You win one, you lose one

Την ίδια εβδομάδα που χάσαμε επίσημα το Deadwood, κερδίζουμε μια επιπλέον σεζόν Shield. Huh.

Στο μεν μέτωπο του ΗΒΟ western, ο δημιουργός David Milch σε συνέντευξή του εξήγησε πως η απόφαση για το κλείσιμο της σειράς ήταν δική του:
I presented a new project to the network, John from Cincinnati, which they are very excited about. We worked together to try and fashion a plan that would have enabled us to produce a fourth season of Deadwood, as well as the new show. HBO, in fact, offered to commit to an additional six episodes after this season to conclude Deadwood. I felt the right decision creatively was to stop now and move forward with the new project.
Κοινώς, ο Milch μας πήδηξε, σαν "ευχαριστώ" που ακολουθήσαμε τη σειρά ως τώρα. Θυμίζω πως από τη στιγμή της σύλληψής του, το western επρόκειτο να ολοκληρωθεί σε 4 σεζόν, εξ ου και η προσφορά του ΗΒΟ για μια τελευταία, έστω κουτσουρεμένη, σεζόν.

Στο FX, φήμες αναφέρουν πως ο Shawn Ryan αποφάσισε να συνεχίσει το αριστούργημά του για μια ακόμα σεζόν. Χωρίς λοιπόν να είναι ακόμα επίσημο, το Shield αναμένεται να ανανεωθεί σύντομα και για μια 6η σεζόν πέραν των 10 επεισοδίων που "χρωστάει" ακόμα η 5η (θα τα δούμε μάλλον τον Ιανουάριο). Και ναι, όλο και κάποιος θα βγει τώρα να γκρινιάξει οτι η σειρά πλησιάζει προς το φυσικό της φινάλε, και πως μετά από αυτά τα 10 επεισόδια ήταν το ιδανικό σημείο για να κλείσει. Μόνο που έχοντας μόλις υποστεί το πρόωρο κόψιμο του Deadwood, δε μπορώ παρά να χαίρομαι που θα πάρουμε ακόμα μια σεζόν Shield, τη μοναδικής ίσως σειρά που υπήρξε ως τώρα απολύτως αλάνθαστη.

Σε άλλα νέα:
  • Tο FX πάλι, ακούγεται πως έδωσε 13-episode order στη σειρά Dirt της Courtney Cox.
  • O J.D. Morgan (που αφού τον είδαμε πρώτα σε όλες τις σειρές ως guest, φέτος επιτέλους έλαμψε ως Denny στο Grey's Anatomy), είναι το πρώτο όνομα του cast της νέας σειράς που ετοιμάζει η Shonda Rhimes (η δημιουργός του ιατρικού δράματος) για το ABC, πιθανότατα για να είναι έτοιμο την άνοιξη. Η σειρά θα περιστρέφεται γύρω από μια ομάδα δημοσιογράφων και φυσικά δε βλέπω την ώρα να πάρει επισήμως το πράσινο φως.
  • Ο υποψήφιος για βραβείο Eisner σεναριογράφος Allan Heinberg, όταν δε γράφει υπερηρωικά κόμικς αφήνει το σημάδι του σε λίγο-πολύ όλα τα σημαντικά σαπούνια του 21ου αιώνα. Έτσι, μετά τα Sex & the City, The O.C. και Gilmore Girls, από του χρόνου θα γράφει για το Grey's Anatomy, ενώ θα αναπτύσσει και έναν δικό του πιλότο για το ABC.
  • Η fan favorite Jane Espenson (Buffy, Gilmore Girls) θα γράψει ένα επεισόδιο του Battlestar Galactica, όπως αποκάλυψε στο blog της. Δεν. Βλέπω. Την. Ώρα.


Edit: Προσοχή-- στο πρώτο comment υπάρχει spoiler για το Grey's Anatomy.

3 σχόλια:

  1. WHOOOOOOO!!! J.D. MORGAN!!! Love him! Epitelous se mia seira zontanos.

    (ektos an kanei to fantasma tou William Randolph Hearst or something se auto me tis dimosiografous :p)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Den ksereis pote, eksallou to deltio typou milaei gia "female group of reporters" :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. So I was thinking... elpizo oti o rolos tou den tha einai analogos tou McDreamy, diladi enas goiteutikos arxisyntaktis or something pou oles pothoun. Ton thelo freelance photographer, me MIA mono apo tis protagonistries os love interest (on/off i akoma kalytera slooowburning) kai absolutely no suit.
    Diladi typecast away!

    ΑπάντησηΔιαγραφή