Emmys 2006: Drama Lead Actress

Intro

Dream Ballot
:

  1. FRANCES CONROY (Six Feet Under)
    Όταν δεν παρουσιάζει έναν από τους πιο ιδιόρρυθμους χαρακτήρες της μικρής οθόνης, είναι απλά σπαρακτική μπροστά στο οικογενειακό δράμα του χαρακτήρα της.
    Η μεγαλύτερη πιθανότητα αποχαιρετηστήριας βράβευσης σε μεγάλη κατηγορία για το σπουδαίο δράμα. Πολύ δύσκολα δεν θα προταθεί.

  2. Kristen Bell (Veronica Mars)
    Βρίσκεται πρακτικά σε κάθε πλάνο μιας σειράς με ιδιαίτερα απαιτητικό διάλογο, η χημεία της με τους βασικούς συμπρωταγωνιστές της είναι απίστευτη, και η εξισορρόπηση ειρωνικών one-liners με αυθεντικά δραματικές καταστάσεις αξιοθαύμαστη. Μέσα από τις εκφράσεις της Bell, έχει αναπνεύσει ο πιο συναρπαστικός γυναικείος χαρακτήρας της τηλεόρασης. Σκληρή και πονηρή όταν το απαιτούν οι περιστάσεις, αλλά χωρίς να χάνει τη νεανική φρεσκάδα της: θα κλάψει, θα γελάσει, θα μελαγχολήσει.
    Από τη μία, η σειρά είναι μακριά από το ραντάρ των ψηφοφόρων, από την άλλη οι υποψήφιες είναι σχετικά λίγες- αν η Bell καταφέρει να φτάσει στην 15άδα τότε ποιος θα της πει όχι? Το πιθανότερο πάντως είναι να αγνοηθεί εξαρχής.

  3. Polly Walker (Rome)
    Εξαιρετική ηθοποιός, ενσαρκώνει την απόλυτη power-hungry, ηθικά χρεωκοπημένη ισχυρή ευγενή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Κάποιο σχέδιο υφαίνεται πίσω από κάθε ματιά της Walker, η οποία δεν φαίνεται διστάζει απέναντι στο παραμικρό εμπόδιο.
    Είναι στη σωστή κατηγορία? Στη μισή σεζόν ίσα που χτυπάει λίγο screen time. Σε κάθε περίπτωση, και με δεδομένη την υποψηφιότητά της στις Σφαίρες, είναι από τις δυνατές υποψηφιότητες, με πολλές πιθανότητες πεντάδας.

  4. Jennifer Garner (Alias)
    Από την τραγωδία στην υπέρτατη χαρά, κι από κει ξανά στο δράμα, η Garner για μια ακόμα χρονιά υπήρξε η πιο δυνατή ερμηνεύτρια ενός δυνατού καστ. Στην τελευταία σεζόν της σειράς που την ανέδειξε, θρήνησε, γιόρτασε, θρήνησε κι άλλο, έπαιξε την καλή, την κακή, την καλή που υποδύθηκε πως είναι κακή, για να έρθει αποφασιστικά στο φινάλε να αποτελειώσει όσους δαίμονες την κυνηγούσαν επί χρόνια.
    Όπως και ο Sutherland, έχει υποψηφιότητα για κάθε σεζόν της σειράς, ενώ η αναγνωρισιμότητα θα τη φέρει οπωσδήποτε στις 15. Ο περιορισμένος της ρόλος στο πρώτο μισό της σεζόν δεν θα επηρεάσει (αφού έτσι κι αλλιώς από ένα επεισόδιο κρίνεται), οπότε είναι πολύ πιθανό να τη δούμε υποψήφια για μια ακόμα φορά (τελευταία), ίσως και ως γενικότερη επιβράβευση από την Ακαδημία για 5 σεζόν σταθερά εξαιρετικής δουλειάς.

  5. Mariska Hargitay (Law & Order: SVU)
    Έχει τη δύναμη να κάνει ενδιαφέρουσα και την πλέον τυπική σκηνή exposition. Μέσα σε έναν ωκεανό procedural αστυνομικών δραμάτων, η Hargitay ξεχωρίζει με φοβερή άνεση, και χωρίς να υπερβάλλει.
    Αγαπημένη της Ακαδημίας, θα βρεθεί στις 15 αλλά μένει να δούμε αν το νέο σύστημα θα λειτουργήσει εις βάρος της. Λογικά πάντως θα βρεθεί με άλλη μία υποψηφιότητα.

Επικρατέστεροι:
  • Edie Falco / The Sopranos: Έτσι κι αλλιώς είναι το μεγαλύτερο φαβορί της κατηγορίας, και με τουλάχιστον δύο επεισόδια όπου κλαίει ασταμάτητα δε θα έχει πρόβλημα να μπει στην πεντάδα.
  • Frances Conroy / Six Feet Under: Πολλαπλά προταθείσα στο παρελθόν, τελευταία σεζόν της σειράς, σπαρακτική ερμηνεία. Ίσως η απουσία πολλών κορώνων να στείλει ψηφοφόρους στην Falco, αλλά λογικά δε θα λείψει από την πεντάδα.
  • Mariska Hargitay / Law & Order: SVU: Παλιά φρουρά, ίσως να χτυπηθεί από το νέο σύστημα, αλλά το πιθανότερο είναι να κερδίσει την υποψηφιότητα.
  • Patricia Arquette / Medium: Περσινή νικήτρια άρα σχεδόν σίγουρη υποψηφιότητα, αλλά μέσα μου διατηρώ την κρυφή ελπίδα πως το νέο σύστημα θα την αφήσει εκτός πεντάδας εις βάρος μίας εκ των αισθητά καλύτερων ερμηνευτριών.
  • Kyra Sedgwick / The Closer: Συνεχές buzz για μια φοβερή ηθοποιό-ηγέτη ενός δυνατού καστ, που αποτελεί το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της πλέον επιτυχημένης σειράς του περσινού καλοκαιριού. Καθόλου σίγουρη, αλλά ίσως βρει πολλούς υποστηρικτές στην επιτροπή.
Καιροφυλακτούν για μία ή ίσως και δύο θέσεις οι: Allison Janney / The West Wing (πολλαπλή νικήτρια στο παρελθόν, πάντα σπουδαία ερμηνεύτρια, και με ικανό αριθμό επεισοδίων ώστε να περάσει για α' ρόλος), Jennifer Garner / Alias (η μεγαλύτερη σταθερά της κατηγορίας, αποχαιρετηστήρια σεζόν), Polly Walker / Rome (υποψήφια στις Σφαίρες), Jeanne Tripplehorn / Big Love (καλή κινηματογραφική ηθοποιός που όταν της δόθηκε η ευκαιρία έλαμψε στο νέο δράμα του ΗΒΟ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου