Grey's Anatomy, Season 3, Episode 15


Spoilers για το φετινό sweeps blockbuster του Grey's Anatomy.

Το ζυγίζω κάμποση ώρα, αλλά όχι. Το Grey's μπήκε στα λημέρια του E.R. πέρσι το Φλεβάρη, και καλά έκανε γιατί στο κέντρο της απειλής υπήρχαν οι χαρακτήρες που αγαπάμε, και κάθε τι που συνέβαινε, μας άγγιζε σε προσωπικό επίπεδο. Στην τραγωδία με το ferry δεν υπήρχε η παραμικρή σύνδεση, παρά μόνο η Ellen Pompeo να τρέχει ανάμεσα στο πλήθος προσπαθώντας να μας πείσει πως είναι πράγματι γιατρός.

Τι κάνει εδώ η Shonda Rhimes προκειμένου να μας κάνει να νοιαστούμε για όλο αυτό τον πανικό? (δεδομένου οτι περιμένουμε κάποια συγκεκριμένα πράγματα από αυτή τη σειρά, και σίγουρα οι εκρήξεις δεν είναι πολύ ψηλά στη λίστα.) Πετάει random και μάλλον μισοψημένα subplots για τον κάθε πρωταγωνιστή, αλλά τα περισσότερα προκύπτουν κλισέ και αδιάφορα. Και φυσικά δεν παραλείπει τον trademark διάλογο που θέλει τους γιατρούς να συζητάνε για τα πιο ακατάλληλα πράγματα στις πιο ακατάλληλες στιγμές. Αυτό είναι κάτι που έχω μάθει να το ανέχομαι, αλλά εδώ παραήταν.

Yang, όταν γίνονται περίπου 27 χειρουργεία ταυτόχρονα, ΔΕΝ είναι η ώρα να περάσεις κρίση για την πιο ηλίθια και ασήμαντη αφορμή του κόσμου, τα βρίσκεις μετά με τον αρραβωνιαστικό σου. Α, και, φίλε? Εσύ και τα ονειρεμένα McΜαλλιά σου? Όταν δίπλα σου βλέπεις παντού ανθρώπους να αιμορραγούν και να πεθαίνουν, ΔΕΝ είναι η στιγμή για να ρωτήσεις την κοπέλα σου αν σκέφτεται το γάμο. Seriously. Η οποία κοπέλα σου, by the way... Ugh! Έχω τρελό άχτι απέναντι σε μικρά κοριτσάκια που εμφανίζονται στο κέντρο δραματικών ιστοριών για να τις κάνουν δραματικότερες, κι εδώ εξοργίστηκα! Δεν έπεφτε το σκασμένο στο τέλος μέσα στο νερό? Έτσι τουλάχιστον θα ήταν αληθινό cliffhanger...

Τι κρατάω από αυτό το υπερφιλόδοξο, αλλά εν τέλει αποστασιοποιημένο blockbuster? Τον Alex, γιατί αγαπώ πολύ τον χαρακτήρα και απολαμβάνω κάθε φορά που βλέπουμε την ευαίσθητη πλευρά του, αυτή που κατά τα φαινόμενα επιτρέπει μόνο στην Addison να δει. (και by the way, τρελή δουλειά στο μακιγιάζ της εγκύου! Το επεισόδιο έχει ήδη γραμμένο το "Emmy Award for Achievement in Make-up".) Αγωνιωδέστατο ήταν και το στόρι της Izzie, και αν μη τι άλλο το υπόβαθρό του στο character development ήταν ενδιαφέρον και σημαντικό. Και κορυφαίος όλων ο chief Weber με το νέο του χρωματάκι, και την αρχική σκηνή στο ασανσέρ που ήταν ό,τι καλύτερο είχε όλο το επεισόδιο. (Παρατηρώ πως το Grey's έχει πάντα φανταστικές σκηνές στο ασανσέρ. Ακόμα και στα περιστασιακά μέτρια επεισόδια, σαν αυτό ή ετούτο, θα υπάρχει μια σκηνή ανθολογίας στο ασανσέρ.) Και, όσο κι αν απολαμβάνω τα όποια one-liners, και τη γενικότερη παρουσία του Eric Dane, ο θεατής πρέπει να αναρωτηθεί για ποιο λόγο ο McSteamy είναι ακόμα στη σειρά. Δεν είναι οτι δεν τον γουστάρω, αλλά... είναι απλώς εκεί. Anyhoo. Ελπίζω σε καλύτερη συνέχεια.

9 σχόλια:

  1. To kataxarika otan i Meredith epese sto nero. "Praktika xeirokrotousa", pou tha leges ki esy. Ase pou itan i moni pou den ekane tipota ekei pera, eno oi alloi etrexan na boithisoun. Some say oti to koritsaki einai i kori tis Izzie. Elpizo na min einai, for a million reasons. (Episis elpizo na einai i Meredith o major xaraktiras pou tha pethanei giati auti i eukairia einai poly kali gia na paei xameni. Exo taktopoiisei kai to thema tou titlou se tetoio endexomeno: i mana Grey ginetai teleios kala kai paei sto Seattle Grace kai tous kybernaei olous me iron fist. O McDreamy ta ftiaxnei me tin Olivia, everybody's go-to transitional nurse, gia na kseperasei to sok kai sti synexeia eroteuetai mia kainourgia giatro pou tha ypodyetai mia Proin Epityximeni TV Star On The Path To Career Revival.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ κρατώ ακόμη κάπου μέσα μου την ελπίδα οτι η κόρη της Izzie θα είναι η Abigail Breslin :P

    By the way διαβάζω οτι η έγκυος θα μείνει στη σειρά για την υπόλοιπη σεζόν (αν μετράω σωστά τα επεισόδια). Ελπίζω να μην είναι με το εξωγήινο κεφάλι για όλα τα επεισόδια! Γουστάρω που το φετινό ερωτικό τρίγωνο που θα μας πάει στο φινάλε θα είναι με τον Alex και την Addison. Είναι λες και η Shonda έχει βάλει στοίχημα αν μπορεί σε κάθε season finale να έχει ένα ερωτικό cliffhanger που να επηρεάζει την Addison.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμένα μου άρεσε πάρα πολύ το επεισόδιο!

    Λέτε να πεθάνει η Meredith; Χλωμό το κόβω... Βασικά η Izzy να μη μου πάθει τίποτα και ας σκοτώσουν όποιον θέλουν. Αλλά αν είναι να πεθάνει κάποιος, ας ψοφήσει επιτέλους αυτός ο Dr Burke, μας τα έχει κάνει τσουρέκια με τις insecurities του και τις ηλίθιες αντιδράσεις του απέναντι στην Christina... Άσε που ο ηθοποιός παίζει να είναι ο πιο αντιπαθητικός που έχω δει ποτέ σε σειρά (Michelle Rodriguez, "Lost", and Emilie de Ravin, "Roswell" & "Lost", close seconds!).

    Είναι σίγουρο ότι θα πεθάνει κάποιος βασικός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Nai! Tha pethanei kapoios simantikos kai agapitos auti tin Pempti. Ooooooooh... Entaksei, fysika kai den tha einai i Meredith alla one can dream...
    Apo tin alli, dyskoleuomai na skefto kapoion universally sympathi sto Grey's Anatomy. Ektos apo ton Joe the bartender, eimai sigouri oti oloi oi ypoloipoi characters dixazoun. Gi'auto stamatao na to ereuno kai perimeno na ekplago tin Pempti. :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Oh crap, ξέρω τι θα γίνει. Oh crap, ohcrapohcrapohcrap.

    (Σε αυτό το σημείο να θυμίσω πως είμαι περήφανα ένας από τους 3 ανθρώπους στον πλανήτη που δεν αγαπούσαν την Ana Lucia. Και παίζει ο ένας από τους άλλους δύο να είναι imaginary friend μου, δεν είμαι σίγουρος.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ ΜΙΣΟΥΣΑ την Άνα-Λουσία. Βέβαια, εγώ λάτρευα τη Σάνον, κάτι που με καθιστά officially ψυχάκια, οπότε what do I know? Πάντως ένα ξέρω: όταν ψόφησε, πανηγύριζα περισσότερο κι από όταν πήραμε το Euro! Που λέει ο λόγος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. O Tyler ennoei oti agapouse tin Ana Lucia. Right? (Kati me to anthropino drama ekeinis kai tou Sayid kai to gemato entasi blemma pou antallaksan otan ekeinos itan demenos sto dentro tou ponou ktl ktl... e?) Allios to post den bgazei noima.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Nαι, ναι, μπαρδόν, την αγαπούσα! Είχαν μια φανταστική σκηνή στο επεισόδιο με το flashback της Ana Lucia, το οποίο πέρσι είχα συμπεριλάβει στο τοπ 50 μου για το 2005. Η gobias θυμάται τα πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. A! K mena m arese to epeisodio! K epa8a sok me thn Meredith. Thn paw para th giagiadofwnh ths. Oi monoi xarakthres pou de sympa8w sto olo story einai o George (mou th dinei APISTEYTA) kai o Burke (ENNOEITAI). Antipa8estatos!!! As pe8anei enas ap tous 2 tous pleaaase! Allwste, sa polloi na katelhksan pantremenoi. Kairos gia ksepastrema *fingers crossed* De nomizw na skotwsoun thn Izzie (giati 8a exei sigoura h Shonda storyline me thn korh ths)alla an pe8anei o Alex 8a ta parw!

    P.S. @gobias: LOL gia thn Olivia! Xaxaxaxa :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή