Pilot Watch: Heroes


Συντελεστές. Στο καστ συναντάμε γνώριμες φάτσες σαν τον Milo Ventimiglia (Jess του Gilmore Girls), την Ali Larter ('Final Destination') και φυσικά τον uber-cool Greg Grunberg (αν και δεν εμφανίζεται στο πρώτο αυτό κεφάλαιο). Ο δημιουργός Tim Kring (Crossing Jordan) μπορεί να μην εμπνέει με τα credits του, αλλά στηρίζεται από τους co-executive producers Jesse Alexander (βραβευμένος με Έμμυ σεναριογράφος και παραγωγός σε Alias και Lost) και David Semel (σκηνοθέτης του πιλότου, co-exec στο House).

Premise. Μια ομάδα καθημερινών ανθρώπων που δε γνωρίζονται μεταξύ τους, ανακαλύπτουν ο ένας μετά τον άλλον οτι διαθέτουν υπερφυσικές δυνάμεις. Τελική τους αποστολή θα είναι να σώσουν τον κόσμο από την επερχόμενη αποκάλυψη.

Yada Yada. Έχοντας ακούσει τα πρώιμα raves για το σενάριο του δίωρου πιλότου από τον Απρίλιο κιόλας, βρήκα τον εαυτό μου
παρόλ'αυτά εντυπωσιασμένο από το τελικό αποτέλεσμα- το Heroes είναι, στυλιστικά κυρίως, εντελώς διαφορετικό από αυτό που περίμενα. Φυσικά δε θα μου επιτρέψω να ενθουσιαστώ ακόμα, διότι αυτό που έχουμε εδώ δεν είναι παρά το πρώτο μισό μιας απλής εισαγωγής σε concepts και χαρακτήρες, δηλαδή πρόκειται για ένα επεισόδιο που δε θα μοιάζει ούτε στο ελάχιστο με την εβδομαδιαία εμπειρία. Αλλά η ουσία είναι πως η down-to-earth προσέγγιση των χαρακτήρων με κέρδισε με το καλημέρα. Είναι πρώτα χαρακτήρες, και μετά δυνάμεις. Σε ιδανικές περιπτώσεις μάλιστα, τα δύο στοιχεία συνδυάζονται σε ένα υπέροχα αλληγορικό αποτέλεσμα (όπως αυτό της δημοφιλούς μαζορέτας που νιώθει out of touch, της στρίπερ που δε θέλει να κοιτάει τον εαυτό της στον καθρέφτη ή του junkie που μην έχοντας παρόν ζωγραφίζει το μέλλον). Η παράδοση όλων των pivotal σκηνών τυγχάνει μαεστρικής σκηνοθεσίας, φωτογραφίας και δραματικού underscore- έμεινα εντυπωσιασμένος από τον τρόπο με τον οποίον μια σειρά με τέτοιο θέμα δε φοβάται να πάρει τον εαυτό της εντελώς στα σοβαρά.


Τα ερωτηματικά για το μέλλον φυσικά είναι ατελείωτα. Θα μπορέσει ο Kring να ολοκληρώσει το μεγαλεπήβολο σχέδιό του? (μαθαίνουμε στην αρχή οτι αυτό είναι το πρώτο κεφάλαιο του πρώτου volume μιας saga που θα διηγηθεί το πώς η ομάδα αυτή απέτρεψε την καταστροφή του κόσμου. Είναι δυνατόν ο δημιουργός να έχει πράγματι σχέδιο?!) Πώς θα παίζει η σειρά σε εβδομαδιαία βάση? Τα hints θα γίνουν ενοχλητικά ή πράγματι θα οδηγούν κάπου? (ποντάρω στο δεύτερο, καθώς αντίθετα με το Lost εδώ οι χαρακτήρες θα έρθουν μαζί για κάποιο σκοπό και όχι εντελώς συμπτωματικά, κάνοντας τις συμπτώσεις να μοιάζουν γελοίες...) Το μεγάλο καστ πώς θα δέσει? Και οι υπόλοιποι χαρρακτήρες θα είναι εξίσου ενδιαφέροντες? (αναμένω με αγωνία τον πρώτο non-JJ ρόλο του Greg Grunberg!) Πάντως το σίγουρο είναι οτι οι πρώτες υποσχέσεις είναι εξαιρετικές, με αρκετούς χαρακτήρες να με έχουν ήδη κερδίσει, και κάμποσα έξυπνα τοποθετημένα twists να με κάνουν να θέλω να δω τη συνέχεια ΤΩΡΑ! (το κλείσιμο του επεισοδίου θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό...)

10 σχόλια:

  1. Kala, i anatropi sto telos itan pragmatika jaw-dropping! Two thumbs up gia to Heroes! Oi xaraktires, an kai tous exoume ksanadei apeires fores (single mom, cheerleader ktl), den einai klise... enas allos blakas se ena blog to ethabe agria using to akribos antitheto epixeirima.
    Honorable mention kai stin mousiki: Batman Begins, Bright Eyes kai Backstreet Boys. Yeah!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kala, profanws den epiasa tipota apo mousiki! (LOL)

    Alla oi xaraktires? Eleos, se poia basi mporei kapoios honestly na 8apsei ton piloto basizomenos stous xaraktires? Exoume dei pragmata poly pio cliche na ekselissontai se ground-breaking (Buffy, anyone?) poso mallon an einai grammenoi me frontida opws edw. Einai emfanes oti den prokeitai gia poorly conceived arpaxti!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εντάξει, μην τρελαθούμε κι όλας, πως μπορεί και θάβει τη σειρά από το πρώτο επεισόδιο;! Ειδικά όταν είναι τόσο promising! Νομίζω ότι πολλοί θα επηρεαστούν αρνητικά από το concept της σειράς το οποίο το εκλαμβάνουν ως superheroes-που-σώζουν-ξανά-τον-κόσμο-
    -από-την-καταστροφή αλλά δεν είναι as superficial as that! (τουλάχιστον έτσι πιστεύω)
    We just have to wait and see, αλλά νομίζω ότι το Heroes έχει πολλές δυνατότητες.

    Plus 1 κι από μένα για τη μουσική. (ειδικά το κομμάτι από το soundtrack του Insider στη τελευταία σκηνή gave me the chills)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Yeah, sigoura tis exei. Kai ti skino8esia e? Ayta ta shots apo psila me ton Hiro pou ksexwrize apo tous synergates tou, e? Einai poly kalos o David Semel, foberi skino8esia.

    Sto San Diego Con 8a probli8ei mia 75lepti version tou pilotou (me Greg Grunberg mesa, ki ap'ola) opote isws akousoume perissotera panw sto 8ema apo bdomada.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. simpathes...
    gia mena paramenei mia super-hero istoria tiga sta klise!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Katse na ti doume prwta tin istoria! Akoma eimaste stis prwtes selides pou o Claremont exei splash pages me ton ka8e xaraktira kai panw deksia exei to kitrino caption sto telos tou opoiou grafei me megala grammata

    She is...

    STORM!


    Tha deiksei!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. meta apo tooooooso kairo kai akoma me fovizeis! :D lol
    apla mou kanei trelo deja vu H oli fasi... isos na min eprepe na to evlepa in the first place...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. pou na kserate tote pws 8a ekselix8ei..i seiroula.para polu eirwniko auto to post!!!!!!!!!!!!!...8a '8ela pantws na dw ena <>...opws kai me to prison break...etsi giana gelaw otan eimai stis maures mou!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή