The M Word


Spoilers για το τελευταίο Grey's Anatomy και ένα πολύ μεγάλο ερώτημα για τους παραγωγούς.

Θα είμαι σύντομος, μιας και το επεισόδιο δεν είχε και πάρα πολλά να συμβαίνουν πέραν του τελευταίου πενταλέπτου, οπότε περνάω κατευθείαν στο ζουμί. Fuck, o Burke έκανε πρόταση γάμου στην Cristina!! Τώρα τι κάνουμε, Shonda μου? Δεν τίθεται θέμα στα πλαίσια της ιστορίας, φυσικά. Η Cristina έκανε μια προσωπική υπέρβαση που ο Burke περίμενε 2 σεζόν να τη δει να κάνει, και μόλις αυτό συνέβη η πρώτη του αντίδραση ήταν να της ζητήσει να τον παντρευτεί. Απόλυτα λογικό, για μένα, και για μία ακόμα φορά κάτι που οι σεναριογράφοι έχουν κερδίσει το δικαίωμα να κάνουν. Στην ουσία πρόκειται για μια εξέλιξη που προετοιμάζεται καθόλη τη διάρκεια της φετινής σεζόν, με την Cristina να στέκεται στο πλευρό του Burke σε εύκολα και δύσκολα, και τώρα να καταφέρνει να βάλει στην άκρη ακόμα και το εγώ της. Τι άλλο θα μπορούσε να περιμένει ο Burke από αυτήν? Υπέροχη σκηνή, αλλά δε μπορούσα βλέποντάς τη να μην κάνω και τους real-world συνειρμούς. Αν το ABC σκοπεύει ακόμα να απολύσει τον Isiah Washington θα φέρει τη Shonda σε πολύ δύσκολη θέση, και φυσικά θα ξεφτιλίσει κάθε έννοια δραματουργίας και ιστορίας, αφήνοντας το κοινό να κρέμεται. Απόλυτα λογικό το γιατί η δημιουργός δεν έμοιαζε καν διατεθειμένη να συζητήσει το ενδεχόμενο απόλυσης του ηθοποιού.

Ένα-δυο σχόλια ακόμα, πριν φύγω. Η παράλληλη πρόταση γάμου, του George προς την Callie θα έμοιαζε πολύ forced ειδικά για τα δεδομένα του Grey's όπου όλα συμβαίνουν αφού έχουν προετοιμαστεί για μια ντουζίνα επεισόδια, αλλά μπορώ να υποθέσω πως στην ψυχολογική κατάσταση που έχει βρεθεί ο George, δεν είναι κάτι εντελώς παράλογο. Και επίσης μου αρέσει το πόσο απενοχοποιημένα οι σεναριογράφοι δεν δίστασαν να βάλουν και τις δύο προτάσεις όχι μόνο στο ίδιο επεισόδιο, αλλά και στο ίδιο δίλεπτο. Μια χαρούλα.

Το κυνήγι για τη θέση του chief δε με πολυένοιαξε, αντίθετα με άγγιξε το πώς η Izzie αποφάσισε να δωρίσει τα χρήματα που χρειάζεται η Bailey για να ανοίξει την ελέυθερη κλινική της. "Denny Duquette Memorial Clinic", huh? Με το man-crush που είχα με τον Denny, ομολογώ πως κάθε αφορμή να συνεχίσει να αναφέρεται το όνομά του, είναι καλοδεχούμενη!

2 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω τι πρέπει να περιμένουμε τώρα στο επόμενο επεισόδιο, μετά από τις 2 απανωτές προτάσεις γάμου. Διάβασα πάντως ως spoiler φαν πως θα γίνει ένας αρραβώνας. Η Christina??? Μισώ τον Burke, και ως χαρακτήρα και τον ίδιο ηθοποιό που τον υποδύεται. Δε θα πάρει πόδι όμως όπως ακουγόταν λόγω των ρατσιστικών σχολίων που είχε κάνει. *sigh* Όσο για τη λίστα με τα τοπ επεισόδια, ποιο ήταν εκείνο που διηγούνταν η Christina και όχι η Meredith; Ήταν απίστευτο! Ειδικά η φωνή της Sandra Oh και πως τα έλεγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ήταν απίστευτο! Αναφέρεσαι στο "From A Whisper to A Scream", που είναι το αγαπημένο μου επεισόδιο ως τώρα από την 3η σεζόν, και το οποίο φυσικά συμπεριέλαβα στην 50άδα του 2006. ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή