Grey's Anatomy, Season 3, Episode 5

"Oh, the Guilt!"


Spoilers για το νέο επεισόδιο Grey's Anatomy που συνεχίζει το αψεγάδιαστο σερί επεισοδίων από το 3x02 κι έπειτα.

Ο κεντρικός θεματικός άξονας ήταν, πάμε όλοι μαζί, Η ενοχήηηη! και είχε πολύ καιρό η σειρά να βάλει όλα της τα storylines υπό μια τόσο γενική ματιά. Αλλά έβγαζε νόημα να το κάνει τώρα. Κάθε φορά που ένα δράμα ολοκληρώνει μια σεζόν, συνήθως συμβαίνουν διάφορα τραβηγμένα/σημαντικά πράγματα, και αυτό είναι λογικό. Αυτό που σπάνια συμβαίνει όμως, και γι'αυτό το Grey's είναι το καλύτερο network δράμα αυτή τη στιγμή, είναι να πάρει όλο το χρόνο του κόσμου να αναλύσει τις συνέπειες στην αρχή της επόμενης. Και νιώθω πως, πέντε επεισόδια μέσα στην τρίτη σεζόν, έχουμε φτάσει πλέον στο σημείο που οι χαρακτήρες αντιμετώπισαν ευθέως τις περσινές πράξεις τους. Όχι οτι τελειώσαμε, mind you, αλλά τουλάχιστον πλέον έχουν όλοι σταματήσει να κοροϊδεύουν τους εαυτούς τους.

Από συγκεκριμένες περιπτώσεις, μου αρέσει (μεγάλη έκπληξη) ο χειρισμός της ιστορίας της Izzie. Νιώθει ένα κενό, νιώθει πως κάτι της λείπει, και οι πρώην συνεργάτες της δίνουν την απάντηση που ψάχνει. Ξέραμε οτι αργά ή γρήγορα θα επιστρέψει στο πρόγραμμα, αλλά μου αρέσει που η Shonda Rhimes είχε την υπομονή και τη δημιουργικότητα να ακολουθήσει τον δύσκολο δρόμο και να πάρει το χρόνο της.

Άλλο standout φυσικά η Bailey, που εδώ έλαμψε! Το arc της έχει επίσης αναπτυχθεί με ψυχραιμία και αγάπη από τη δημιουργό, και ο λατρεμένος χαρακτήρας επιτέλους καταφέρνει να βρει την ισορροπία μεταξύ των αντίθετων κομματιών του εαυτού της. Όπως την ιστορροπία τους βρίσκουν επιτέλους και οι Derek-Addison, με τον καθένα τους να παραδέχεται τα λάθη του και να είναι πλέον έτοιμοι να προχωρήσουν. Αυτό κάνει τον Derek πιο συμπαθή σε σχέση με τα προηγούμενα επεισόδια, και την Addy σαφώς λιγότερο αθώα.

Καθώς περιμένουμε τώρα να κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα μεγάλα storylines της νέας σεζόν (sweeps στον ορίζοντα, βλέπετε), είναι εντυπωσιακό το πόσο στρωτά, ψύχραιμα και υπομονετικά έχουν επουλωθεί πολλές από τις πληγές που είχαν ανοιχτεί, και το πώς οι χαρακτήρες κατάφεραν σε μεγάλο βαθμό να ξαναμαζέψουν τους εαυτούς τους.

5 σχόλια:

  1. M'aresei pou to blog einai sovaro kai aksioprepes kai den sxoliazei to recent outing tou O'Malley. Ta sygharitiria mou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχουμε κι ένα επίπεδο, τι νόμισες?


    ...okay, I give.

    Tην προηγούμενη εβδομάδα στο πλατό κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, ο Isiah Washington και ο Patrick Dempsey πλακώθηκαν στο ξύλο γιατί κάτι χοντρό είπε ο μεν στον δεν, και τελικά ο Washington έφτασε να έχει πιάσει τον άλλον από το λαιμό και να τον έχει κολλήσει στον τοίχο, φωνάζωντάς του "I'm not your little faggot like T.R."

    Η ιστορία διέρρευσε, οι φήμες έδιναν κι έπαιρναν, κι έτσι τελικά χθες ο T.R. Knight δήλωσε επίσημα στο People οτι "ελπίζω το οτι είμαι gay να μην είναι για εσάς η πιο ενδιαφέρουσα πλευρά του εαυτού μου."

    Παιδικός ήρωας, δεν το συζητώ!


    ...κοίτα τώρα τι έκανες ρε natalie. Χάρη σε σένα έγινα Espresso! Ελπίζω εδώ στα comments να μη μας ανακαλύψουν και πολλοί-πολλοί! (LOL)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kαι, για να συμπληρώσω, μπορεί ο Isiah να είναι μαλάκας από ό,τι φαίνεται, αλλά ελπίζω να μην κάνουν καμιά βλακεία να τον διώξουν από το show!

    (Το Lost αυτό θα έκανε, γι'αυτό το λέω... :P)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χεχε, τα μάθαμε από αλλού για τον Knight, so don't worry! Εγώ του λέω μπράβο πάντως. Όσο για τον Isaiah, θα του άξιζε να πάρει πόδι (αν είναι δυνατόν, σα μαύρος θα έπρεπε να ξέρει κάτι από ρατσισμό!), αλλά έχε χάρη που αγαπώ την Kristina και δε θέλω να έχει την ατυχία της λατρεμένης Izzie! Η Izzie, τώρα που το είπα, τι φοβερή που είναι!! Η ιστορία της προχωρά υπέροχα! Προς το τέλος πάντως που συζητούσε με τον chief νόμιζα ότι θα δωρίσει τα λεφτά στο νοσοκομείο (σειρά είναι, things like that happen), αλλά thank God, τα κράτησε! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για να δούμε πώς θα εξελιχθεί κι αυτό το στόρι. Πάντως εγώ αν ήθελα να κρατήσω στην άκρη 3 δις δραχμές θα έβρισκα ένα καλύτερο μέρος από την πόρτα του ψυγείου μου... :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή