Golden Globes Nominations

Ανακοινώθηκαν πριν λίγα λεπτά οι φετινές υποψηφιότητες για τις Χρυσές Σφαίρες, και σε μια πρώτη ανάγνωση οι λίστες μοιάζουν πολύ πιο λογικές από εκείνες των Έμμυ. Φυσικά εμφανίζονται παντού τα πιο δημοφιλή shows με ελάχιστες εκπλήξεις από dark horses, αλλά προτιμώ να βλέπω το Lost να προτείνεται σε μια αδύναμη χρονιά παρά τον Chris Meloni να παίρνει υποψηφιότητα αντί του Hugh Laurie ή τον Kevin James έναντι του Zach Braff. Το κωμικό lineup του NBC μοιάζει απόλυτος νικητής, με τους πρωταγωνιστές των 4 κωμωδιών της Πέμπτης να πλαισιώνουν τον μόνιμο Tony Shalhoub στην κατηγορία καλύτερου κωμικού ρόλου. Κατά τα άλλα οι συνήθεις ύποπτοι Lost, Grey's Anatomy, Desperate Housewives, 24 επικρατούν σε όλες τις κατηγορίες, και η Helen Mirren ξεχωρίζει με 3 προσωπικές υποψηφιότητες. Αναλυτικότερα οι κατηγορίες της τηλεόρασης, και κάποια σχόλια για τα κινηματογραφικά:

Television

Best Drama
24
Big Love
Grey's Anatomy
Heroes
Lost

OK, στην παράδοση των Σφαιρών προτείνεται οτιδήποτε συζητιέται πολύ. Τα 3 εξαιρετικά network δράματα πλαισιώνει το hot hot hot Heroes (η πιο ευχάριστη σαχλαμάρα της σεζόν) και το Big Love που είναι με διαφορά το πιο αδύναμο δράμα του ΗΒΟ. Πώς το κατάφεραν αυτό?

Best Actor, Drama
Patrick Dempsey (Grey's Anatomy)
Michael C. Hall (Dexter)
Hugh Laurie (House)
Bill Paxton (Big Love)
Kiefer Sutherland (24)

Here's the thing. Τα οπίσθια του Bill Paxton έκλεψαν την υποψηφιότητα του Matthew Perry, και αυτό με εκνευρίζει. Κατά τα άλλα πολύ σωστή κατηγορία, με τον κάτοχο της Σφαίρας Laurie να είναι ξανά υποψήφιος παρά το γελοίο σνομπάρισμα των Έμμυ, τον κάτοχο του Έμμυ Kiefer φυσικά παρόντα, και τον αγαπημένο Hall να αναγνωρίζεται για το Dexter που δυστυχώς δεν έχω δει ακόμα. Και ο Dempsey ίσως έκλεψε τη θέση από τον Gandolfini ή έστω έναν εκ των δύο Matthews (Perry, Fox), αλλά μου αρέσει πολύ στο Grey's οπότε είμαι ΟΚ.

Best Actress, Drama
Patricia Arquette (Medium)
Edie Falco (The Sopranos)
Evangeline Lilly (Lost)
Ellen Pompeo (Grey's Anatomy)
Kyra Sedgwick (The Closer)

Καταρχάς υποκλίνομαι στις Σφαίρες γιατί επιτέλους ήταν καιρός κάποιος να προτείνει την Pompeo για βραβείο. Η ερμηνεία της ως Meredith Grey είναι γενναία και αδίκως αγνοείται συνήθως εις βάρος άλλων συμπρωταγωνιστριών της μόνο και μόνο επειδή παίζουν πιο συμπαθείς χαρακτήρες. Άλλος λόγος χαράς είναι η έτερη περίπτωση όπου οι Σφαίρες "διορθώνουν" τα Έμμυ, με την υποψηφιότητα της σπαρακτικής Edie Falco. Έχω βαρεθεί να το λέω, αλλά για μία ακόμα φορά είναι γελοίο το γεγονός οτι αγνοήθηκε η Lauren Graham για την 6η σεζόν του Gilmore Girls, ειδικά όταν προτείνεται η Lilly. Seriously? Από όοολο το καστ του Lost προτάθηκε αυτή? Seriously!

Best Comedy
Desperate Housewives
Entourage
The Office
Ugly Betty
Weeds

Πολύ καλή κατηγορία, με μόνη σημαντική απουσία το Scrubs που θα μπορούσε να πάρει τη θέση των Housewives οι οποίες έτσι κι αλλιώς είναι σε λάθος κατηγορία. Αλλά ΟΚ, 5 δυνατά entries, είμαι εντελώς cool με αυτή τη λίστα. Ειδικά για την αναγνώριση του Weeds και την γρήγορη άνοδο του Ugly Betty σε award-material status.

Best Actor, Comedy
Alec Baldwin (30 Rock)
Zach Braff (Scrubs)
Steve Carell (The Office)
Jason Lee (My Name is Earl)
Tony Shalhoub (Monk)

Aυτά είναι!! ΟΛΟ το comedy block της Πέμπτης είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό! 4 θεοί της κωμωδίες εκπροσωπούν τις κωμωδίες τους, αγαπώ και τους 4, θα είναι άξιοι νικητές και οι 4, αλλά φυσικά θα κερδίσει ο Tony Shalhoub γιατί νομίζω έτσι λέει στους νέους κανονισμούς.

Best Actress, Comedy
Marcia Cross (Desperate Houswives)
America Ferrara (Ugly Betty)
Felicity Huffman (Desperate Housewives)
Julia Louis-Dreyfus (The New Adventures of Old Christine)
Mary-Louise Parker (Weeds)

Άψογο.

Best Supporting Actor
Thomas Hayden Church (Broken Trails)
Jeremy Irons (Elizabeth I)
Justin Kirk (Weeds)
Masi Oka (Heroes)
Jeremy Piven (Entourage)

Αστεία η υποψηφιότητα του Oka (πλάκα έχει το παλικαράκι, αλλά είπαμε), λόγος πανηγυριών αυτή του Kirk (ήταν χαζό το οτι πήγαινε τόσο καιρό χωρίς αναγνώριση- είναι η ψυχή του Weeds και πηγή του 90% των γέλιων) και φυσικά απόλυτα σωστή του Piven. H πεντάδα συμπληρώνεται από δύο εξαιρετικούς ηθοποιούς σε αυτό που μπορώ μόνο να φανταστώ οτι είναι δύο πολύ καλοί ρόλοι.

Best Supporting Actress
Emily Blunt (Gideon's Daughter)
Toni Collette (Tsunami, the Aftermath)
Katherine Heigl (Grey's Anatomy)
Sarah Paulson (Studio 60 on the Sunset Strip)
Elizabeth Perkins (Weeds)

Katherine Heigl!!! Δεν έχω κρύψει καθόλου οτι η Heigl και ο χαρακτήρας της είναι σταθερά το αγαπημένο μου στοιχείο του Grey's Anatomy και επιτέλους αναγνωρίζεται η σταθερά σπαρακτική της παρουσία στη σειρά. Για τον Denny, ρε γαμώτο! Από κοντά και η Perkins, πάντα σπουδαία, ενώ η υποψηφιότητα της Emily Blunt με χαροποιεί γιατί στο Devil Wears Prada την ερωτεύτηκα, so, there. H Collette σταθερή αξία, ενώ η παρουσία της Paulson είναι το single πιο περίεργο πράγμα αυτών των υποψηφιοτήτων. Να αποκλείεται ο Matt Perry και να προτείνεται αυτή? So random!


Film

O Marty είναι παντού και αυτό λίγο-πολύ μου αρκεί, αλλά λίγα ακόμα σχόλια: το Babel σκίζει στις ερμηνευτικές κατηγορίες με την συγκλονιστική τριπλέτα Pitt-Barraza-Kikuchi να είναι 100% μέσα. Clint Eastwood-Leonardo DiCaprio αντιμετωπίζουν τον εαυτό τους, και ενώ για τον Leo χαίρομαι (καιρός ήταν να θριαμβεύσει σε κάποια βράβευση. Είναι με διαφορά ο καλύτερος ηθοποιός της γενιάς του.), για τον Clint αφρίζω. Όσο κι αν περιμένω πώς και πώς το Letters From Iwo Jima, με τη διπλή του υποψηφιότητα έκλεψε μια θέση σκηνοθεσίας που θα μπορούσε να έχει πάρει ο Paul Greengrass του οποίου το United 93 απουσιάζει ολοκληρωτικά και σκανδαλωδώς από τις υποψηφιότητες, σε ένα χρονικό σημείο που ερχόταν με φόρα από τις λίστες ενώσεων κριτικών. Κατά τα άλλα επιτρέψτε μου να γίνω εντελώς fanboy και να πανηγυρίσω για τις υποψηφιότητες των Forest Whitaker (του αρνήθηκαν γελοιωδώς το περσινό Έμμυ? Σιγά μη σκάσει- θα πάρει Όσκαρ.), Penelope Cruz (στη γυναικεία ερμηνεία της χρονιάς), Emily Blunt, Meryl Streep, Sacha Baron Cohen (is very niiice! High five!!), Mark Wahlberg (να δω τον Marky Mark να κερδίζει Χρυσή Σφαίρα για Scorsese και θα τα έχω δει όλα στη ζωή μου) και φυσικά την εντελώς από το πουθενά εμφάνιση του Chiwetel -Serenity- Ejiofor για το ξεχασμένο Kinky Boots. Αλλά πάνω από όλα, όλη μου η θετική ενέργεια πηγαίνει στην Jennifer Hudson, πρώιμα αποκλεισμένη της 3ης σεζόν του American Idol, και πλέον απόλυτο φαβορί για Σφαίρα και Όσκαρ β' γυναικείου ρόλου. Έτσι, για να το βουλώνουν οι snobs...

Όλες οι υποψηφιότητες. Η απονομή θα γίνει τη Δευτέρα (Δευτέρα?!) 15 Ιανουαρίου.

3 σχόλια:

  1. Safws kai ypostirizw kai tis treis ermineies tou Grey's kathws... We love Grey's kai kyriws we love McDreamy!! Pantws, an kerdisei o Borat ki o Di Caprio tha eimai eutyhismeni!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βασικά όσο τα κοιτάω, δε βλέπω από ποιον μπορεί να χάσει ο Cohen στον πρώτο ανδρικό ρόλο. Εκτός κι αν οι Σφαίρες αναγνωρίσουν στη δραματική στροφή του Will Ferrel τον νέο Jim Carrey τους, αλλά εύχομαι όχι.

    Borat!! Άντε και στα Όσκαρ παλικάρι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή