρωας του μπλογκ, Dan Harmon, εμφανίστηκε χτες στο Attack of the Show και μίλησε για περίπου ένα δεκάλεπτο σχετικά με τα πάντα που έχουν να κάνουν τη συμπεριφορά του, το Community, το NBC, τις ανάγκες ενός τηλεοπτικού προϊόντος, το πώς περνάει το χρόνο του όντως απολυμένος από τη σειρά που δημιούργησε κλπ.

Δεν τον είχα ξαναδει να μιλάει, οπότε είναι μάλλον σοκαριστικό το πόσο είναι ο Abed, βασικά. Αλλά προσπερνώντας αυτό, χαίρομαι που τον βλέπω καθόλου bitter σχετικά με τις δυσάρεστες εξελίξεις (ή έστω λίγο bitter, όσο είναι τελοσπάντων υγιές να είσαι όταν σου παίρνουν από τα χέρια κάτι δικό σου) και αρκετά προσγειωμένο και aware των αναγκών του μέσου και του πώς λειτουργούσε ο ίδιος σε σχέση με αυτές.

Ως θεατής μπορώ να πω ότι ήταν πάντα εμφανές αυτό που ο ίδιος εξηγεί από την πλευρά του σχετικά με το ότι στην 1η σεζόν προσπάθησε ουσιαστικά να κάνει ένα συμβατικό sitcom, αλλά όσο προχώραγε ο καιρός ένιωθε τσιγκλήματα από την σκοτεινή πλευρά, μέχρι που στην 3η σεζόν απλά το παράτησε. Με την έννοια πως απελευθερώθηκε πλήρως. Και φαίνεται. Στην 1η σεζόν η σειρά ψάχνει τα πατήματά της, στη 2η αποκτά την ταυτότητά της (γίνεται αυτό που σκεφτόμαστε όταν ακούμε Community), στην 3η είναι που εκτοξεύεται στο διάστημα και κάνει πράγματα εκτός κάθε ορίου.

Ο Harmon τα γνωρίζει όλα αυτά, και υποστηρίζει εδώ πως θέλει να δοκιμάσει να κάνει κάτι εντελώς συμβατικό, απλά για να αποδείξει πως δεν χρειάζεται αυτό να σημαίνει 'μηδενική ποιότητα'. Προσωπικά αμφιβάλλω. (Όχι στα περί ποιότητας, αλλά στο αν μπορεί ο Harmon να πετύχει κάτι τέτοιο.) Αλλά θα είμαι εκεί, ό,τι κι αν κάνει στη συνέχεια, για να το διαπιστώσω.

Όλη η συνέντευξη είναι εδώ, αξίζει τον κόπο.


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου