Week 23/10-29/10: Return of the Fox

Το πιο επιτυχημένο line-up scripted σειρών επιστρέφει μετά από ένα μήνα, και αν κρίνουμε από το Prison Break (1x08 The Old Head), θα περάσουμε καλά το χειμώνα... Στο follow-up του καθηλωτικού 2-parter που είχε προηγηθεί, η δράση δε σταμάτει λεπτό, νέες συμμαχίες σχηματίζονται ενώ παλιές τρίζουν, τα πτώματα συνεχίζουν να πέφτουν βροχή, και λες και δεν αρκούσαν αυτά, μέτρησα... πόσες? 5? 6? 7 ανατροπές? Δεν θυμάμαι, έχασα το μέτρημα κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του teaser... Αν συνεχίσουν έτσι αυτοί, με βλέπω να βαράω ενέσεις από το Δεκέμβριο όταν και σταματάει η σειρά για ακαθόριστο χρονικό διάστημα.

Η Επιστροφή συνεχίζεται αυτή τη βδομάδα με τα lineup Τρίτης (Bones, House) και Πέμπτης (The O.C., Reunion). Οι Δευτέρες θα ξαναγεμίσουν σταδιακά, με διπλό Arrested Development την επόμενη, και τελευταίο και καταϊδρωμένο το Kitchen Confidential στις 14 του μήνα.

This Week
Halloween vs Halloween και νικητής στην αριστερή γωνία το How I Met Your Mother (1x06 Slutty Pumpkin)! Ναι, η τριπλή αλλαξιά του Neil Patrick Harris κερδίζει στα σημεία την Prince impersonation του μικρού Chris σε ένα κατά τα άλλα ανέμπνευστο Everybody Hates Chris (1x06 Everybody Hates Halloween). Φυσικά η είσοδος του Barney στο διαμέρισμα, ντυμένος πιλότος από το Top Gun, και υποδυόμενος slow motion, δε μου άφησε άντερο. I might as well say it-- αν δεν είναι ο NPH early favorite για τα Emmy, δεν ξέρω ποιος είναι.

Το πόσο σίγουρη είναι μια σειρά στον εαυτό της, φαίνεται από τα θεματικά ρίσκα που παίρνει στα λιγότερο σοβαρά επεισόδιά της, εκεί που δεν κοιτάει κανένας. Στο Angel ας πούμε κάνανε ολόκληρο επεισόδιο με τον Boreanaz μαριονέτα. Θέλει balls κάτι τέτοιο. Όπως balls θέλει και το να κάνεις επεισόδιο που να είναι ολόκληρο ένα homage σε μια άλλη σύγχρονη σειρά. Και το, γεμάτο αυτοπεποίθηση, Smallville (5x05 Thirst), το έκανε! Απόλυτο δώρο για τους fans της Buffy, το επεισόδιο διαθέτει από vampire ονόματι Buffy Sanders (που φέρει εκπληκτική ομοιότητα με τη bimbo vampire Harmony), μέχρι το θρυλικό vampire Spike (πλέον ως καθηγητής Milton Fine) να ξεστομίζει την ανεπανάληπτη ατάκα "Clark, there is no such thing as vampires". Μέσα στο απόλυτα χαβαλεδιάρικο κλίμα, όμως, ο σεναριογράφος Steven DeKnight ταιριάζει με εκπληκτική δεξιοτεχνία και ένα σημαντικό κομμάτι continuity: Tην uber-cool αποκάλυψη των αληθινών προθέσεωv του καθηγητή Fine. Τerminator who?

Πρέπει αν μη τι άλλο κανείς να παραδεχτεί ένα πράγμα στο Alias (5x05 Out of the Box), το πώς καταφέρνει σε κάθε σεζόν να μας κάνει να αμφισβητούμε τις προθέσεις του Sloan, και κάθε φορά με διαφορετικό τρόπο. 5 σεζόν, 5 διαφορετικοί διπλοί ρόλοι. Και επ'ευκαιρία μια υπόκλιση στον αγαπημένο Ron Rifkin που με αξιοθαύμαστη σταθερότητα τους ερμηνεύει όλους με διαφορετικό τρόπο, και που σε αυτό το επεισόδιο μας θύμισε κάτι από την παλιά, αυθεντική περσόνα του. Στο Supernatural (1x07 Hook Man) πάλι, ακόμα περιμένω να δω layers στους χαρακτήρες. Αλλά δεν ανησυχώ (ακόμα). Κάτι μου λέει οτι αργά ή γρήγορα κάποιος από τους 2 αδερφούς θα ερωτευτεί κάποια chick-of-the-week. (μα όλες οι πόλεις να έχουν και μια κούκλα, και όλες τους να κατατρέχονται από εκδικητικά πνεύματα...) Προς το παρόν, αυτή τη βδομάδα πήραμε την πιο "Duh! Τόσο καιρό δεν το είχες καταλάβει?" θεωρία του μήνα: Γιατί στις τυπικές κολλεγιακές slasher movies ο μασκοφορεμένος δολοφόνος εμφανίζεται όπου και όποτε θέλει με χαρακτηριστική άνεση? Duh! Τόσο καιρό δεν το είχες καταλάβει? Hell-ooo! Γιατί είναι φάντασμααα?

Far From Home
Περίμενα το Close to Home να είναι ένα unconventional procedural δικαστικό δράμα. Και μου προέκυψε πιο τυπικό και από τα ήδη υπάρχοντα...
Παράλληλα storylines μεταξύ των, σπάνια βρισκόμενων στο ίδιο δωμάτιο, δικηγόρων. Check. Εκνευριστικά πανοιότυπες αντιδράσεις των στερεοτυπικά δομημένων χαρακτήρων. Check. Προσωπικές πολιτικά ορθές σταυροφορίες αγωνίστριας δικηγορίνας ενάντια στους ανώτερούς της. Check. Πλοκές που θίγουν (ξεπετάνε) καίρια ζητήματα, το ένα μετά το άλλο. Check. Και ο λόγος που πρωτοενδιαφέρθηκα? Α, ναι. Ο Christian Kane του Angel χαραμίζεται κάπου μέσα στο ακριβώς ένα λεπτό εμφάνισής του σε κάθε επεισόδιο, μόνο λόγος ύπαρξης της οποίας είναι να εμψυχώνει τη δικηγορίνα kickass wife του (δικά του λόγια) μετά το πέρας μιας ακόμα επίπονης μέρας της.

Ugh.

Still to Come
Δεν το κάνω επίτηδες, αλλά πάλι με το Smallville θα ασχοληθώ. Εγώ φταίω? Αυτοί πάνε και κάνουν reunion των ορίτζιναλ αδερφών Duke! Ο Tom -Luke Duke- Wopat περνάει μια βόλτα από την Smallville και το μόνο σίγουρο είναι οτι θα στείλει τα ratings της σειράς ακόμη πιο "up, up and away".

Ασθενής της βδομάδας για τον Dr. House, ο κομπλεξικός γκόμενος Berger της Carrie από την 5η και 6η σεζόν του Sex & the City. Ο Ron Livingston εδώ υποδύεται έναν γιατρό που αρρωσταίνει ανεξήγητα κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αφρική.

Quotes
Barney: Every Halloween I bring a spare costume, in case I strike out with the hottest girl of the party. That way I have a second chance to make a first impression!
(
How I Met Your Mothe)

Chloe: Welcome to the Tri Psi Sorority house... I think that's Greek for bimbos, bikinis and beer.
(
Smallville)

2 σχόλια:

  1. Kala re si, apo olokliro to Thirst tou Smallville auto to quote vrikes na peis mono? Nomiza tha gemiseis 3 selides post... tsk tsk tsk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ma eixa 2, ti allo na kanw? Prepei na ta anaferw ola, den ekana afierwma Smallville!

    (...officialy... :p)

    ΑπάντησηΔιαγραφή