Emmys 2006: Comedy Lead Actress

Intro

Dream Ballot
:

  1. LAUREN GRAHAM (Gilmore Girls)
    Πείτε ό,τι θέλετε για τη φετινή σεζόν της λατρεμένης σειράς, αλλά το υλικό έδωσε την ευκαιρία στην υποτιμημένη Graham να λάμψει περισσότερο από ποτέ. Συνεχίζει να παραδίδει τον κωμικό διάλογο των Palladinos με αμίμητο τρόπο (ακόμα και μόνη της, όταν o χαρακτήρας της ήρθε σε κόντρα με την on-screen κόρη της), αλλά ταυτόχρονα κάνει κουρέλι τον θεατή στα σημεία που το στόρι το απαιτεί, όπως το ανεπανάληπτο φινάλε. Σε κανένα show της φετινής σεζόν δεν υπήρξε ερμηνεία ανώτερη αυτής εδώ. Τελεία.
    Κοιτάχτε, το νέο σύστημα είναι σα να φτιάχτηκε απλώς και μόνο για να προταθεί η Graham. Η λογική λέει πως στις 15 θα χωρέσει. Από εκεί δεν υπάρχει περίπτωση να μην προταθεί.

  2. Marcia Cross (Desperate Housewives)
    Προσωπικά παρακολουθούσα καθηλωμένος κάθε γελοίο storyline που οι σεναριογράφοι της σειράς έριχναν στην κατεύθυνση της κακόμοιρης Bree. Χωρίς να χάνει την κωμική της φλέβα, η Cross προσθέτει συνεχώς νέα επίπεδα στον χαρακτήρα της, επίπεδα που σαφέστατα δεν περιέχονται στα τραγικά σενάρια που είδαμε φέτος.
    Κοιτάχτε στην παρένθεση δίπλα στο όνομά της. There.

  3. Eva Longoria (Desperate Housewives)
    Φοβερή κωμική φλέβα για την πιο υποτιμημένη ηθοποιό της σειράς. Οι δραματικές σκηνές της βέβαια είναι overplayed, αλλά είμαστε στην κατηγορία της κωμωδίας, σωστά?
    Κοιτάχτε στην παρένθεση δίπλα στον όνομά της. Actually, όχι. Πρέπει να πιστέψουμε πως η μπογιά αυτής της σειράς αρχίζει επιτέλους να περνάει, και δυστυχώς η Longoria θα την πληρώσει ενώ δεν το αξίζει.

  4. Μary Louise Parker (Weeds)
    Ιδιαίτερα περίπλοκος ρόλος, απαιτεί από την ηθοποιό να μας πείσει για την ανάγκη της χήρας να πουλάει μαριχουάνα αποδίδοντας τον πόνο και την απελπισία της, και κάνοντας αυτά να βγάλει και γέλιο. Η Parker το καταφέρνει.
    Με τη Χρυσή Σφαίρα στο τσεπάκι, θα είναι ψιλοσκανδαλώδες αν αποκλειστεί από την πεντάδα έναντι, ας πούμε, της Teri Hatcher. Λογικά θα είναι μέσα.

  5. Alexis Bledel (Gilmore Girls)
    Ναι, το ξέρω πως δεν είναι ιδιαίτερα αστεία. Καθόλου, βασικά. Η ξεκαρδιστική Tichina Arnold του Everybody Hates Chris, ας πούμε, είναι απείρως πιο ταιριαστή για μια θέση στην πεντάδα. Αλλά τι φταίει η Bledel που έχει κολλήσει στην κατηγορία της κωμωδίας? Για μια πενταετία βρίσκεται στη σκιά της Graham (δικαίως, φυσικά) αλλά φέτος που η σειρά είχε πρωτοφανείς απαιτήσεις από αυτήν, ανταπεξήλθε άψογα. Στο πρώτο μισό της σεζόν έγινε η μεγαλύτερη ανάλυση του χαρακτήρα της Rory, ενώ στο φινάλε κρεμόταν πάνω της ένα σημαντικό tear-jerker. Και στα δύο σημεία με εξέπληξε ευχάριστα.
    Όχι, φυσικά.

Επικρατέστεροι:
  • Lauren Graham / Gilmore Girls: Πολύ απλά, αν δεν προταθεί ούτε φέτος, η ακαδημία οφείλει να μαζέψει το νέο σύστημα και να το στείλει από εκεί που ήρθε, γιατί θα έχει αποτύχει στο, ουσιαστικά, ένα και μοναδικό πράγμα που έπρεπε να κάνει.
  • Julia Louis-Dreyfus / The New Adventures of Old Christine: Κοινό και κριτική τη λατρεύουν από την εποχή του Seinfeld και με το επιτυχημένο νέο της show μοιάζει σίγουρη υποψήφια.
  • Felicity Huffman / Desperate Housewives: Μέσα σε ένα χρόνο χτύπησε υποψηφιότητα Έμμυ, υποψηφιότητα Όσκαρ, διπλή υποψηφιότητα και μία νίκη στις Σφαίρες. Η πιο βέβαιη συμμετοχή στην πεντάδα.
  • Marcia Cross / Desperate Housewives: Είναι απλά υπερβολικά καλή, καλύτερη από τη σειρά στην οποία βρίσκεται. Πολύ δύκολα θα κοπεί από την πεντάδα.
  • Mary-Louise Parker / Weeds: Νίκη στις Σφαίρες, παλιότερη νικήτρια Έμμυ. Αν οι ψηφοφόροι δεν την έχουν ξεχάσει (η σειρά προβαλλόταν Αύγουστο-Σεπτέμβριο), θα είναι μέσα.
Αν πρόκειται να παιχτεί κάποια θέση (Cross? Graham? Ελπίζω όχι) θα πάει σε μία εκ των Debra Messing / Will & Grace ή Jane Kaczmarek / Malcolm in the Middle (συνήθεις ύποπτες, με τελευταίες σεζόν παλιότερων αγαπημένων σειρών των Έμμυ). Θέλω να πιστεύω πως έχουμε ξεμπερδέψει οριστικά με την απαράδεκτη Teri Hatcher / Desperate Housewives. Μικρές πιθανότητες για την, λατρεμένη από την κριτική, Lisa Kudrow / The Comeback (η σειρά της κόπηκε μετά από μία σεζόν, πέρσι το καλοκαίρι- ελάχιστοι την είδαν, ακόμα ελαχιστότεροι την θυμούνται).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου