News 2/2: Studio 7, Dexter, Commander in Chief

Matthew Perry joins Studio 7
Ύστερα από χρονοβόρε$ διαπραγματεύσει$, ο Matthew Perry (FRIENDS) συμφώνησε να αναλάβει τον κεντρικό ρόλο στο πολυαναμενόμενο Studio 7 on the Sunset Strip των Aaron Sorkin/Thomas Schlamme. Θα υποδυθεί τον Matt Albie, πρώην co-executive producer σε μια SNL-type σειρά στην οποία δέχεται να επιστρέψει όταν ο νυν παραγωγός της παραιτείται. Αυτή η συμφωνία σηματοδοτεί τη δεύτερη συνεργασία του Sorkin με τον Perry, μετά τα 2 επεισόδια του τελευταίου στην 4η σεζόν του West Wing. Εκεί, ο φοβερός κωμικός απέδειξε οτι διαθέτει τη δυνατότητα να παίξει και δράμα. Η νέα σειρά που θα αποτελεί συνδυασμό των δύο, μοιάζει την ιδανική αφορμή για την επιστροφή του Chandler στην serialized τηλεόραση.

Υπενθυμίζω οτι το NBC δεσμεύεται βάσει συμβολαίου για την παραγωγή 1
3 επεισοδίων, ανεξαρτήτως πιλότου. Οι Sorkin και Schlamme θα είναι οι executive producers της σειράς που όλοι ευχόμαστε να μην έχει την τύχη του Sports Night. Η τηλεόραση είναι φτωχότερη χωρίς τον Sorkin.

Showtime greenlights 'Dexter'
To hot καλωδιακό Showtime παρήγγειλε 12 επεισόδια του, βασισμένου στη νουβέλα 'Darkly Dreaming Dexter', crime drama Dexter στο οποίο θα πρωταγωνιστεί ο Michael C. Hall (Six Feet Under). To twist στο concept της σειράς είναι οτι ο Dexter Morgan (Hall) εκτός από αστυνομικός ντετέκτιβ είναι ταυτόχρονα serial killer που αποδίδει δικαιοσύνη σκοτώνοντας όσους θεωρεί πως το αξίζουν.

Το σενάριο του πιλότου έγραψε ο James Manos Jr., βραβευμένος με Emmy σεναριογράφος των Sopranos και εκ των ανθρώπων που βοήθησαν να σχηματιστεί η φωνή του Shield πίσω στην πρώτη σεζόν του. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Michael Cuesta (Six Feet Under, 'L.I.E.'). Πέραν του εξαιρετικού Hall, στο καστ ξεχωρίζουν οι Julie Benz (Angel), Jennifer Carpenter ('The Exorcism of Emily Rose') και James Remar (Sex and the City, 'The Girl Next Door').

'Commader in Chief' goes into hiatus

Η προβληματική σειρά, προσφάτως βραβευμένη και με Golden Globe για την Geena Davis, δείχνει να έχει ιδιαίτερα αβέβαιο μέλλον. Από την αρχή της σεζόν υπήρχαν προβλήματα προσθεσμιών γι'αυτό και το ABC απέλυσε τον δημιουργό Rod Lurie αντικαθιστώντας τον με τον βετεράνο Steve Bochco (Hill Street Blues, NYPD Blue, Over There). Όταν υπό το νέο καθεστώς το crew πήρε λίγες βδομάδες προκειμένου να ανασυνταχθεί και η σειρά επέστρεψε στους δέκτες, τα ratings ήταν πολύ λιγότερο εντυπωσιακά. Επιπλέον βρήκε απέναντί της το House του FOX, που για ολόκληρο τον Οκτώβρη απουσίαζε, και φυσικά ήρθε δεύτερη. Επιστρέφοντας από τις διακοπές των Χριστουγέννων, το CiC βρέθηκε αντιμέτωπο με τα χαμηλότερά του νούμερα από την αρχή της σεζόν και το ABC άμεσα το απέσυρε προσωρινά(?) από το πρόγραμμα προκειμένου να προβάλλει back-to-back επεισόδια της νέας κωμωδίας Sons & Daughters.

Τα νούμερα της σειράς μπορεί αρχικά να έμοιαζαν υψηλά, αλλά το δίκτυο διανύει φέτος μια εντυπωσιακή χρονιά και διαθέτοντας στο πρόγραμμά του 3 από τα 5 δημοφιλέστερα shows (Desperate Housewives, Grey's Anatomy, Lost) έχει την άνεση να μην χρειάζεται τα 13άρια του CiC. Επιπλέον επρόκειτο εξαρχής για επιτυχία-φούσκα, διότι οι διαφημιστές ενδιαφέρονται κυρίως για το δημογραφικό των ηλικιών 18-49 στο οποίο το πολιτικό δράμα του Lurie τα πήγαινε άθλια. Μια βιαστική βράβευση δεν αρκεί για να εξασφαλίσει 2η σεζόν για την πρωτοετή σειρά και τώρα όλα θα κριθούν όταν επιστρέψει για μια ακόμη (τελευταία?) φορά στο πρόγραμμα του ABC.

Casting News
Στο Alias η Amy Acker (Angel) προβιβάζεται σε series regular για τα εναπομείναντα 13 επεισόδια μέχρι το φινάλε του Μαίου. Η σειρά αναμένεται να επιστρέψει στις 4 Μαρτίου.

O τηλεοπτικός πατέρας της Laura Palmer, Ray Wise (Twin Peaks, 'Good Night, and Good Luck.'), πρόκειται να ερμηνεύσει τον Αντιπρόεδρο του Charles Logan στο 24. Ώστε ο Bob είναι που προσπαθεί να απελευθερώσει το nerve gas στο αμερικάνικο έδαφος.

Ο Jon Bon Jovi θα ερμηνεύσει τον εαυτό του σε συναυλία υποστήριξης του Santos, στο επεισόδιο της 26ης Μαρτίου του West Wing.

H Britney Spears θα εμφανιστεί ως συντηρητική χριστιανή στο Will & Grace της 13ης Απριλίου. Παγώσαμε.

O Axl Rose H θεά Connie Nielsen ('Gladiator', 'Demonlover', 'One Hour Photo') θα αντικαταστήσει προσωρινά την έγκυο Mariska Hargitay στο Law & Order: SVU για όσο διάστημα αυτή βρίσκεται σε άδεια.

2 σχόλια:

  1. Pantos polles creepy fatses mazeuontai se auti tin season tou 24 (o mpampas tis Laura Palmer, o Julian Sands...) Elpizo na tous ekmetalleutoun deontos giati kairo exei na emfanistei enas pragmatika apeilitikos villain stin seira. (O antiproedros tha einai kakos?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, κρίμα που πέθανε ο Schiavelli, θα ήταν lock. ;)
    E, o τελευταίος απειλητικός villain νομίζω συμφωνούμε όλοι οτι ήταν ο Tobin Bell.

    ΑπάντησηΔιαγραφή