Grey's Anatomy, Season 3, Episode 10

"Don't Stand So Close to Me"


Spoilers για το τελευταίο επεισόδιο Grey's του 2006.

Συνήθως ύστερα από ένα επεισόδιο σαν της προηγούμενης εβδομάδας, που έχει ρίξει τον θεατή νοκ-άουτ, οι εναλλακτικές για τους παραγωγούς είναι είτε να συνεχίσουν με την ίδια δύναμη, ουσιαστικά κλωτσώντας τον πεσμένο θεατή, είτε να κάνουν ένα επεισόδιο πολύ πιο ανάλαφρο για να έρθουμε στα ίσα μας. Και ειδικά αν το επεισόδιο αυτό είναι το τελευταίο για το 2006, θα περίμενε κανείς πως θα έπρεπε να είναι κάτι ιδιαίτερα έντονο, με τον ένα τρόπο ή τον άλλο, το οποίο και θα έκλεινε πιθανώς με κάποια δυνατή πάσα για το επόμενο ραντεβού (που είναι πια Ιανουάριο).

Well, όχι το Grey's, φαντάζομαι. Ωραιότατατο το προχθεσινό επεισόδιο, αλλά δεδομένης της θέσης του στη σεζόν ήταν κάπως "OK! Και μετά?"... Όχι οτι δεν έχουμε πολλά ανοιχτά threads για την επόμενη χρονιά. Καταρχάς στοιχηματίζς οτι το επόμενο μεγάλο ερωτικό τετράγωνο της σειράς (τώρα που, προς μεγάλη μου ευχαρίστηση, o Derek και η Meredith ζουν μαζί ευχάριστα χωρίς πολλά δράματα) θα είναι μεταξύ των Addison/Alex/Izzie/Mark. Δεδομένου οτι λατρεύω κάθε έναν από αυτούς τους 4 χαρακτήρες, αν ισχύει αυτή η πρόβλεψη τότε έχουμε να περάσουμε πολύ καλά! Η χημεία της Izzie με τον McSteamy έδωσε στιγμές hot αλλά και διασκεδαστικές ταυτόχρονα, ενώ η κίνηση του Mark να επιστρέψει στην Izzie να συμμετάσχει στην εγχείρηση ήταν το πρώτο δείγμα που έχουμε πάρει οτι κι αυτός έχει τα κουμπιά του. Και μιλώντας για αυτόν, πόσο υπέροχα ήταν τα 2 δευτερόλεπτα που τον είδαμε να γελάει casually με τον Derek ύστερα από την επιτυχημένη τους εγχείρηση? Υπάρχει ελπίδα τελικά για αυτούς τους δύο? Here's hoping.

Το άλλο μεγάλο thread που θα κουβαλήσει η σειρά είναι το grudge της Bailey. Με κάθε δίκιο στον κόσμο φώναζε στον Richard οτι ρίχνοντας στα μαλακά την Cristina, αδικεί την Izzie και την ίδια. Η Bailey βρίσκεται εδώ και μήνες σε μάχη με τον εατό της, καθώς μετά τη γέννα του παιδιού της προσπαθεί να είναι καλύτερη μητέρα για τους interns της, εκτός από αυστηρή δασκάλα. Όμως δυστυχώς γι'αυτήν, η καλές προθέσεις δεν έχουν πάντα τα καλύτερα αποτελέσματα. Η έκρηξη του προηγούμενου επεισοδίου έχει αφήσει πολλές ανοιχτές πληγές, και εκτός της Bailey μια από αυτές είναι η αποξένωση του George αό τους πάντες. Σε μια υπέροχη στιγμή του επεισοδίου, ο πατέρας του ξεσπάει και λίγο πριν έρθει σε σοκ, του αραδιάζει μια λίστα ανθρώπων στους οποίους πια ο γιος του δε μιλάει- ουσιαστικά όλοι οι φίλοι του και η οικογένειά του. Στο τέλος του επεισοδίου, όταν πολλά από τα τραύματα έχουν επουλωθεί, όλες οι εγχειρήσεις έχουν πάει καλά, η Izzie και ο Alex συγχωρούν την Cristina, ο George είναι αυτός που ακόμα κρατάει το θυμό του στην επιφάνεια. Να τον κακολογήσεις δε μπορείς, γιατί πράγματι οι πράξεις του Bailey και της Cristina θα μπορούσαν να έχουν ως αποτέλεσμα το θάνατο του πατέρα του. Αλλά, από την άλλη, κάτι τέτοιο δε συνέβη, και οι δυο τους είχαν κρίση συνείδησης. Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί αυτή η έχθρα...

Και μιλώντας και για τον Burke, το άλλο thread που θα πιάσει η σειρά τον Ιανουάριο είναι σαφώς το μέλλον του στο νοσοκομείο. Θα γίνει πράγματι chief, όπως επιθυμεί ο Richard, ή ήταν μεγάλη η ζημιά που έγινε? Ίσως εδώ να μην είναι τυχαίο το γεγονός οτι ξαφνικά έχουμε δει για δυο επεισόδιο την Dr. Hahn (την οποία κατασυμπαθώ, by the way) να βοηθάει στο Seattle Grace. Είναι το επόμενο regular cast member? Θα φάει τη θέση του Burke? Και πόσο όμορφο ήταν που τελευταίο πλάνο που είδαμε στο νοσοκομείο ήταν αυτό όπου η Cristina αποφασίζει να σταθεί δίπλα στον boyfriend της? Πολλά τα ερωτήματα, κι αν αυτό το επεισόδιο δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος του προηγούμενου ή να μας αφήσει με κάποιο cliffhanger για το επόμενο έτος, σίγουρα μας αφήνει με μια γενικότερη αίσθηση αβεβαιότητας για το μέλλον των πάντων.

Looking back, μπορώ να πω οτι το 2006 του Grey's είναι ένα σύνολο επεισοδίων που ελάχιστες σειρές δε θα ζήλευαν. Ήταν μια ανεπανάληπτη χρονιά για αυτή τη σειρά-διαμάντι. Ραντεβού το Γενάρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου