Emmys 2006: The curse has been lifted!

Στις λίστες των β' ρόλων η κατάσταση είναι σαφώς πιο νορμάλ από τις τυχαία επιλεγμένες μεγάλες υποψηφιότητες. Όχι οτι δεν έχουν γίνει κι εδώ κάμποσα εγκλήματα, αλλά πάει στα κομμάτια γιατί μπήκαν μέσα αρκετοί αγαπημένοι (με την παρουσία του Πρώτου Ζεύγους του 24 να ξεχωρίζει), σε κατηγορίες που είχα τεράστιο ανταγωνισμό. Τα Έμμυ supporting και guest ρόλων, λοιπόν, θα διεκδικήσουν οι παρακάτω:

Outstanding Supporting Actor in a Comedy Series
Will Arnett (Arrested Development)
Jeremy Piven (Entourage)
Bryan Cranston (Malcolm In The Middle)
Jon Cryer (Two And A Half Men)
Sean Hayes (Will & Grace)

Από τη μία πλευρά δε γίνεται να μην προσκυνήσω τους ανθρώπους που πρότειναν επιτέλους τον Will Arnett, αναγνωρίζοντας έστω και καθυστερημένα οτι υπήρξε για μια τριετία η αστειότερη ίσως τηλεοπτική παρουσία. Αλλά που είναι ο John C. McGinley? Τι πρέπει να κάνει πια για να προταθεί? Και άντε να δεχτώ τον Sean Hayes, αλλά οι άλλοι δύο υποψήφιοι είναι αδικαιολόγητοι (ο Cryer δεν είναι καν supporting), ειδικά όταν έχουν φάει θέσεις που θα έπρεπε να καλυφθούν από κάποιο cast member του Office. Τουλάχιστον θα έχουμε πάντα τον Jeremy Piven.

Outstanding Supporting Actress in a Comedy Series
Cheryl Hines (Curb Your Enthusiasm)
Alfre Woodard (Desperate Housewives)
Jaime Pressly (My Name Is Earl)
Elizabeth Perkins (Weeds)
Megan Mullally (Will & Grace)

Λόγω του διαφορετικού συστήματος με τις μεγάλες κατηγορίες, είναι λάθος να βάζουμε όλες τις υποψηφιότητες στην ίδια ζυγαριά, το ξέρω. Αλλά διάολε, δε μπορώ να μη σχολιάσω την απόλυτη ειρωνεία του να είναι η Alfre Woodard η μοναδική υποψήφια των Desperate Housewives, τη στιγμή ο τραγικός ρόλος της πρακτικά εξαφανίστηκε από ένα σημείο και μετά. Καλοδεχούμενη υποψηφιότητα, μόνο και μόνο για το γέλιο που μου προκαλεί... Μου έφτιαξε τη μέρα! Από κει και πέρα η Perkins θα ήταν εγκληματικό αν έλειπε (είναι το καλύτερο στοιχείο του Weeds), την Pressly δε μπορώ να αποδεχτώ οτι πλέον θα την αποκαλούμε "Emmy Nominee Jamie Pressly", και η Mulally ήταν αναμενόμενη. Αλλά το να μη χωρέσει η Jessica Water στην πεντάδα ήταν μάλλον γελοίο.

Outstanding Supporting Actor in a Drama Series
William Shatner (Boston Legal)
Oliver Platt (Huff)
Michael Imperioli (The Sopranos)
Gregory Itzin (24)
Alan Alda (The West Wing)

Ποια κατάρα του 24? Ο Πρόεδρος Logan του Itzin κατάφερε αυτό που εξαιρετικοί ηθοποιοί στο παρελθόν δε μπόρεσαν να κάνουν, δηλαδή να προταθούν για την εμφάνισή τους 24, ενώ δεν λέγονται Kiefer. Σίγουρα πολύ μεγάλη στιγμή για τα Έμμυ (η ερμηνεία του καρατερίστα ηθοποιού ήταν από τις πληρέστερες της σεζόν, πώς θα μπορούσε να αγνοηθεί?) και σε συνδυασμό με την παρουσία, και πάλι, του σπουδαίου Alan Alda, σχεδόν με κάνει να συγχωρέσω την απουσία του Michael Emerson. Και του JD Morgan. Και του Forest Whitaker. Βασικά όχι, δεν τα συγχωρώ. Πάντα υπέροχος ο Oliver Platt, αλλά στον χαρακτήρα του Imperioli συνέβησαν πάλι τα ίδια και τα ίδια, ενώ η εξοργιστική εμμονή των ψηφοφόρων με οτιδήποτε Bostοn Legal με κάνει να χαίρομαι για το νέο σύστημα. Είναι δυνατόν να προτιμάται ο Shatner έναντι του Whitaker? Αυτοί οι άνθρωποι έχουν δει Shield?!

Outstanding Supporting Actress in a Drama Series
Candice Bergen (Boston Legal)
Sandra Oh (Grey’s Anatomy)
Chandra Wilson (Grey’s Anatomy)
Blythe Danner (Huff)
Jean Smart (24)

Ε ναι, σαφώς για μένα είναι τραγικό το οτι οι Bergen και Danner πήραν θέσεις που θα έπρεπε να ανήκουν σε Ambrose, Pounder ή Heigl, αλλά δε μπορώ να παριστάνω τον στραβωμένο όταν έχουμε μια κατηγορία με την Jean Smart (Go Martha!! Πρώτο Ζεύγος για Έμμυ!!) και δύο από τις θεές του Grey's Anatomy. Την Oh την περιμέναμε, αλλά πραγματικά τι ευχάριστη έκπληξη η παρουσία της Wilson! Μακάρι η Nazi του Seattle Grace μαζί με το vajayjay της να πάρουν και το βραβείο για να μείνουμε όλοι ξεροί!

Outstanding Guest Actor in a Comedy Series
Patrick Stewart (Extras)
Ben Stiller (Extras)
Martin Sheen (Two And A Half Men)
Alec Baldwin (Will & Grace)
Leslie Jordan (Will & Grace)

Outstanding Guest Actor in a Drama Series
Michael J. Fox (Boston Legal)
Christian Clemenson (Boston Legal)
James Woods (ER)
Kyle Chandler (Grey’s Anatomy)
Henry Ian Cusick (Lost)

Πολύ ευχάριστη έκπληξη η παρουσία του Cusick, που ως Desmond ήρθε να σώσει την υπόληψη του Lost στις ερμηνευτικές κατηγορίες, πλαισιωμένος από πολύ καλές επιλογές όπως ο Chandler (και να σημειώσω εδώ πως χαίρομαι αφάνταστα το γεγονός οτι οι ψηφοφόροι έχουν προτείνει ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ σχετίζεται με το Superbowl episode του Grey's) και φυσικά ο James Woods. Στην κωμική κατηγορία ο Martin Sheen έλαβε τη δεύτερή του υποψηφιότητα για φέτος, ανάμεσα στα διπλά χτυπήματα του Will & Grace (αναμενόμενο) και Extras (καλοδεχούμενο). Δράττομαι της ευκαιρίας για να εκφράσω μια απορία που είχα από όταν είδα την πρεμιέρα της 8ης σεζόν του Will & Grace: o Alec Baldwin για ποιο λόγο θεωρείται αστείος?

Outstanding Guest Actress in a Comedy Series
Shirley Knight (Desperate Housewives)
Kate Winslet (Extras)
Cloris Leachman (Malcolm In The Middle)
Laurie Metcalf (Monk)
Blythe Danner (Will & Grace)

Outstanding Guest Actress in a Drama Series
Kate Burton (Grey’s Anatomy)
Christina Ricci (Grey’s Anatomy)
Swoosie Kurtz (Huff)
Patricia Clarkson (Six Feet Under)
Joanna Cassidy (Six Feet Under)

Η παντελής αδιαφορία της κωμικής κατηγορίας (πού είναι η Charlize Theron?!) ισοσταθμίζεται από το φοβερό line-up της δραματικής, όπου η πάντα καλή Swoosie Kurtz στριμώχνεται ανάμεσα στα πανάξια διπλά χτυπήματα των Grey's και Six Feet Under. Εντάξει, όποιος έχει μάτια θα είναι με την Patricia Clarkson φυσικά, αλλά όποια από τις 4 κι αν το κερδίσει, εγώ χαμογελαστός θα είμαι.


Στο τελευταίο post πάνω στα Έμμυ, θα σχολιαστούν οι κατηγορίες σεναρίου και σκηνοθεσίας (με πολύ ισχυρή παρουσία Grey's, Six Feet και Lost, εκεί) καθώς και ό,τι άλλα σκόρπια σχόλια έχω να κάνω για τις υπόλοιπες κατηγορίες... (6 υποψηφιότητες για το High School Musical!!)

2 σχόλια:

  1. Gob Bluth enantion Ari Gold. Megali maxi. An den to dosoun omos ston Gob tha exoun kanei a huuuuge mistake. (Fantasou ton Will Arnett na nikaei kai na paizei oxi i mousiki tou Arrested, alla to Final Countdown! LOL)

    Ante fetos na ksekinisei to winning streak tis Kate Winslet me ena Emmy kai meta na perasoume sta baria kai anthygieina (Oscar gia to Little Children, isos?) Htan foberi sto Extras.

    Mou tin dinei pou protathike o Desmond kai oxi o Henry Gale. It's just wrong, brotha.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. LOL@Final Countdown! Kia meta na kanei to Emmy tou peristeri! Kai peristeri 8a petaksei sto kefali tou Jeremy Piven, enw to Emmy 8a kremetai apo tin tsepi tou!

    Kia einai wrong pou den einai o Henry, alla ti antagwnismo eixe o enas, kai ti allos, e?

    ΑπάντησηΔιαγραφή