Ratings Watch: Grey's v CSI

Η τιτανομαχία για την οποία μιλούσαμε όλο το καλοκαίρι ήρθε και, eh, μάλλον πιο πολύ τσόντα ήταν τελικά παρά actual μάχη. Το Grey's Anatomy διέλυσε το CSI, με 25+ εκατομμύρια θεατές έναναντι 22 του αποκαθηλωμένου πρωταθλητή αυτού του timeslot. Κι αν αυτή είναι η πρώτη φορά που το CSI χάνει σε συνολική θεαματικότητα εδώ και δυόμιση χρόνια (!) από μη season finale, οι σαμπάνιες στο ABC άνοιξαν για άλλο λόγο. Στις ηλικίες 18-49, όπου και πέφτει το βάρος των διαφημιστών, το Grey's είχε 50% μεγαλύτερη θεαματικότητα! Δεν ξέρω τι κάνει ο Numfar, αλλά αυτή τη στιγμή κάνω εγώ τον dance of joy.

Και τώρα στο διασκεδαστικότερο τηλεοπτικό σπορ κάθε φθινοπώρου, το Death Watch των νέων σειρών! Στο FOX τα πράγματα δεν πάνε καλά, με κάθε νέα τους σειρά να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο (γιατί άραγε). Το Standoff θεωρείται ήδη απίθανο να επιστρέψει μετά το baseball, ενώ το Justice βλέπει πτώση με κάθε του νέο επεισόδιο, αλλά αυτό μάλλον θα πάρει και μια δεύτερη, post-baseball ευκαιρία. Οι φριχτές, λένε οι ήρωες που τις παρακολουθούν, κωμωδίες Till Death και Happy Hour, κινούνται σε σχεδόν Arrested Development επίπεδα. Μια χαρά σοδειά είχε δηλαδή φέτος το δίκτυο.

Άλλα δίκτυα που έκλαιγαν αυτή την εβδομάδα, το NBC και το ABC: το serialized Kidnapped άνοιξε στα χαμηλά διψήφια νούμερα, και όταν μια σειρά που απαιτεί την προσοχή του κοινού σε κάθε επεισόδιο, ανοίγει με τόσο λίγους θεατές, συνήθως αυτό σημαίνει οτι μέχρι τα sweeps θα βρίσκεται οριστικά και αμετάκλητα σε μονοψήφιες περιοχές. Από την άλλη, το Six Degrees του JJ Abrams είχε ένα σχεδόν αξιοπρεπές 13άρι. Και γιατί βρίσκεται εδώ? Γιατί το lead-in του έτυχε να είναι το Grey's Anatomy και τα 25 εκατομμύριά του, που σημαίνει οτι το Six Degrees έχασε τους μισούς θεατές που παρέλαβε, για να προχωρήσει και να χάσει άλλα 4 εκατομμύρια μέχρι τη μέση του επεισοδίου. Ouch.

3 σχόλια:

  1. den xerw ti ekanan oi filoi mas...oi amerikanoi, egw protimw pantws C.S.I makran...dagkwto leme!!!!:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aναμενόμενη εξέλιξη για το Standoff. Και το Kidnapped (όπως είχα πει και στο σχολιασμό του πιλότου) αμφιβάλλω αν έχει ελπίδες νa κρατήσει το ενδιαφέρον των αμερικανών θεατών. Κρίμα για το Justice, για procedural ήταν αρκετά καλό. Κανένα νέο για το Vanished? Πόσες σειρές θα κόψει φέτος το FOX :P?

    Kι όσο για το Grey's vs CSI, well όσο κι αν μου αρέσει το CSI, ελπίζω να συνεχίσουν έτσι τα ratings! Yeah :D!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για τις σειρές του Fox δε θα κλάψω- μου άρεσαν κυρίως λόγω του καστ. Οπότε αν κοπούν μπορεί οι ηθοποιοί να βρουν κάτι καλύτερο. Πάντως το Fox είναι πολύ ιδιάζουσα περίπτωση. Αν μια σειρά καταφέρει κουτσά-στραβά να τη βγάλει μέχρι το Γενάρη, τότε όλα γίνονται γιατί τότε επιστρέφει το φαινόμενο American Idol σε 3 νύχτες της εβδομάδας, και άρα 3 timeslots που παραδίδονται με τεράστιο κοινό. Το House έτσι μέτρια ξεκίνησε, και τώρα είναι το #1 fall show του δικτύου. Οπότε το Justice δεν το ξεγράφω ακόμα!

    Το Vanished περιέργως δεν κινδυνεύει για την ώρα. Κρίμα, γιατί είναι βλακεία, ενώ το Kidnapped έχει αρκετές αρετές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή