You can't kill Jack!


Αβάσιμοι ήταν τελικά οι φόβοι μου οτι μια σεζόν σαν τη φετινή του 24 θα μπορούσε να τελειώσει μόνο με το θάνατο του κεντρικού ήρωα... Για τουλάχιστον 3 ακόμα χρόνια θα σώζει τον κόσμο ο Jack Bauer, προς μεγάλη ευχαρίστηση των φαν της χορταστικότερης -φέτος- από ποτέ, σειράς. Με μια συμφωνία που τον κάνει τον υψηλότερα αμοιβόμενο ηθοποιό δραματικής σειράς, ο Kiefer Sutherland όχι μόνο επέκτεινε το συμβόλαιό του, αλλά ταυτόχρονα θα δει και το όνομά του κάτω από το credit του executive producer, ξεκινώντας από την ερχόμενη σεζόν!

Νομίζω οτι τόσο ο Kiefer ως ηθοποιός, όσο και ο Bauer ως χαρακτήρας, τα έχουν 3 ακόμα χρόνια περιπετειών. Αλλά μετά από αυτά ίσως να φτάνει σιγά-σιγά η ώρα για τον υπερ-πράκτορα να πεθάνει ηρωικά ή έστω να παραδώσει τα ηνία στο διάδοχό του. Ως τότε όμως, προβλέπονται πολλές ακόμα στιγμές δράσης και αγωνίας, πάντα -ελπίζω- με την Mary-Lynn Rajskub στο πλευρό του.


Σε άλλα νέα, οι executives producers και showrunners του Lost, Damon Lindelof και Carlton Cuse, επέκτειναν το συμβόλαιό τους για έναν ακόμη χρόνο και θα κρατήσουν έτσι τη θέση τους και στην 3η σεζόν του δράματος. Ακόμα δεν έχω αποφασίσει αν τα φετινά μου προβλήματα με τη σειρά έχουν να κάνουν με το αδύναμο συγγραφικό τιμ ή με την κατεύθυνση της σειράς (ή και μετα δύο) οπότε ειλικρινά δεν έχω ιδέα αν αυτό είναι καλό νέο.

To Showtime παρήγγειλε και δεύτερη σεζόν για το υποψήφιο για Χρυσή Σφαίρα δράμα Sleeper Cell, και πάλι σε μορφή μίνι σειράς. Ελπίζω να μην το δούμε να εξελίσσεται σε ένα "σοβαρό 24" γιατί θα ξεράσω. Άγνωστο πάντως το πότε ακριβώς θα ξεκινήσει η παραγωγή ή πότε θα παιχτεί αυτό το δεύτερο σερί επεισοδίων.

Και το λουστραρισμένο αλλά παντελώς κενό Heist δεν εντυπωσίασε ευτυχώς κανέναν, κι έτσι το NBC το έκοψε μόλις 4 επεισόδια μετά την έναρξή του. Δεν πάει καιρός που το έθαβα σε αυτήν εδώ τη σελίδα, χαρακτηρίζοντάς το
μια τραγική περίπτωση σαχλαμάρας που νομίζει οτι είναι η επιτομή του cool, με χαρακτήρες κινούμενα και ομιλώντα κλισέ και επιπλέον με εξυπνακίστικες κινήσεις της κάμερας, τυπική χαριτωμένα γκλαμουράτη μουσική επένδυση και με βεβιασμένα "άνετες" αμπελοφιλοσοφίες εν ώρα διάρρηξης. Adios, suckers, και σειρά να παίρνει τώρα το Sons & Daughters...

6 σχόλια:

  1. Πώς σου φάνηκε η 'ανατροπή μεγατόνων'; Ισάξια ή και παραπάνω του πρώτου κύκλου; Θα πεθάνει η Chloe να τελειώνουμε; :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοίτα, πάντα σε αυτά τα πράγματα παίζει κάποιο ρόλο και το follow-up, οπότε θα δούμε. Αλλά σε πρώτη φάση, πρώτη αντίδραση, μπορώ να πω οτι με εντυπωσίασε ακόμη περισσότερο. Αν μη τι άλλο γιατί μετά από 5 σεζόν ανατροπών, γεμάτες με moles, το να καταφέρει μια αποκάλυψη να με πιάσει τόσο μαλάκα όσο η κλασική της πρώτης σεζόν (η οποία όταν συνέβη ήμασταν ακόμα μικροί κι αθώοι, και φυσικά δεν την περιμέναμε...!) νομίζω σημαίνει οτι είναι τουλάχιστον ισάξια.

    Και γιατί να πεθάνει ρε η Chloe, θες να βάλω τις φωνές?! (LOL)
    Ο πιο λατρεμένος χαρακτήρας είναι! Ένα Emmy για τη Mary-Lynn, παρακαλώ!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. SPOILLLLLLLLLLLLLLER ή κάτι τέτοιο πήγε να διαβάσει το μάτι μου στα comments -- thanks phantasmak!! Να'σαι καλά.

    Anyway, καταρχήν τρομερά νέα. Πριν κανά-δυο βδομάδες τέλειωσα τη θέαση (sic) της 4ης σεζόν και έψαχνα να δω για πόσο καιρό έχει ακόμα συμβόλαιο ο Kiefer, ώστε να υπολογίσω πόσο 24 goodness με περιμένει. Thanks για την ενημέρωση.

    Πάραυτα έχω μια τρελή θεωρία. Ο αγαπημένος υπερπράκτορας των 51 (52;) πολιτειών, Τζακ Μπάουερ θα πεθάνει την επόμενη (το πολύ μεθεπόμενη) σεζόν.

    Όλος ο κόσμος θα λέει "WHATTT???? We were supposed to enjoy him for two more years!".

    Και τότε θα μάθουμε ότι στην πραγματικότητα ήταν ένα 1-season renewal contract κι ότι είπαν 3... to prevent us from seeing Jack's death coming.

    Ξέρω-ξέρω, είμαι τρελός. Ή βλέπω πολύ 24.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Hey, βασικά μην ανησυχείς, δεν σου έγινε spoiler! Wishful thinking του phantasmak ήταν. Θα άφηνα ρε τέτοιο καρα-spoiler χωρίς έστω μια ειδοποίηση? :)

    Όσο για τον Kiefer, η πλάκα είναι οτι κι εγώ το σκέφτηκα ένα τέτοιο αρρωστημένο! (LOL) Δεν ξέρω αν υπάρχει προηγούμενο σε κάτι τέτοιο, αλλά θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

    Η 4η πώς σου φάνηκε? Βαρετή, βαρετή. Αν σου έλειψαν οι ανατροπές (που δεν τις βλέπεις να έρχονται), οι gratuitous deaths (κάποιου που δεν είναι β' κομπάρσος) και ο πράκτορας Pierce (σε στιγμές μεγαλείου, και όχι απλά ανακοινώνοντας ποιος είναι στην πόρτα)-- δηλαδή όλα τα πράγματα που λατρεύουμε στο 24...

    ...ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΠΕΜΠΤΗ ΣΕΖΟΝ ΑΜΕΣΩΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. [προσοχή αγαπητέ αναγνώστη, πιθανά spoilers μπορεί να ακολουθούν]

    Η 4η δεν ήταν κάτι το εξαιρετικό, αλλά ούτε μπορώ να πω ότι με απογοήτευσε κιόλας. Ήταν μάλλον έτσι κι έτσι για τα standards του 24, που σημαίνει ότι εξακολουθεί να φυσάει σε σχέση με κάτι άλλα! Μου άρεσε η εξέλιξη του arc με τους Κινέζους (νομίζω ότι την ψιλο-έσωσε τη σεζόν εκεί στο τέλος), και έπαθα πλάκα στη σκηνή με το χειρουργείο (Paul vs Κινέζος).

    Όσον αφορά την 5η σεζόν, έννοια σου, και το έχω στο πρόγραμμα!

    (Κάπου πήρε το μάτι μου ότι ξεκληρίζεται σχεδόν όλο το καστ ή κάτι τέτοιο... παρακαλώ ΜΗΝ επιβεβαιώσει κανείς. Τουλάχιστον ας την βγάλει καθαρή ο Τόνι Αλμέιντα.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. [συνεχίζοντας τα spoiler για την 4η σεζόν...]

    Από το μεν πρώτο μισό το μόνο πράγμα που λάτρεψα ήταν η Shooreh Aghdashloo (η μάνα του Behrooz), που για μένα έκλεβε κάθε σκηνή στην οποία εμφανιζόταν. Στο β' μισό μου άρεσαν πιο πολλά πράγματα-- ο αστείος νέος πρόεδρος, η επεισοδιάρα με την πολιορκία στο blacked-out L.A., η εμπλοκή των Κινέζων, και φυσικά αυτό το εκληκτικό φινάλε (ως concept κυρίως, γιατί σαν εκτέλεση ήταν λίγο παιδικό).

    Είναι σα να μας λέγανε, με αυτό το τελευταίο image, "all bets are off"... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή