Season Finale: Prison Break (s1)

**MAJOR SPOILERS.**

Όταν το κλείσιμο μιας ολόκληρης σεζόν είναι λιγότερο αγωνιώδες από τουλάχιστον τα μισά της επεισόδια, τότε ξέρουμε οτι κάτι δεν πάει καλά. Η μεγάλη στιγμή ήρθε στο αμέσως προηγούμενο επεισόδιο, κι εδώ απλώς παρακολουθούμε μάλλον βαριεστημένα έναν over-stretched επίλογο. Αυτό που κάνει την κατάσταση ακόμα πιο γελοία, είναι οτι επιχειρείται αυτός ο επίλογος να αποκτήσει και cliffhanger-worthy αξία, κάτι που όσο κι αν προσπάθησα δεν κατάφερα να του αναγνωρίσω. Μετά από μια σεζόν αγωνίας, 5 κατάδικοι που τρέχουν στα χωράφια δεν είναι κάτι που θα με κάνει να περιμένω τη συνέχεια-- αυτοί οι άνθρωποι δεν με ενδιέφεραν ποτέ τους, η συνωμοσία που κρύβεται πίσω από όλα πλησιάζει τα X-Files σε επίπεδα preposterousness, και νομίζω υπάρχει ένα όριο στο πόσες φορές θα την πατήσω με ένα "και πώς θα τη γλιτώσουν τώρα?" όταν πλέον δε με νοιάζει.

Στην πραγματικότητα, κάπου ανάμεσα στην 8η σεκάνς τρεχάλας και στον θάνατο του πιο ανυπόφορου χαρακτήρα της σειράς (όπου υποθέτω θα έπρεπε να σοκαριστώ και να αναφωνήσω κάτι του τύπου "μα δεν μπορούν να το κάνουν Αυτόοο!"), με μια μικρή δόση not-making-any-sense ανατροπής (μπράβο, μας πιάσατε, τελικά σκότωσαν τον Πρόεδρο, "what a twist!"-- αλλά γιατί?) αποφάσισα πως κάθε μου ενδιαφέρον για το Prison Break πέθανε μαζί με τον κακομοίρη τον Westmorlund.

2 σχόλια:

  1. Πάντως πάλι ήταν καλύτερο σε σχέση με πολλά άλλα επεισόδια που απλώς προσέφεραν αδιάφορες background stories κι έκαναν τη σειρά να κάνει κοιλιά. Αλλά αναποδιά πάνω στην αναποδιά, ό,τι μπορεί να πάει στραβα σε μια απόδραση έτυχε σ' αυτούς. Βαρέθηκα στα πρώτα 15 λεπτά του επεισοδίου. Στο τέλος λες "επιτέλους θα μας αφήσουν ήσυχους για πέντε μήνες", κάτι που ποτέ μέχρι τώρα δεν έχεις πει για το 24.

    Patricia Wettig for 24!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Nai, symfwnw oti itan kalytero apo polla alla epeisodi, kyriws tou autumn season, aplws to season finale einai pantote ypoxrewmwno na sou prosferei kapoio sense of closure, kati unexpected, kapoio entono synais8imatiko sok, ena hook gia na synexiseis na parakolou8eis parakatw. Edw eniwsa na parakolou8w ena akoma epeisodio.

    H Wettig einai foberi, kai merikes apo tis kalyteres stigmes tis season itan dikes tis. Makari na exei eksisou megalo rolo kai tou xronou, an kai to blepw xlwmo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή