Emmys 2006

Έφτασε η μεγάλη στιγμή για τη βιομηχανία της τηλεόρασης. Αυτό το Σαββατοκύριακο αποφασίζονται οι υποψηφιότητες των 6 βασικών κατηγοριών Έμμυ, με τις υπόλοιπες να έχουν ήδη βγει, και τις ανακοινώσεις να γίνονται στις 6 Ιουλίου. Προς τι αυτή η χρονική διαφορά από κατηγορία σε κατηγορία? Οφείλεται στους νέους κανονισμούς, για τους οποίους θα πούμε δυο λόγια πριν προχωρήσω στο ποστάρισμα κάποιων προβλέψεων παρέα με αυτό που θα ήταν το δικό μου ψηφοδέλτιο.

Ως πέρσι, η διαδικασία ήταν απλούστατη. Οι ψηφοφόροι έστελναν το ψηφοδέλτιό τους, οι ψήφοι καταμετρούντο, οι πέντε πρώτοι κάθε κατηγορίας αποτελούσαν τις τελικές υποψηφιότητες και η Buffy και το Gilmore Girls δεν είχαν ποτέ στον ήλιο μοίρα. Γιατί φυσικά μια σειρά 15 εκατομμυρίων θεατών σαν το Lost ή παλιότερα το West Wing θα μάζευε περισσότερες ψήφους από το οποιοδήποτε show του WB ή καλωδιακών που δεν ήταν το ΗΒΟ.

Φέτος η διαδικασία είναι σε πρώτη φάση ίδια, αλλά στις 6 μεγάλες κατηγορίες (πρώτοι ρόλοι, σειρές) δεν επιλέγονται κατευθείαν οι 5 πρώτοι, αλλά οι 10 (σειρές) ή 15 (ερμηνείες). Στη συνέχεια, μια διαλεγμένη επιτροπή κλείνεται για ένα Σαββατοκύριακο (σήμερα και αύριο) σε ένα δωμάτιο, παρακολουθεί υποχρεωτικά το επεισόδιο που έχει στείλει ο κάθε υποψήφιος, κι έτσι προκύπτει η τελική πεντάδα. Που σημαίνει, τη Veronica Mars δεν τη βλέπουν με τίποτα αρκετοί άνθρωποι για να έφτανε ποτέ στην πρώτη πεντάδα, αλλά αν η Kristen Bell χωρέσει έστω στις 15 πρώτες, θα έχει μια εξίσου μεγάλη πιθανότητα με την
Mariska Hargitay του SVU, να "προκριθεί" στην τελική πεντάδα.

Μια άλλη καινοτομία αφορά στο ποιοί ψηφίζουν. Πέραν από τους ίδιους τους ηθοποιούς, για τα βραβεία ερμηνείας θα ψηφίζουν πλέον και σκηνοθέτες και casting directors. Αυτό γιατί μας αρέσει? Γιατί πρακτικά οι ηθοποιοί σπάνια γνωρίζουν τις δουλειές των λιγότερο προβεβλημένων συναδέλφων τους, τη στιγμή που η δουλειά ενός casting director είναι ακριβώς αυτή.

Ενόψει λοιπόν της 6ης Ιουλίου, θα ποστάρω τις λίστες με τους 5 αγαπημένους μου (με αξιολογική σειρά, και τον νικητή στη φαντασία μου με κεφαλαία), το λόγο που τους αγαπώ καθώς και τι πιθανότητες διάκρισης έχει ο καθένας, και από κάτω τους πραγματικά επικρατέστερους για το χρίσμα του υποψηφίου. (υπάρχει κατηγορία όπου οι δικοί μου είναι κατά τα 4/5 η πιθανότερη τελική πεντάδα! True story!) Σήμερα αποφασίζονται οι δραματικές κατηγορίες, οπότε θα ποστάρω αργότερα τις κατηγορίες για Καλύτερη Δραματική Σειρά, Πρώτο Ανδρικό Ρόλο σε Δράμα και Πρώτο Γυναικείο Ρόλο σε Δράμα. Αύριο θα γράψω τα αντίστοιχα για την κωμωδία και μετά, τις υπόλοιπες μέρες μέχρι την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων θα κάνω το ίδιο για τις υπόλοιπες σημαντικές κατηγορίες (Β' Ρόλοι, Guest Stars, Σενάρια, Σκηνοθεσίες).

Είθε το Έμμυ να κερδίσει η Lauren Graham. Αμήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου