The S.H.I.E.L.D.


Όπως λέγαμε και όταν ανακοινώθηκε η συμφωνία του Whedon με τη Marvel για τα επόμενα 3 χρόνια, ουσιαστικά αυτό που τον προσέλαβαν να κάνει, είναι να τρέχει το κινηματογραφικό του σύμπαν σα να ήταν μια τεράστιου μεγέθους σειρά. Τόσου τεράστιου, που θα έχει ακόμα και μια υπο-σειρά, μια κανονική σειρά την οποία ο Whedon θα βοηθήσει να αναπτυχθεί.

Οι λεπτομέρειες για αυτό το τελευταίο ήταν ασαφείς, μέχρι που δεν ήταν πια: Ο Whedon (μαζί με τον Jed και την Maurissa) θα γράψουν τον πιλότο για τη σειρά S.H.I.E.L.D., προς καμία απολύτως έκπληξη όσων είχαμε δει πρόσφατα το 'Avengers' spin-off 'Item 47', το οποίο ούρλιαζε "μίνι παρουσίαση για πιλότο S.H.I.E.L.D.".

H σειρά θα παιχτεί στον αέρα του ABC και μπαίνει σε παραγωγή ASAP, που σημαίνει πως μπορούμε να την έχουμε στον αέρα με τη νέα σεζόν. (Δεν υπάρχει πουθενά timetable για όλο αυτό το πράγμα, αλλά υποθέτω κάτι τέτοιο βγάζει νόημα.) Στην παραγωγή της σειράς θα συμμετέχουν ακόμα ο Jeffrey Bell κι ο Jeph Loeb, με ειδικά το όνομα του πρώτου να με χαροποιεί. Είναι σαφές πως ο Joss δε θα είναι ο showrunner της σειράς παράλληλα με την προετοιμασία του 'Avengers 2' και η προϋπηρεσία του Bell στο Angel (όπου έτρεξε την 4η σεζόν και έγραψε και σκηνοθέτησε το σπουδαίο φινάλε) είναι για μένα μια σημαντική προσθήκη.

Μιλάμε σε κάθε περίπτωση για μια επιστροφή του Whedon στην τηλεόραση, με μια σειρά που έχει ζουμί σαν περιεχόμενο, και φυσικά με εντελώς διαφορετικούς όρους: Πλέον μπορώ να φανταστώ πως η διαδικασία δεν ήταν ο Whedon να προσπαθεί να πιτσάρει ιδέα σε στούντιο και δίκτυο, αλλά το δίκτυο και το στούντιο να ρωτάνε "τι έχεις για μας". Τι σημαίνουν όλα αυτά για τη μακροβιότητα της σειράς και το μέλλον της πέραν του 2015 είναι πολύ νωρίς για να ξέρουμε (μπορεί θεωρητικά να αποτύχει παντελώς στα νούμερα, συμβαίνουν αυτά τα πράγμα, πολύ συχνά κιόλας), όπως επίσης είναι νωρίς για να ξέρουμε για πιθανή εμπλοκή της Cobie Smulders. (Να τελειώνουμε με το How I Met Your Mother, CBS;)

Exciting stuff.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου