Entourage: Sorry, Ari

Φινάλε για την 3η σεζόν του Entourage (ναι, ήθελα να πω "την σεζόν 3Α", δε μας χαιρετάει το ΗΒΟ?) με ένα επεισόδιο ισάξιο του θρυλικού 'Exodus'. Και σασπένς έχουμε χάρη στον αγώνα δρόμου του Ari να σώσει μια χαμένη συμφωνία, και μεγάλη δόση Lloyd (το subplot με τους gay γραμματείς), μια τουλάχιστον κλασική σκηνή (το pep talk του Lloyd στον Ari και η αναφορά στις homophobic κακίες του δεύτερου) και ένα πολύ-πολύ μεγάλο cliffhanger.

Αρχικά είχα ξενερώσει όταν κατάλαβα πώς ακριβώς θα τελείωνε η σεζόν, αλλά μετά κατάλαβα για τι πήγαινε εκεί ο Doug Ellin. Ήταν, πιστεύω, σαφές καθώς ο Vince καθόταν στο ένα τυπικό meeting μετά το άλλο πως όταν έφτανε η ώρα του Ari, θα έκανε τελικά κι αυτός το ίδιο. Αυτό ήταν όμως που έκανε την τελική σκηνή τόσο επώδυνη, ακριβώς διότι όλοι είχαμε υποψιαστεί τι θα γινόταν και περιμέναμε απλά το αναπόφευκτο. Σαν μια σύγκρουση τρένων που τη βλέπεις να έρχεται, αλλά συνεχίζεις να την κοιτάς, μη μπορώντας φυσικά να κάνεις κάτι για να την αποτρέψεις.

Με αυτό το επεισόδιο μας υπενθυμίζει ο Ellin πως η πραγματική ψυχή αυτής της σειράς δεν είναι ούτε ο σταρ, ούτε οι φίλοι του, αλλά ο ατζέντης του. Γιατί βάζει τον Ari στην θέση του κλασικού ήρωα που μέχρι να φτάσει στο όνειρό του πρέπει να αποφύγει εμπόδια, κάποιο εκ των οποίων θα είναι η αποστασιοποίηση κάποιου ανθρώπου του. Ο Vince εδώ δεν είναι παρά αυτό το εμπόδιο, ένα McGuffin στην διαρκή προσπάθεια εξέλιξης του χαρακτήρα του Ari. Αυτός είναι ο πρωταγωνιστής, και αυτός οφείλει να ωριμάσει και να εξιλεώσει τον εαυτό του, ώστε να πάρει πίσω τον σταρ που ο ίδιος δημιούργησε.

Δυστυχώς για τον αγαπημένο μας ατζέντη, αυτό δε θα είναι τόσο απλό, όσο κι αν ήταν απόλυτα ειλικρινής προς τον Vince όταν του έλεγε πως δεν είναι σαν τους άλλους. Το φινάλε αυτό ήταν αψεγάδιαστο όταν ερχόταν στη δραματική ειρωνεία, με τον Ari να είναι για μια ολόκληρη μέρα αυτό ακριβώς που ο πελάτης του ήθελε να είναι, αλλά την κρίσιμη στιγμή να μεταμορφώνεται σε ένα άψυχο corporate ρομποτάκι. Εννοείται φυσικά οτι η επιθυμία μου για νέα επεισόδια είναι πολύ μεγαλύτερη τώρα από ό,τι ήταν στο αντίστοιχο περσινό φινάλε. Ευτυχώς δε θα χρειαστεί αυτή τη φορά να περιμένουμε 9 μήνες...

4 σχόλια:

  1. Nai, tha xreiastei na perimenoume mono 7... :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tha itan 4 alla espase to posi tou o blakas o Gandolfini kai twra eginan 7... Argh...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Pantos pos allazoun oi kairoi e? Paliotera oi Sopranos itan to main event kai i sotiria tou HBO kai tora to mikrouli Entourage kaleitai na dosei boost ston Tony. Kai einai kai barys o atimos, pos tha ton sikosei o Lloyd?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ayto pou den kserw einai kata poso to Entourage 8a mporesei pote na ginei to event pou oloi i biomixania prospa8ei apegnwsmena na to kanei. Tin 3i seaosn tin eixan promotarei oso den paei allo, omws kai pali ta ratings den itan 8aymatourga.

    An kai kseperase to Deadwood toulaxiston.

    ΑπάντησηΔιαγραφή