Sci Fi's new series

Δεν θεωρούνται πλέον νέα, αλλά δεν έχει σημασία. Το καλωδιακό Sci Fi Channel ανακοίνωσε τα νέα του show για την επόμενη τηλεοπτική περίοδο και όλα δείχνουν πως, περιστρεφόμενο γύρω από το λατρεμένο από κοινό και κριτικούς Battlestar Galactica, χτίζει σιγά σιγά ένα αξιοζήλευτο πρόγραμμα.

Η 3η σεζόν του διαστημικού έπους (20 επεισόδια, πρεμιέρα τον Οκτώβριο) δε θα είναι η μόνη μας επαφή με το εν λόγω universe. H νέα σειρά Caprica (με executive producers κι εδώ τους Ronald Moore και David Eick) θα διαδραματίζεται περίπου 50 χρόνια πριν τα γεγονότα του BSG, όταν ακόμα οι άνθρωποι ζούσαν ειρηνικά στις 12 Αποικίες, πριν τη δημιουργία του πρώτου μοντέλου cylon. Η σειρά θα επικεντρώνεται στις πολιτικές ίντριγκες που προκύπτουν στην αποικία Caprica ανάμεσα στις 2 ισχυρές οικογένειες των Graystones και των Adamas, και μέσω αυτών θα εξερευνά διαφόρα φιλοσοφικά και κοινωνικόπολιτικά ζητήματα, όπως μας έχει συνηθίσει εξάλλου και το original show.

Ήδη το Galactica έμοιαζε να ταιριάζει περισσότερο στο ΗΒΟ παρά σε ένα κανάλι σαν το Sci Fi, και έτσι κι αυτό εδώ το spin off θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένα Deadwood in space. Τα ωραία όμως δεν τελειώνουν εδώ. 2 ακόμα νέες σειρές αξίζουν προσοχής.

Στο Snap, ο βραβευμένος με Έμμυ παραγωγός Jesse Alexander (Alias, Lost) φέρνει μια ιστορία συνομωσίας που θέλει το ίντερνετ να αποκτά συνείδηση της ύπαρξής του και να καθοδηγεί φαινομενικά άσχετους μεταξύ τους ανθρώπους να διαπράττουν ασύνδετα εγκλήματα, με τελικό στόχο κάτι που μόνο το ίδιο γνωρίζει. Ένας Ομοσπονιδακός πράκτορας ανακαλύπτει το σχέδιο και, στην προσπάθεια του να ενώσει όλα τα κομμάτια και να βάλει ένα τέλος, αποφασίζει να προσποιηθεί υποταγή. Στο ίντερνετ. Heh. Now, now, όλες οι μεγάλες sf/fantasy ιστορίες έχουν στη βάση τους τουλάχιστον ένα παντελώς ηλίθιο concept (και ναι, φυσικά το "έξυπνο ίντερνετ" είναι ένα από αυτά), οπότε ας περιμένουμε πρώτα το αποτέλεσμα.

Τέλος, ο βραβευμένος με Όσκαρ Christopher McQuarrie ("The Usual Suspects") μας φέρνει το Persons Unknown, όπου μια ομάδα ανθρώπων ξυπνά σε μια εγκαταλειμμένη πόλη χωρίς να έχουν την παραμικρή ανάμνηση, και χωρίς να μπορούν να φύγουν. Κάμερες παρακολουθούν κάθε τους κίνηση, μυστηριώδεις δυνάμεις δεν τους επιτρέπουν να φύγουν, και νέοι "καλεσμένοι" φτάνουν κάθε λίγες μέρες. Εδώ θα έχουμε το πρωτοφανές περιστατικό μιας σειράς να ξεκινάει 2 χρόνια μετά το Lost για να πει την ίδια ακριβώς ιστορία, και κατά πάσα πιθανότατα θα την πει συντομότερα.

2 σχόλια:

  1. E-PI-TE-LOYS Christopher McQuarrie is getting off his ass! Seriously, ti kanei ola auta ta xronia? Elpizo i seira tou na leei. (An oxi, exoume kai to Caprica! Yay!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ma ela nte! Einai dynaton tetoios typos na min kanei tipota?! Mono dyo istories eixe mesa tou? 8a deiksei.

    ΑπάντησηΔιαγραφή