My 20 favorite characters ever!

ΟΚ, here goes -με τυχαία σειρά- η λίστα με τους 20 αγαπημένους μου τηλεοπτικούς χαρακτήρες, την οποία και έφτιαξα για το σχετικό, και εμπνευσμένο από την αντίστοιχη λίστα του Joss Whedon, post στο Serendipitous forum. Δείτε το και σαν εορταστικό post για τον ένα χρόνο του blog. :)

Spike
(Buffy the Vampire Slayer / Angel), γιατί ήταν η ψυχή (no pun intended) των δύο αγαπημένων μου σειρών ever.

Al Swearangen (Deadwood), γιατί αρχικά ήταν ο τυπικός villain των westerns που έχει πουλήσει την ψυχή του στο διάβολο, μόνο που στην πορεία συνειδητοποιούμε οτι αυτός ο διάβολος είναι το ίδιο το Deadwood.

Greg House (House), γιατί η μισανθρωπιά, η άρνηση για συμβιβασμό και ο γλυκός κυνισμός του αποτελούν όαση μέσα σε μια θάλασσα ηθικολογίας και πολιτικής ορθότητας.

Lorelai Gilmore (Gilmore Girls), γιατί εκτός αν το όνομά σου είναι Rory Gilmore, η μητέρα σου δεν πιάνει μία μπροστά της.

Jack Bristow (Alias), γιατί εκτός αν το όνομά σου είναι Sydney Bristow, ο πατέρας σου δεν πιάνει μία μπροστά του.

Jack Bauer (24), γιατί είναι ο απόλυτος action hero της νέας χιλιετίας.

Josh Lyman (The West Wing), γιατί κατά βάθος είναι geek, γιατί έχει girlfriend την Donna και γιατί έχει καλύτερο φίλο τον Toby.

Toby Ziegler (The West Wing), γιατί είναι πικρός, γιατί είναι ρομαντικός ρεαλιστής και γιατί έχει καλύτερο φίλο τον Josh.

Wesley Wyndam-Pryce (Buffy the Vampire Slayer / Angel), γιατί ως χαρακτήρας πήγε παντού, ένιωσε τα πάντα, και έκανε τους γύρω του να νιώσουν τα πάντα κι εκείνοι.

Malcolm Reynolds (Firefly), γιατί ως χαρακτήρας πήγε παντού, ένιωσε τα πάντα, και έκανε τους γύρω του να νιώσουν τα πάντα κι εκείνοι. Και το έκανε σε 14 γαμημένα επεισόδια! He did the impossible, and that makes him mighty...

Claire Fisher (Six Feet Under), γιατί ήταν η ισορροπημένα ανισόρροπη έφηβη σε ένα ανισόρροπα ισορροπημένο περιβάλλον.

Michael Scott (The Office), γιατί τον απεχθάνομαι, τον λυπάμαι και τον αγαπώ την ίδια στιγμή.

Buffy Summers (Buffy the Vampire Slayer), γιατί δίχως αυτή δε νοείται Τηλεόραση.

Noel Crane (Felicity), γιατί είναι ο λατρεμένος hot nerdy τύπος που δεν υπάρχει στην πραγματικότητα αλλά μόνο στη φαντασία μας. Και γιατί είναι αυτός που έπρεπε να έχει πάρει το κορίτσι, διάολε!

Stringer Bell (The Wire), γιατί σε μια αστυνομική σειρά με πολυπληθές ensemble νοιαζόμαστε περισσότερο από όλους για αυτόν, τον μεγάλο κακό.

Vic Mackey (The Shield), γιατί σε μια αστυνομική σειρά με πολυπληθές ensemble νοιαζόμαστε περισσότερο από όλους για αυτόν, τον μεγάλο κακό.

Dylan McKay (Beverly Hills, 90210), γιατί είχε την Brenda, γιατί στην ευαίσθητη ηλικία που το παρακολούθησα αποτελούσε την απόλυτη ενσάρκωση του Cool, και γιατί μια δεκαετία μετά βλέπω ακόμα και σκουπίδια σαν το Windfall επειδή πρωταγωνιστεί ο Luke Perry.

Tony Soprano (The Sopranos), γιατί είναι ο Tony Soprano!

Amanda Woodward (Melrose Place), γιατί μπροστά της ο Tony Soprano δεν πιάνει μία.

Izzie Stevens (Grey's Anatomy), γιατί Denny.


Gaius Baltar, Mythos, Gob Bluth, Lucille Bluth, Ross Geller, Logan Echolls, Tony Almeida, Stephen Colbert, Dale Cooper, Vincent, οι ατυχείς runner-ups.

This is fun! Θα προσπαθήσω να φτιάξω και καμιά λιστούλα ακόμα μέσα στη μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου