Gina, carve me one more time


Σήμερα έχουμε το μεγαλύτερο πακέτο πρεμιέρων για τις επόμενες δύο εβδομάδες, οπότε σημειώνετε. Η λατρεμένη Gina Torres επιστρέφει για μία ακόμη φορά στους δέκτες μας, αλλά όλα δείχνουν οτι για μία ακόμα φορά δε θα απολαύσει την επιτυχία που της αξίζει. Η Torres, ήδη TV veteran στα 37 της, έχει εμφανιστεί σε μερικές από τις σημαντικότερες σειρές της αμερικάνικης τηλεόρασης, από το Alias στο 24 και από το Angel στο The Shield. Πάντα επιβλητική, με ρόλους ολότελα διαφορετικούς μεταξύ τους, και αξέχαστους ασχέτως διάρκειας (κλασικό παράδειγμα η Ρωσοκουβανή Ana Espinoza, νέμεση της Sydney Bristow- ο χαρακτήρας της εμφανίστηκε σε λιγοστά επεισόδια αλλά παραμένει fan-favorite σε σημείο που οι παραγωγοί την έφεραν πίσω για το 100ο επεισόδιο της σειράς) η Torres είναι μια από τις μεγάλες υποτιμημένες ηθοποιούς αυτή τη στιγμή. Οι πρωταγωνιστικοί της ρόλοι δυστυχώς δεν βοήθησαν και πολύ. Από το camp της Cleopatra 2525 στο cult αριστούργημα Firefly, η πρωταγωνίστρια του Whedon δεν έζησε ποτέ τη χαρά μιας δεύτερης σεζόν. Απόψε στην πρεμιέρα του αστυνομικού δράματος Standoff θα πάρουμε μια πρώτη ιδέα για το αν αυτό πρόκειται να συμβεί στο κοντινό μέλλον.

Στο Standoff υποδύεται την αρχηγό ενός τμήματος διαπραγματευτών, δύο μέλη του οποίου διατηρούν ερωτική σχέση που βγαίνει στην επιφάνεια κατά τη διάρκεια συνομιλίας σε μια κατάσταση ομηρίας. Πρωταγωνιστεί ο συμπαθής Ron Livingston, που τον γνώρισα ως κομπλεξικό συγγραφέα στο Sex & the City αλλά πραγματικά εκτίμησα ως self-sacrificing γιατρό σε ένα από τα καλύτερα περσινά επεισόδια του House.

Μιλώντας για τον cranky γιατρό, η πρεμιέρα της 3ης σεζόν του πιο ξεχωριστού procedural δράματος είναι κι αυτή απόψε. Στη φετινή σεζόν θα απολαύσουμε, μεταξύ άλλων, τον καλό ηθοποιό David Morse σε recurring ρόλο ενός αστυνομικού εξίσου κακότροπου με τον House.

Αλλά κακά τα ψέμματα, όσο κι αν αγαπώ την Torres και τον Laurie, η πρεμιέρα που περιμένω πιο πολύ απόψε είναι αυτή της 4ης σεζόν του Nip/Tuck. Θα μπορέσει η σειρά να βγει από το λάκο που της έσκαψε ο Carver πέρσι? Τόσο τα πρώτα σχόλια των κριτικών, όσο και τα όσα έχουν παραδεχτεί οι δημιουργοί και οι πρωταγωνιστές σχετικά με τη μετριότητα (για να είμαι επιεικής) της 3ης σεζόν, δείχνουν προς μια θετική κατεύθυνση. Επιπλέον, η νέα σεζόν υπόσχεται αστέρια με το κιλό, καθώς σε διάφορα επεισόδια θα δούμε guest stars σαν τους Rosie O' Donnell, Brooke Shields (σε ρόλο ψυχιάτρου που αποκτά εμμονή με τον Christian), Kathleen Turner (ως sex phone operator), Larry -J.R.- Hagman και πολλούς ακόμα. Θα έχει ενδιαφέρον, εν πάσει περιπτώσει.

Και όλα αυτά είναι απλώς το πρόγευμα. Γιατί την Κυριακή επιστρέφει στο ΗΒΟ το The Wire για μια ακόμα σεζόν serialized αστυνομικής ίντριγκας όμοια της οποίας δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου