Dear Goo-goo

Spoilers και food for thought για την όλο και περιπλοκότερη μυθολογία του Lost.

Καταρχάς να ξεκαθαρίσω οτι βαρέθηκα μέχρι δακρύων με αυτό το επεισόδιο. Yawn yawn yawn και πάλι yawn. Δεν ξέρω αν αυτό που είδαμε ήταν μια απελπισμένη απόπειρα characterization του Sawyer αλλά τα συμβάντα του flashback παραήταν βιαστικά και βολικά για να έχουν την παραμικρή αίσθηση. Κι επιπλέον, σε αυτό το σημείο έχουν πάει κι έρθει τόσες πολλές φορές σχετικά με το πόσο καλός ή κακός conman είναι ο Sawyer που έχω πάψει να ενδιαφέρομαι.

Πάμε λοιπόν στο κομμάτι που μας ενδιαφέρει όλους? Τι μάθαμε (ή τι νομίζουμε οτι μάθαμε) σε αυτό το επεισόδιο:
  • H Rousseau, o Sayid, ο Hurley, o Jin, ο Michael και οι Tailes είναι όλοι τους αρχιγκάβακες. Σε αυτό το σημείο της σειράς, δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα έστω ένας άνθρωπος να μην έχει δει το αρχηγείο των Others. Δεν είναι μπουκάλι στον ωκεανό, διάολε, ΝΗΣΙ είναι. Εκτός κι αν το πάρουν πίσω σε 7 επεισόδια, όταν και θα μάθουμε πως ο Ben έπαιζε ένα ακόμα ψυχολογικό τρικ με τον Sawyer. Τελικά αυτή η ποπ ψυχολογία έχει γίνει το απόλυτο άλλοθι. Δε θα εκπλαγώ αν η επόμενη γενιά slasher movies έχουν αυτήν ως Τυπικό Κίνητρο, όπως η τωρινή έχει το Ανύπαρκτο Κίνητρο (and proud of it, too).
  • Για όποιον δεν το κατάλαβε στο προηγούμενο επεισόδιο (όταν ο Charlie ρώτησε τον Hurley πό-σο φο-βε-ρόοοοοος ήηη-τααααν ο λό-γοοος του Loooo-cke, για τους 3 αυτιστικούς θεατές που δεν το είχαν πιάσει προηγουμένως), είχαμε άλλο ένα hint-hint, knowwhatahmean-knowwhatahmean, nudge NUDGE στοιχείο σχετικά με την ικανότητα του brotha να προβλέπει το μέλλον. Μπορούμε να φάμε όλη τη σεζόν έτσι, ξέρετε. Και στο τέλος απλά θα μας πουν οτι δεν είχαμε καταλάβει καλά. "Τι, ο Desmond?! Αφού είναι ναυτικός καλέ, δε θα ήξερε να καταλάβει πότε έρχεται μπόρα? Πφφφχχχ!"
  • Κάποιος μπορεί ή μπορεί να μην έχει καρκίνο, μπορεί ή μπορεί να μην είναι ο Ben, και μπορεί ή μπορεί να μην πεθάνει κοντά στο season finale.
  • Ο Paolo είναι μεγάλο αρχίδι. Είναι λες και οι συγγραφείς του Lost βάζουν στοίχημα με τους εαυτούς τους πόσο αντιπαθητικότερους χαρακτήρες μπορούν να συλλαμβάνουν κάθε χρονιά. Expect him to die during May sweeps.
  • Mιλώντας για sweeps, αρχίζουν την επόμενη εβδομάδα, ε? Και φυσικά αυτό σημαίνει οτι κάποιος θα πεθάνει έναν αχρείαστο θάνατο. Θα είναι ο λιγότερο δημοφιλής χαρακτήρας, κατά τας γραφάς, ή αυτή τη φορά οι παραγωγοί θα τολμήσουν για αλλαγή να προκαλέσουν το κοινό τους? Kate? Eko? Chah-lee?
  • Kαι μιλώντας για θανάτους, κι επειδή πολύ το έχουν δέσει βιολί κορδόνι οι Others (και οι παραγωγοί σκίζονται να μας το κοπανάνε στα μούτρα κάθε 4 δευτερόλεπτα), το να πυροβολείς στο ψαχνό κάποιον ενώ βουτάει στα ανοιχτά του ωκεανού την ώρα που έχεις βάλει φωτιά στη σχεδία του, μετράει σαν πρόθεση για φόνο, εεε? Τα όσα τραβήξανε οι Tailies μετράνε για φόνοι. Οι ενέργειες του Michael χρεώνονται σε αυτούς, επίσης. ΚΟΙΝΟ ΤΟΥ LOST, ΠΡΟΣΟΧΗ: Oι Others δεν, επαναλαμβάνω: δεν, είναι "good guys". Όσο κι αν ο Lindelof σκίζεται να μας τα γυρίσει, επειδή προφανώς αυτό τον βολεύει ξαφνικά, οι Others δεν-δεν-δεν είναι good guys. Ευχαριστώ.
Λοιπόν? Πόσα νησιά υπάρχουν? Ποιος θα πεθάνει στα επόμενα δύο επεισόδια? Γιατί ο Rodrigo Santoro έκανε το ίδιο λάθος με τη Michelle Rodriguez? Ποια από τα hints αυτού του επεισοδίου θα αποδειχθεί red herring στη συνέχεια της σειράς? Όλα? Και πόσο πολύ χαίρομαι που θα ξαναδώ τον Nathan Fillion στην οθόνη μου??

14 σχόλια:

  1. nomizo pos to "lost" pleon exei ginei trela camp (einai ena sinexomeno "wtf?")... mpravo tous!!! (kane ligo ipomoni more gia to teleftaio epeisodio tou 3ou kiklou) :D... ston 4o kiklo pados, leo na to dokimaso... tha prospathiso na peiso ton eafto mou na dei mono to 1o kai to teleftaio epeisodio tis season kai meta tha katso na sas po ti egine sto endiameso!!! :D :D :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. LOOOL!

    Πάντως δε μπορώ να πω, γίνονται πραγματάκια φέτος, αλλά θέλω λίγη σταθερότητα πια! 4 επεισόδια ως τώρα, και κανένα δεν είχε ίδιες αρετές ή προβλήματα με ένα άλλο! Κάθε φορά μια πόρτα στο άγνωστο :P


    ...κι αν πεθαίνει από καρκίνο ο Locke?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και άλλος με καρκίνο; Αφού είχαμε την Rose. Αυτή θα πάει για να πούν οτι ενδιάμεσα της 2ης - 3ης σεζόν (κάπου μεταξύ 12:10 το μεσημέρι και 3 το απόγευμα) την απήγαγαν μαζί με τον Bernard. Τι αμαρτίες πληρώνει πια ο μικρός;

    Τα νέα επεισόδια τα γράφει ο Ανεμιστήρας Κάθε εβδομάδα και ένα νέο πρόβλημα...

    ΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ - FAQ
    - Πάρε 15 φύλλα με ονόματα.
    - Πάρε καμια 24-αδα φύλλα με cliffhangers
    - Πάρε και ενα ανεμιστήρα
    - Βαλτον στη μπρίζα
    - Σταθεροποιησέ τον σε ενα σημείο.
    - Φυσα τα φυλλα. Εκει που θα πέσουν θα είναι το επόμενο gasp σημείο της σειράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα ναι! Είναι εντελώς έτσι, και απλώς κάθε φορά περιμένουμε να δούμε ποιο από όλα αυτά θα μπουν στον κόπο να το δικαιολογήσουν (με τη χρήση μιας, ερμ, Marvelesque Science) και ποια θα τα πάρουν πίσω! Μάλλον θα κάτσω να κάνω κανά top-5 το Σαββατοκύριακο! (LOL)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ορισμένες επισημάνσεις/ερωτήσεις/παρατηρήσεις κι από μένα:

    * ένα μέτριο επεισόδιο που, επειδή ακολούθησε ένα χάλια επεισόδιο, φάνηκε λίγο καλύτερο απ'όσο είναι
    * το προηγούμενο επεισόδιο παίζει να είναι και το χειρότερο επεισόδιο του Lost (όλων των σεζόν) -- ξέρω ότι έκανα μια αναφορά και προηγουμένως, αλλά άξιζε τη δική του πρόταση
    * το trailer για το επόμενο επεισόδιο το είδατε; σύμφωνα με τον εκφωνητή, τα δύο επόμενα επεισόδια θα αλλάξουν τα πάντα στο νησί.. είδωμεν
    * το τελευταίο point σου είναι σωστό και μου είχε διαφύγει
    * "Γιατί ο Rodrigo Santoro έκανε το ίδιο λάθος με τη Michelle Rodriguez?" -- huh?

    (Τέλος, sorry, αλλά ο αυτιστικός δεν είναι συνώνυμο του ηλίθιος.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατί ο Rodrigo Santoro έκανε το ίδιο λάθος με τη Michelle Rodriguez?

    Προεξοφλώ φυσικά, αλλά μου φαίνεται οτι ο χαρακτήρας του Santoro θα είναι εξίσου αντιπαθής με αυτόν της Ana Lucia. Οπότε οι φανς θα τον μισήσουν, οι παραγωγοί θα τον σκοτώσουν σε καμιά δεκαριά επεισόδια και ο ηθοποιός θα έχει χάσει ένα χρόνο από τη ζωή του.

    Μακάρι να μη βγει τίποτα όλα αυτά βέβαια, καθώς τον Santοro τον αγαπώ και θέλω τα καλύτερα γι'αυτόν!

    (Και fair enough για το σχόλιο...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Pw pw re Tyler, klassikos gkriniaris kritikos exeis katantisei :P
    Kai i malakia einai oti sumfwnw 100% mazi sou kai den mporw na se vrisw.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έλα ρε, όταν γκρινιάζω πολύ για το Lost σημαίνει πως το διασκεδάζω όταν το παρακολουθώ και μετά ντρέπομαι για τον εαυτό μου και η ντροπή βγαίνει ως γκρίνια στο γραπτό. (LOL)

    Παραπέμπω στις κριτικές για Battlestar Galactica και Grey's Anatomy για εκτενή σχόλια με πρακτικά μηδενικό ποσοστό γκρίνιας! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Bah, poly eykolo einai na les kakies, telika. Otan ginetai kaneis kakos, aytomata anebainei to IQ 50 pontoys.
    A, twra eida oti "kata bathos" s'arese :P

    Poios leei oti h Rousseau den hksere gia to nhsi? Oso gia ton Sayid kai toys alloys me th sxedia, kaneis toys den ekane oloklhro to gyro, opote den einai tooooso trabhgmeno.
    Xwris, fysika, ayto na shmainei pws exeis outright adiko, apla einai thema toy pws tha epilekseis na to deis. Egw kala perasa s'ayto to epeisodio.

    Ayto sto opoio tha symfwnhsw, pantws,(poly entona) einai to oti ta 4 epeisodia ths 3hs season poy exoyme dei ws twra den exoyn kamia sxesh metaksy toys poiotika 'h me opoiondhpote allo tropo. Apo thn plhrws adiaforh premiera phgame sto "kalo" Sun flashback, ystera sto entelws over-the-top bearhunt kai twra s'ena aksioprepestato epeisodio me poly Henry Gail (Ben). Agapame Ben.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Jeez, δεν έχω fun-o-meter! Και ακούγοντας το άλμπουμ της Fergie γαμάτα περνάω, αυτό δε σημαίνει πως αν κάτσω μετά να πω τη γνώμη μου σε παραπάνω από μια φράση θα έχω να πω το παραμικρό καλό για αυτό πέραν του "erm, fun fun fun."

    Έχω αναφέρει πολλές φορές οτι οι τρύπες και τα over-the-top που κάνει το Lost με διασκεδάζουν! (ακριβής φράση) "Όταν το Lost αφήνεται να χαθεί στην ανοησία του είναι από τα ομορφότερα πράγματα στην τηλεόραση". Αλλά δε μπορώ να αναπαράγω συνέχεια την ίδια φράση! Όταν κάποιο επεισόδιο είναι πράγματι κάτι το εξαιρετικό (όπως το δεύτερο), τότε να πώς φεύγει η γκρίνια και πώς φεύγουν όλα.

    Poios leei oti h Rousseau den hksere gia to nhsi? Oso gia ton Sayid kai toys alloys me th sxedia, kaneis toys den ekane oloklhro to gyro, opote den einai tooooso trabhgmeno.

    Άαααντε ρε (*σπρώξιμο στο κούτελο*)

    Είναι ένα πράγμα που γενικά θα έλεγα πως δεν ξεχνάς να το αναφέρεις, όσο χαμένα κι αν τα έχεις. Το να μην το έχει δει κανείς, είναι τραβημένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Gmt. Xrhsimopoihses to apolyto epixeirhma. I have been served.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πάντως, έχοντας υπόψιν την ατάκα που είχε πει ο Ben στον μαυρούκο στο τέλος του προηγούμενου κύκλου, του στύλ ΄και να θες, δε θα μπορέσεις να γυρίσεις πίσω', και δεδομένου ότι είμαι των θεωριών της abnormal φύσης του νησιού, δεν το θεωρώ διόλου απίθανο, το Άλλο νησί, απλά να μην μπορείς να το δεις απ' το δικό μας νησί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. δεδομένου ότι είμαι των θεωριών της abnormal φύσης του νησιού

    Ναι, εδώ είναι το κλειδί! Εγώ παίρνω πλέον σαν δεδομένο οτι δε συμβαίνει τίποτα το υπερφυσικό, εξ ου και η δυσπιστία μου. Εσύ ξεκινάς από άλλη βάση- έτσι, πράγματι δεν αποκλείεται απλώς να μη μπορούν να το δουν το Άλλο νησί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή