The Office, Season 3, Episode 9

"The Convict"


Spoilers για το πρώτο (και ελπίζω μοναδικό) Αγγλο-αμερικάνικο επεισόδιο του Office.

Well, that was a disaster. Η αγγλική και η αμερικάνικη βερσιόν του Office μπορεί να ξεκίνησαν με ένα πανομοιότυπο επεισόδιο και να βασίστηκαν στις ίδιες αρχές, αλλά η εξέλιξή τους ήταν σε εντελώς διαφορετικές κατευθύνσεις. Ο petty, παιδιαστικός και ανασφαλής Michael Scott έχει με τον μικρόψυχο και ανίκανο David Brent όση σχέση έχει ο Joey με τον Barney, και οι δημιουργοί του πρωτότυπου show, Ricky Gervais και Stephen Merchant δε μοιάζουν να το πολυέχουν υπόψη τους. Πολύ απλά, η κωμωδία της original σειράς είναι εντελως διαφορετική από της αμερικάνικης διασκευής.

Ο Prisoner Mike είναι το χειρότερο gag που έχει συμβεί ποτέ σε αυτή τη σειρά. Με έκανε να θέλω να φύγω από το δωμάτιο. Με έκανε να θέλω να βγάλω τα μάτια μου και μετά να τα καταπιώ αμέσως αφού έχω χωνέψει τα αυτιά μου. Ήταν χειρότερο από το λόγο του Dwight. Από το κύλισμα του Dwight στο πάτωμα. Ήταν χειρότερο από κάθε over-the-top σκηνή του Dwight μαζί.

Τώρα, το επεισόδιο είχε τις αστείες στιγμές του. Τον Kevin να συνειδητοποιεί οτι κάνει ό,τι έκανε και ο Simon και πήγε φυλακή. Τον Stanley να βγαίνει από το δωμάτιο-κρατητήριο λύνοντας σταυρόλεξα. Την απίστευτη ατάκα του Michael, ο οποίος προτιμούσε ο Josh να είχε προσλάβει έναν λευκό κατάδικο που είχε μολύνει τη λίμνη ενός μαύρου. Και οι Gervais-Merchant έγραψαν ιδιαίτερα ικανοποιητικά το τρίγωνο Jim/Pam/Karen, είτε αυτό αφορούσε τον Jim να αποτρέπει την Karen από το να κάνει φάρσα στην Pam, είτε αφορούσε το instant classic gag με τον Andy να τσιμπάει και να την πέφτει στην Pam με όλους τους λάθος τρόπους! "Do you speak pig latin?" Φοβερό!

Αλλά βασικά πιστεύω πως, επειδή ο χαρακτήρας του Michael στην αμερικάνικη βερσιόν ισορροπεί τόσο αποτελεσματικά στη λεπτή γραμμή που χωρίζει το αστείο και συμπαθητικό από τον off-putting και αντιπαθητικό, οι άγγλοι δεν μπόρεσαν να την περπατήσουν. Κάτι που, by the way, με κάνει να εκτιμώ ακόμα περισσότερο τους παραγωγούς για ό,τι καταφέρνουν διαρκώς εδώ και 3 χρόνια. To Office επιστρέφει σε καλά χέρια (με το παρντόν κιόλας) σε 2 εβδομάδες, καθώς ο Harold Ramis του Groundhog Day σκηνοθετεί το ωριαίο Χριστουγεννιάτικο επεισόδιο που θα κλείσει το 2006 για τη σειρά. Can't wait!

1 σχόλιο:

  1. το επεισόδιο ηταν λιγο μέτριο, αλλά όταν ο Prison mike είπε τη μυθικη ατάκα "the worst thing about Prison was the... was the dementors!" το χασα τελειως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή