Season Finale: 24 (s5)

Kατά τα γνωστά, SPOILERS για τα δύο τελευταία επεισόδια του 24.

Έφυγε με δύναμη και το 24, αποχαιρετώντας την κατά πολλούς πιο αγωνιώδη σεζόν του με ένα cliffhanger που θα ζήσουμε να το θυμόμαστε για πολλά χρόνια ακόμα. First things first, όμως:


Το πρώτο μέρος του φινάλε αποτελείται ουσιαστικά από δύο ενότητες, εκ των οποίων η μία ουδόλως με ενδιέφερε. Αγαπώ τον Julian Sands, αλλά η απόδραση του Bierko σαν ένα b-story της τελευταίας στιγμής δε μου γέμισε ιδιαίτερα το μάτι-- εδώ επιβεβαιώνομαι. Το μόνο που κερδίσαμε από αυτό τον αντιπερισμασμό ήταν μια καλή σκηνή δράσης σε υποβρύχιο (OK, that was cool) αλλά πάνω από όλα την δολοφονία του Henderson. Μνήμες Nina Myers ήρθαν στο μυαλό, αλλά ήταν όλο αυτό το υποβρύχιο-thingy, ξέρετε, που κάπως άλλαζε το σκηνικό. Πέραν αυτού, ένα εικοσάλεπτο που απλώς σπαταλάει χρόνο πριν περάσουμε στο κυρίως πιάτο.

Το οποίο είναι βεβαίως η συγκρότηση της ομάδας που θα ανατρέψει τον πρόεδρο Logan. Την περίμενα καιρό αυτή τη στιγμή και, αν και απουσιάζαν από το τελικό line-up ο Wayne Palmer ή ακόμα και ο ενδιαφέρων αντιπρόεδρος Gardner, καθόλου δεν χαλάστηκα όταν ο Jack δήλωσε αποφασιστικά πως θα φτάσουν όσο μακριά χρειάζεται για να αποδείξουν την ενοχή του προέδρου. Όσο στη CTU η Chloe μας χαρίζει διασκεδαστικές στιγμές με τον απολαυστικά αντιπαθητικό πρώην συζυγό της (what a twist!) και ο Bill προσπαθεί να τα ρίξει στην Karen, στην προεδρική κατοικία τα γάλατα έχουν σφίξει, η Martha και ο Aaron έρχονται τόσο κοντά (αλλά μένουν τελικά τόσο μακριά), λίγο πριν η πρώτη κυρία υποχρεωθεί σε σεξ με τον άντρα της προκειμένου να τον καθυστερήσει. Btw σαν πολύ γρήγορος δεν ήταν?

Τα ωραία έρχονται φυσικά στο τέλος, όταν ο Jack έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με τον Logan. Είναι η πρώτη από τις σπουδαίες μεμονωμένες σκηνές αυτού του φινάλε, που όμως δεν νομίζω πως συνθέτουν ένα φινάλε όσο ανατρεπτικό νομίζει οτι είναι. Μια άλλη τέτοια σκηνή είναι ο επικήδειος λόγος για τον David Palmer στην ανατολή του ήλιου. Η ανατροπή όμως στην οποία αυτές οδηγούν? Bah. Καθώς ο Logan απαντάει ευθέως μία μετά την άλλη, τις straight to the point ερωτήσεις της συζύγου του, γινόταν επίπονα προφανές οτι με κάποιο τρόπο η συζήτηση μαγνητοφωνείτο. Αυτό δεν αλλάζει το γεγονός οτι το Πρώτο Ζεύγος κανονικά πρέπει να κερδίσει τη διπλή υποψηφιότητα Έμμυ που του αξίζει. Όπως επίσης και το πόσο καταχάρηκα με το ύφος του Mike και της Martha κατά τη σύλληψη του άντρα της. Αν και τσαντίστηκα που για μια ακόμα φορά σε αυτή τη σειρά, η Μυστηριώδης Ομάδα πίσω από τον Μεγάλο Κακό θα μείνει ως μια φλου απειλή που ποτέ δε θα εξερευνηθεί περαιτέρω.

Σε άλλα προφανή πράγματα, ο Jack και η Audrey μόνο που δεν άρχισαν επί τόπου να πλέκουν πουλοβεράκια για το μωρό τους. Και επιπλέον, ένας Κινέζος έρχεται και του λέει οτι τον ζητάει στο τηλέφωνο μία Kim Bauer?! (το κινητό του δεν το είχε?) Και αυτός ψαρώνει και μπαίνει σε ένα ερημωμένο κτίριο με την πλάτη του απροστάτευτη?! Πόσο πιο εμφανές θα μπορούσε να γίνει οτι ο Jack θα φύγει προς Κίνα? Και πόσο μαλακοπίτουρας γίνεται αυτός ο άνθρωπος όταν είναι ευτυχισμένος με την Audrey? Ου, μωρή, ου!

Η τελευταία σκηνή όμως, έσκιζε 32 διαφορετικά είδη κώλων!! Ο υπερκατάσκοπος τσαλακωμένος σε σημείο που να παρακαλάει να τον σκοτώσουν? Whoa. Και τι πάει να πει κύριε Evil Chink οτι "παραείναι πολύτιμος"?! Τι θα κάνουν στον Jack μας? Και τι θα κάνουμε εμείς μέχρι να έρθει ο Ιανουάριος? Ξέρω. Θα λιώσουμε στο speculation.

Μέχρι οι Κινέζοι να κάνουν πλύση εγκεφάλου και να χρησιμοποιήσουν τον Jack ως killing machine, make mine 24!

6 σχόλια:

  1. Kala ola afta pou grafeis gia to "24", den leo... gamato finale... alla apla TSAKISOU NA DEIS FINALE LOST... PISTEPSE ME, THA SOU FIGEI H MAGIA...
    ACE FUCK!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Exw diabasei poly perierga sxolia gia to finale tou Lost... Eimai poly periergos na dw ti 8a dw apopse... Fysika ayrio 8a pesei pliris kalypsi!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. OK molis gyrisa apo proboli kai apla to finale gamise. Fun fun funnnnn!!! Ayrio me ton kafe perissotera, an kai pragmatika ti na prwtosxoliaseis... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. xaxaxa...
    milame meneis edelos malakas... alla that was the point... apla gia 3o kiklo exoume tosa polla na perimenoume...
    yooooo!
    t.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε τον Jack να εξελίσσεται σε μεγάλο κακό στο τέλος της σειράς... να τα έχει παρει τόσο με όλα που να του τη βαράει.

    Η Συμμορία με τα Bluetooth φάνηκε πως ήταν οι 'μπαλαντερ' που τους χρησιμοποιησαν για να γεμισουν τα επεισόδια όσο ο Χεντερσον ηταν υπό κράτηση.

    Τι καλοί άνθρωποι αυτοί οι federal agents που έκαναν reroute το τηλέφωνο της Kim Bauer σε σταθερό... βλέπεις ο Jack είχε τόσο πρόβλημα με τη λήψη του κινητού του καθ'όλη τη διαρκεια της σεζον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η θεωρία Jack vs The World αποκτά περισσότερουσ υποστηρικτές, σεζόν με σεζόν. Ο painkillers has called it, πάντως, από το τέλος της 3ης! Χεχε.

    Πάντως θα είναι φοβερό αν δούμε τον Jack ως κακό, έστω και υπό την επήρρεια πλύσης εγκεφάλου, έστω και για λίγα επεισόδια. Ίσα να σκοτώσει την Audrey (LOL).

    Πάντως το reunion από το RoboCop πήγε εντελώς χαμένο... Εκτός του Henderson, οι άλλοι δύο εμφανίστηκαν μόνο για λίγα επεισόδια. Και ο bluetooth-άς, αλλά και ο αντιπροέδρος... Τσάμπα τον φέρανε τον Ray Wise? Και αμφιβάλλω αν θα είναι αυτός Πρόεδρος του χρόνου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή