Summer Preview

What's New. Το Windfall (Πέμπτη, πρεμιέρα 8/6) του NBC κερδίζει νομίζω δικαιωματικά την πρώτη αναφορά σε αυτό το mini-preview, αν μη τι άλλο γιατί είναι το μοναδικό scripted show σε μη καλωδιακό δίκτυο που προβάλλεται αυτό το καλοκαίρι! Ensemble δράμα, λοιπόν, που ακολουθεί τις ζωές των νικητών ενός λαχείου και εστιάζει στον τρόπο με τον οποίον τα χρήματα θα αλλάξουν τις ζωές τους. Στο καστ συναντάμε τις Sarah Wynter και Lana Parilla του 24, αλλά κυρίως τον Luke Perry του 90210, τον άνθρωπο που πριν μια δεκαετία υπήρξε ο αγαπημένος ηθοποιός κάθε σημερινού 25άρη. Και μόνο προς τιμήν του Dylan McKay, αυτό το καλοκαίρι θα παρακολουθώ το μάλλον καταδικασμένο Windfall για όσα επεισόδια αντέξει.

Στα καλωδιακά συναντάμε 4 νέες σειρές από τις οποίες ξεχωρίζει το Blade (Τετάρτη, πρεμιέρα 28/6), τηλεοπτικό spin-off της ομώνυμης σειράς ταινιών. Η εμμονή της Marvel με την προώθηση του συγκεκριμένου χαρακτήρα ποτέ δε σταμάτησε να με εντυπωσιάζει, και αυτή τη φορά εκτός του σεναριογράφου και των 3 ταινιών (David Goyer, 'Batman Begins') έχει στρατολογηθεί και ο πετυχημένος σεναριογράφος υπερηρωικών κόμικς Geoff Johns ('Infinite Crisis', 'Teen Titans'). Στον ρόλο του Daywalker συναντάμε τον Kirk Jones του Shield.

Ενδιαφέρον ακόμα παρουσιάζει το Brotherhood (Κυριακή, πρεμιέρα 9/7) του Showtime, με τον Jason Isaacs (Lucius Malfoy στα κινηματογραφικά 'Harry Potter') και τον Jason Clarke ('Rabbit Proof Fence') ως δύο αδέρφια στις αντίθετες πλευρές του νόμου, σε ένα μαφιόζικο δράμα που μας έρχεται από τον αγαπημένο Phillip Noyce ('The Quiet American'). Στο καστ συναντάμε ακόμη την Annabeth Gish, στον πρώτo regular cast member ρόλο της μετά το τέλος των X-Files.

Tέλος προσέχουμε την πρώτη απόπειρα του ΗΒΟ σε παραδοσιακό sitcom, με το γυρισμένο μπροστά σε live audience Lucky Louie (Κυριακή, πρεμιέρα 11/6), καθώς και το οικογενειακό δράμα του ΤΝΤ Saved (Δευτέρα, πρεμιέρα 12/6) με τον Tom Everett Scott (E.R.) που έρχεται από τον παραγωγό David Nevins (Arrested Development) της Imagine.

Returning. To HBO κάνει ματ για το καλοκαίρι φέρνοντας πίσω για τις 3ες σεζόν τους, δύο από τις καλύτερες σειρές του. Στo Deadwood (Κυριακή, πρεμιέρα 11/6) πλησιάζουν οι πρώτες εκλογές και ο Swearangen νιώθει να την ισχύ του να χάνεται μετά την άφιξη του George Hearst. Ενώ στο Entourage (Κυριακή, πρεμιέρα 11/6), η αγωνία κορυφώνεται καθώς φτάνουμε στην έξοδο του 'James Cameron's Aquaman' στις αίθουσες: η πρώτη μεγάλη ταινία του Vince θα έχει την απαιτούμενη επιτυχία?

Οι ωραιότεροι τίτλοι αρχής του καλοκαιριού επιστρέφουν, καθώς το The 4400 (Κυριακή, 2ωρη πρεμιέρα 11/6) συνεχίζει για 3η σεζόν να παρακολουθεί τις όλο και πιο ενδιαφέρουσες περιπέτειες του ομώνυμου γκρουπ υπερανθρώπων. Όταν ένα spooky baby μεταμορφώνεται σε ένα spooky babe (Megalyn Echikunwoke, 24) ξέρεις οτι έχεις μια καλή σειρά στα χέρια σου! Επίσης επιστρέφουν για μια ακόμα σεζόν οι συνήθεις καλοκαιρινοί ύποπτοι Stargate: SG-1 και Stargate: Atlantis (Παρασκευή, πρεμιέρα 14/7), Monk (Παρασκευή, πρεμιέρα 7/7), The Dead Zone (Κυριακή, πρεμιέρα 18/6) και Rescue Me (Τρίτη, από τις 30/5).

Τέλος, για τις 2ες σεζόν τους επιστρέφουν τα critically acclaimed δράματα του περασμένου καλοκαιριού, που συζητήθηκαν πολύ κατά τη διάρκεια της σεζόν, και είναι πολύ πιθανό να τα δούμε και στις υποψηφιότητες των Έμμυ σε ένα μήνα. Η βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα για το ρόλο της στο Weeds (Κυριακή, πρεμιέρα 14/8), Mary-Louise Parker συνεχίζει τις δουλειές με φούντες (χαχα) ως χήρα Nancy Botwin, ενώ η Kyra Sedgwick ηγείται και πάλι ενός πολύ καλού καστ στο αστυνομικό δράμα The Closer (Δευτέρα, πρεμιέρα 12/6).

Reality Shows. Τι καλοκαίρι όμως θα ήταν αυτό, χωρίς ένα πρόγραμμα γεμάτο σκουπίδια? Ανάμεσα σε shows χορού και Big Brother hall of fame, εμείς εδώ στο US TV ξεχωρίσαμε περήφανα τα 4 καλύτερα καλοκαιρινά σκουπίδια για τον πρωινό μας καφέ! To Treasure Hunters (Δευτέρα, 2ωρή πρεμιέρα 18/6 -- regular timeslot πρεμιέρα 19/6) υπόσχεται, ναι, ναι, ένα κυνήγι θησαυρού καθώς οι διαγωνιζόμενες ομάδες ταξιδεύουν σε ιστορικές τοποθεσίες και καλούνται να λύσουν τους γρίφους που τους παρουσιάζονται, γρηγορότερα από τους αντιπάλους τους. Ο βραβευμένος με Oscar uber-producer Brian Grazer (24, 'The Da Vinci Code') μας φέρνει αυτό που μπορούμε μόνο να ελπίζουμε πως θα είναι μια πιο διασκεδαστική και λιγότερο self-serious εκδοχή της φετινής κινηματογραφικής επιτυχίας του.

Ο Simon Cowell του American Idol προχωρά στη δημιουργία ενός ακόμα talent show με τον ιδιαίτερα αισιόδοξο τίτλο America's Got Talent (Τετάρτη, πρεμιέρα 21/6 -- results show Πέμπτη, πρεμιέρα 13/7). Οι συμμετέχοντες διαγωνίζονται σε ό,τι γουστάρουν, και κρίνονται από τον most-watched TV star (και μην ξεχνάμε και τραγουδιστή!) David Hasselhoff ο οποίος κάνει το μεγάλο του comeback... ένα μήνα αφού δάκρυσε στον τελικό του American Idol! Ακόμα, μια προσεκτική μελέτη των ημερομηνιών πρεμιέρας μας οδηγεί στο συμπέρασμα οτι έχουμε μπροστά μας (εκτός από μεγάλες στιγμές) 3 ολόκληρα επεισόδια με auditions: Μπάζα, μπάζα, μπάζα! Hell yeah!!

Speaking of, δεν νομίζω να πιστεύατε οτι θα άφηνα εξώ το δίδυμο Paris Hilton - Nicole Richie, ε? H υπέροχα αυτοσαρκαστική ηλιθιότητα The Simple Life (Κυριακή, από 4/6) επιστρέφει για την 4η σεζόν της με τίτλο 'Till Death Do Us Part' (όποιος σκέφτηκε κακία να περάσει έξω) και φέρνει τις άσπονδες φίλες να ανταγωνίζονται για το ποια θα έκανε την καλύτερη σπιτονοικοκυρά, αναλαμβάνοντας όλα τα σχετικά καθήκοντα για μια ολόκληρη μέρα. Hey, οτιδήποτε αρκεί να μην χρειαστεί να γυρίσουν σκηνή μαζί οι δυο τους. Τέλος, ο θρυλικός Stan Lee μας φέρνει το geeky Who Wants to be a Superhero? (Τετάρτη, πρεμιέρα 26/7) στο Sci Fi και υπόσχεται να κλέψει (ερμ, προωθήσει) το καλύτερο superhero concept από αυτά που θα παρουσιάσουν οι διαγωνιζόμενοι.

Plus! Δεν τελειώσαμε! Το ξεκαρδιστικό Robot Chicken των Matthew Seinrich και Seth Green συνεχίζει να κανιβαλίζει κάθε πιθανό σύμβολο της ποπ κουλτούρας κάθε Κυριακή για όλο το καλοκαίρι, ενώ το υπέροχο The Office θα μας κάνει παρέα και τον Ιούλιο: από τις 13/7 και για 10 τρίλεπτα installments, οι υπάλληλοι της Dunder-Mifflin θα απαντούν στον Dwight ο οποίος αναλαμβάνει να εξιχνιάσει την κλοπή ενός μεγάλου χρηματικού ποσού από τα γραφεία. Τέλος, το Comedy Central θα προβάλει τα "χαμένα" επεισόδια του Chappelle's Show (Κυριακή, πρεμιέρα 9/7), δηλαδή τα 3 επεισόδια που ο διάσημος κωμικός πρόλαβε να γυρίσει για την 3η σεζόν της εκπομπής του, πριν εξαφανιστεί για μήνες στην Αφρική.

UPDATE: To Robot Chicken δε θα μας κάνει τελικά την τιμή και, όπως έγραψε ο stratis στα παρακάτω comments. Τα υπόλοιπα επεισόδια της δεύτερης σεζόν, σύμφωνα και με την τελευταία μόδα των καλωδιακών, θα μας έρθουν από τις 24/9.

2 σχόλια:

  1. "Plus! Δεν τελειώσαμε! Το ξεκαρδιστικό Robot Chicken των Matthew Seirich και Seth Green συνεχίζει να κανιβαλίζει κάθε πιθανό σύμβολο της ποπ κουλτούρας κάθε Κυριακή για όλο το καλοκαίρι"

    edw exeis kanei ena lathaki pou paresyre ki emena: meta to swordfish (S2ep10) to epomeno erxetai stis 24/9, parakalw! damn you! zitaw tis elpides mou pisw!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Dammit, to tv.com den eixe kanena update opote ype8esa oti aplws ta RC 8a synexizan kai to kalokairi. Oops, I guess. :p

    Tha to dior8wsw amesws.

    ΑπάντησηΔιαγραφή