New Season Preview: Τα ερωτηματικά

  • Bones (FOX): Κάτι σαν CSI: Those Who Died Long Ago, η νέα σειρά του David Boreanaz (o Angel) αναμένεται με ενδιαφέρον, αλλά ο πιλότος -ενώ συμπαθής σαν one off- δεν ήταν πολύ ενθαρρυντικός ως προς την πιθανή εξέλιξη της σειράς. Η έξυπνη βασική ιδέα θέλει μια ομάδα ερευνητών να εξιχνιάζει φόνους μελετώντας τους σκελετούς των θυμάτων, αλλά οι χαρακτήρες δεν έχουν καλή χημεία μεταξύ τους και το όλο εγχείρημα δεν ξεφεύγει από όσα procedurals έχουμε δει ως τώρα. Επιπλέον, το gimmick με το μηχάνημα που αναπαράγει την εικόνα του θύματος βασισμένο στον σκελετό, θα αποτελεί αντικείμενο χλεύης για τα χρόνια που θα έρθουν. Αν το βλέπαμε σε Star Trek, και πάλι θα ακροβατούσε στα όρια του γελοίου!
    Θα το παρακολουθώ για τον Boreanaz και για τις πιθανές συμπαθείς πλοκές κάποιων επεισοδίων, αλλά δυστυχώς δεν περιμένω πολλά.
    Πρεμιέρα 13/9

  • Threshold (CBS): O επόμενος κλώνος του Lost. Σκουπίδι δεν το λες, γιατί τουλάχιστον έχει πολύ καλό καστ (Carla Gugino, Charles Dutton, Brent Spiner). Αλλά ορίστε εδώ καρα-πρωτότυπο concept. Εξωγήινος οργανισμός, ομάδα επιστημόνων και στρατιωτικών, ετερόκλητοι χαρακτήρες, καταστροφές... κάπου στην πορεία υποθέτω θα μάθουμε και τα ένοχα μυστικά των χαρακτήρων γιατί το έκανε το Lost άρα είναι hip, και... χρειάζονται κι άλλα? Α, έχουμε! Είναι παραγωγής Brannon Braga (a.k.a. ο άνθρωπος που σκότωσε το Star Trek) και σκηνοθεσίας David Goyer (a.k.a. ο "σκηνοθέτης" του Blade: Trinity). Σοβαρά τώρα, ποιος το ενέκρινε αυτό το πράγμα?
    Πρεμιέρα 16/9

  • Surface (NBC): Kαι για το επόμενο κόλπο μας, ένα Abyss knock-off! Aυτή τη φορά, η ομάδα επιστημόνων, ναυτικών, ψαράδων (sigh... όχι, δεν αστειεύομαι) τα βάζει με εξωγήινα όντα (a glitch in the matrix) που αναστατώνουν μια παραθαλάσσια περιοχή. Ο πιλότος του έρχεται με κάπως καλύτερες συστάσεις από αυτόν του τέρατος από πάνω, αλλά still... σε τι ακριβώς θα ξεχωρίσει αυτό από τα 3 πανομοιότυπα shows που κάνουν πρεμιέρα φέτος? Και ευτυχώς που δεν αποφάσισε να κάνει ένα και το UPN.
    Godspeed, παιδιά μου, τι να πω...
    Πρεμιέρα 19/9

  • Reunion (FOX): Επιτέλους μια σαπουνόπερα!!! Στον επόμενο εξωγήινο θα βάλω τις φωνές! Εδώ το μόνο εξωγήινο στοιχείο είναι το φοβερό concept που θέλει τη σειρά να ακολουθεί μια παρέα αποφοίτων από την στιγμή της αποφοίτησης μέχρι και σήμερα, στο 20ο reunion. Η πρωτοτυπία έγκειται στο γεγονός οτι κάθε επεισόδιο θα αφορά και μία χρονιά, μέχρι να φτάσουμε στο σήμερα, στο season (series?) finale. Επιπλέον, υπάρχουν σα σφήνες σκηνές του παρόντος όπου ένας ντετέκτιβ προσπαθεί να εξιχνιάσει ένα φόνο, με τη διαφορά οτι εμείς δε γνωρίζουμε ούτε ποιος δολοφονήθηκε ούτε, φυσικά, ποιος το έκανε. Στο καστ, δε, τι Matthew St. Patrick (Keith στο Six Feet Under) έχουμε, τι Will Estes, Amanda Righetti, Alexa Davalos (η αξέχαση electro-Gwen από το Angel), Chyler Leigh...!
    Γιατί λοιπόν δε βρίσκεται στα "must"? Γιατί ο πιλότος ήταν χάλι.
    Τα φτηνότερα σαπουνο-κολπάκια (πόσα πιθανά ζευγάρια μπορούν να δημιουργηθούν σε μια βδομάδα?), υπερπροσπάθεια στις αναφορές (ακούμε ΟΛΑ τα χιτάκια του 1986) και γελοία απόπειρα απόκρυψης της ταυτότητας του θύματος στο παρόν (στην κηδεία του/της δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ φωτογραφία, ο ντετέκτιβ δεν τον/την αναφέρει ΠΟΤΕ ονομαστικά).
    Εντάξει, σαφώς και θα το παρακολουθήσω από την αρχή ως το τέλος του -πάντα προτιμούσα μια χάλια σαπουνόπερα από ένα χάλι sci fi- αλλά τσαντίζομαι να βλέπω μια τέτοια ιδέα να σπαταλάται έτσι.
    Πρεμιέρα 8/9
Be back με το αγαπημένο μου κομμάτι-- τα σκουπίδια...

2 σχόλια:

  1. Το reunion είναι απο τους συγγραφείς του "North shore" (ενα φαβορί για το Star μιάς που έχει τελειώσει η σειρά πρίν αρχίσει... όμως οι Σταράτοι αρνούνται να φέρουν το wonderfalls...).

    Μέχρι και την Rigetti χώσανε σφήνα (μάλλον λόγω συμβολαίου με την Fox).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δε με ενοχλεί καθόλου να βλέπω τη Righetti να κυκλοφορεί με μπικίνι στις μισές σαπουνόπερες του FOX! lol

    Πάντως για star δύσκολο... αφού δεν έχει δικαιώματα από Fox...

    ΑπάντησηΔιαγραφή