Pilot Watch 10/2: Smith, Nine Lives, 13 Graves

Nine Lives
Το ABC συνεχίζοντας να δίνει το πράσινο φως στους πιο ενδιαφέροντες νέους πιλότους, εξετάζει τώρα και το σενάριο των Hank Steinberg και K.J. Steinberg που θέλει μια ληστεία σε τράπεζα να πηγαίνει στραβά, τους επίδοξους ληστές να κρατούν ομήρους 9 ανθρώπους, των οποίων τις ζωές θα παρακολουθεί η σειρά μετά την 52ωρης διάρκειας ομηρία τους. Πολύ ενδιαφέρον και δύσκολα εκτελέσιμο, αλλά με σκηνοθετική εγγύηση-- τον πιλότο θα γυρίσει ο σπουδαίος Alex Graves (βασικός σκηνοθέτης και executive producer του West Wing), ίσως ο κορυφαίος εν ενεργεία τηλεοπτικός σκηνοθέτης. Στο καστ του πιλότου έχουν μέχρι στιγμής ενταχθεί 4 ηθοποιοί. Μετά τους Chi McBride (House) και Jessica Collins, ανακοινώθηκε αυτή τη βδομάδα η ένταξη και των Scott Wolf (Everwood) και Lourdes Benedicto (N.Y.P.D. Blue). Φυσικά θα υπάρξει ένα κάποιο πρόβλημα αν το Everwood συνεχιστεί τελικά και στο νέο δίκτυο CW, καθώς τότε ο Wolf θα βρεθεί με ένα μάλλον υπερφορτωμένο πρόγραμμα.

Smith
Ο νέος πιλότος του John Wells (E.R., The West Wing) στο CBS θα αφορά τις σχέσεις μεταξύ μελών μιας ομάδας εγκληματιών, ρόλοι εκ των οποίων ορισμένοι έχουν ήδη δοθεί. Το εντυπωσιακό καστ μέχρι στιγμής αποτελείται από τους Ray Liotta ('Goodfellas', βραβευμένος με Emmy για το E.R.), Virginia Madsen ('Sideways'), Amy Smart (Felicity, 'Road Trip'), Franky G. και Jonny Lee Miller (πού τον θυμήθηκαν αυτόν?). Ο πιλότος, που αν δεν προχωρήσει σε σειρά θα σημαίνει βαρύ πρόστιμο για το δίκτυο, έχει γραφτεί από τον ίδιο τον Wells και θα σκηνοθετηθεί από τον Christopher Chulack, σκηνοθέτη του επεισοδίου E.R. που απέφερε το βραβείο Emmy στον Liotta.

13 Graves

Αυτή θα είναι μάλλον η επόμενη αγαπημένη σειρά που θα
κόψει προβάλλει το FOX! Πρώην κυνηγός θησαυρών αναζητά τον αγνοούμενο αδερφό του, και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του ανακαλύπτει τα ίχνη του Pizzaro και του χρυσού των Ίνκας! Τέλειο? Επιπλέον, στον πρωταγωνιστικό ρόλο συναντάμε τον παλαβό Matthew Lillard που επιτέλους θα έχει την ευκαιρία να δείξει το ταλέντο του και πέρα από μονοδιάστατους ρόλους σε καλές ταινίες ή ηλίθιους ρόλους σε βλακείες. Από την εποχή του 'Dead Man's Curve' περίμενα αυτή τη στιγμή! Στο καστ προστέθηκε αυτή τη βδομάδα και ένα παλικάρι από το 'Blade II' που σαν όνομα μου είναι άγνωστος --Norman Reedus-- στο ρόλο ενός τύπου με μυστηριώδες παρελθόν. Πρωτότυπο :P. Τη σκηνοθεσία του πιλότου έχει αναλάβει ο Dominic Sena ('Swordfish'), που στις καλές του δε με χαλάει καθόλου.

Sex, Power, Love and Politics
H βραβευμένη θεατρική ηθοποιός Jane Krakowski (Ally McBeal) προστέθηκε στο καστ του ημίωρου πιλότου μιας κωμωδίας που θα περιστρέφεται γύρω από τις ζωές 4 υπαλλήλων του
Capitol Hill, κανείς εκ των οποίων δεν είναι ακριβώς αναντικατάστατος στη δουλειά του. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ήδη κερδίσει ο Jay Harrington τον οποίο θαυμάσαμε στο Inside ενώ προσφάτως εμφανίστηκε και στο Desperate Housewives. H σειρά του CBS θα είναι δημιουργία του Greg Malins, ενός εκ των βασικότερων σεναριογράφων των FRIENDS, ο οποίος φυσικά έχει γράψει και τον εν λόγω πιλότο. Τη σκηνοθεσία θα αναλάβει η Pamela Fryman, υπεύθυνη για σχεδόν όλα τα επεισόδια του How I Met Your Mother και, παλαιότερα, του Frasier. Μήπως βρήκαμε από τώρα το καλύτερο sitcom της επόμενης σεζόν?

4 σχόλια:

  1. Sex, Power ktl: kala i Jane Krakowski tha prepei na ginei i nea thea tis komodias an yparxei justice in this world. Toulaxiston she has a lifetime fan in me meta to Guys and Dolls. Kai o Jay einai very cute.

    13 Graves: sounds very Indiana Jones, National Treasure kai tetoia so it can't be bad! (Exei kales o Dominic Sena??? Episis mporeis na pareis ton Matthew Lillard sta sobara?)

    Smith: teleio cast. Alla pos tha bgaloun to tileoptiko Mr and Mrs Smith tora?

    Nine Lives: kamia sxesi me to kinimatografiko, obviously. :p (Kala, paizei o Scott Wolf sto Everwood? Allos enas logos na synexiso na min to blepo!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Apo pou ton kseroume ton Scot Wolf kai prolabame na ton misisoume? :P

    Dominic Sena? Swordfish, hello??

    Kai agapame Lillard! Akoma kai otan kanei Uwe Boll :S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ton Scott Wolf, you ask? Ma apo to Party Of Five, fysika. Apo ekei den tous kseroume olous? ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aaaaa, aytos einai? Nai, ok, na pe8anei, no biggie. Ton kalo apo ekei ton exoume kaparwsei, gia tous allous de mas noiazei ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή