Grey's Anatomy, Season 3, Episode 16

Spoilers για το Grey's Anatomy, και συγχωρέστε με αν το κείμενο βγει λίγο ακατανόητο, ακόμα ψιλοτρέμω! Ανέφερα οτι ακολουθούν spoilers?


...seriously. Ακολουθούν spoilers. ΜΗΝ πατήσετε αυτό το λινκ. (εκτός, you know, αν έχετε δει το επεισόδιο.)

Dude, δε με ενδιαφέρει αν τελικά η Meredith θα ζήσει ή θα πεθάνει, αλλά και μόνο για visuals σαν το παραπάνω ή για τις σκηνές της αναμονής άξιζε η ιδέα της Shonda. Και actually, ψέμματα, προφανώς και με ενδιαφέρει αν θα ζήσει. Όχι μόνο επειδή τη βρίσκω συναρπαστική ως χαρακτήρα (shut up, haterz!) αλλά κι επειδή έχει το όνομά της στον τίτλο της σειράς! Δεν πιστεύω πως τελικά θα μείνει μόνιμα στη χώρα του Denny η Meredith, αλλά και μόνο αυτό το προσωρινό ταξίδι εκεί, θα είναι σημείο αναφοράς για χρόνια. Επιπλέον, μιας και είναι κλινικά νεκρή, μπαίνει πλέον κι αυτή στο μεγάλο κλαμπ των θρυλικών χαρακτήρων της ποπ κουλτούρας-- γιατί, ως γνωστόν, κάθε Μεγάλος πρέπει να πεθάνει τουλάχιστον μια φορά, από τον Jack Bauer στον Tony Soprano, κι από την Buffy Summers στον NARM! (αυτό θα ήταν actual spoiler, οπότε το έγραψα σε κώδικα. Όποιος ξέρει, κατάλαβε.)

Τι της ήρθε τώρα της Shonda να απειλείσει τόσο πειστικά με θάνατο τον κεντρικό της χαρακτήρα (και ναι, είναι πειστικά, γιατί βλέπουμε το Grey's Anatomy μας πέρασε έστω και για λίγες στιγμές από το μυαλό η σκέψη οτι "ΜΑΛΑΚΑ ΣΚΟΤΩΣΑΝΕ ΤΗ MEREDITH!") όταν εν τέλει ξέρουμε (ΟΚ, υποπτευόμαστε-- εγώ ακόμα δεν είμαι 100% σίγουρος) οτι θα τα βγάλει πέρα? Καταρχάς πήραμε όλο αυτό το τελευταίο 15λεπτο, κατά τη διάρκεια του οποίου είχα μαζευτεί σε εμβρυακή στάση και μονολογούσα "δεμπορείδεμπορείδεμπορεί", και επίσης κατά τη διάρκεια του οποίου είχαμε μερικές από τις πιο συναισθηματικές σκηνές που μας έχει δώσει ποτέ το Grey's. Ξεχάστε τον πατέρα του George, ξεχάστε την Izzie ξαπλωμένη στο πάτωμα, ξεχάστε το voice-over του Denny. Διάολε, ξεχάστε οτιδήποτε έχει σχέση με τον Denny: όταν ο Mark κάθισε δίπλα στον Derek και του έσφιξε το χέρι, άφησα ένα περήφανο man-tear να κυλήσει από το μάτι μου, ενώ είχαν ανατριχιάσει μέχρι και οι κάλτσες μου. Τον είδατε τον Patrick Dempsey σε αυτές τις σκηνές?! Μου ράγισε την καρδιά ο άνθρωπος! Πότε έγινε τόσο καλός?? Δεν είπε ούτε μία λέξη, αλλά όποτε η κάμερα γύριζε πάνω του, η θλίψη στο πρόσωπο του με σκότωνε. Damn.

Kαι αυτό ίσχυε γενικότερα. Καθόλη τη διάρκεια της σεζόν, πολλοί χαρακτήρες έφτασαν να έχουν περισσότερα να τους χωρίζουν, παρά να τους ενώνουν-- μπροστά στο ενδεχόμενο να χάσουν τη Meredith, τα άφησαν όλα στην άκρη και έσπευσαν να αλληλοϋποστηριχτούν. (ναι, επιλέγω να αγνοήσω τον τραγικό μονόλογο της Izzie. Δεν συνέβη ποτέ. *Λαλαλαλα*) Πολλοί υπενθύμισαν το προφανές, οτι έχουμε δει πρακτικά το ίδιο πράγμα πριν λίγους μήνες στους Sopranos. Καλό είναι όμως να μη βιαζόμαστε να βγάζουμε συμπεράσματα: εκεί, ο Tony πέρασε μερικά επεισόδιο στο Καθαρτήριο, και όλα αφορούσαν την προσωπική του διαδρομή, και το κατά πόσο θα επέλεγε να σώσει τον εαυτό του μετά το ξύπνημα ή αν θα επαναλάμβανε τις ίδιες αμαρτίες. (μαντέψτε, by the way.) Στο Grey's, η Meredith μπορεί να ετοιμάζεται κι αυτή για τη μικρή της περιήγηση στη μεταθανάτια ζωή (με οδηγούς τον Kyle Chandler και τον Jeffrey Dean Morgan κιόλας! Αυτοί είναι θάνατοι! Και πόσο cool ήταν αυτό το cliffhanger? Πόσο υπέροχο να δούμε ξανά τους δύο λατρεμένους ηθοποιούς, χωρίς προειδοποίηση, χωρίς μεγάλες ανακοινώσεις, χωρίς τίποτα? Τέλειο!) αλλά αυτή η περιήγηση υποπτεύομαι θα έχει να κάνει περισσότερο με αυτούς που potentially αφήνει πίσω, παρά με την ίδια. Και να, πώς το Grey's παίρνει ακόμα ένα ER-esque sweeps stunt και το μετατρέπει σε μια βαθύτατα προσωπική, για τους χαρακτήρες, ιστορίας. Υπό αυτό το πρίσμα, το πρώτο μέρος μοιάζει ακόμα πιο περιττό από ό,τι μου έμοιαζε προηγουμένως, αλλά πλέον δε με νοιάζει. Γιατί αυτό εδώ, κοινώς, τα έσπαγε.

Άλλα point of interest:
  • O Alex συνεχίζει να έχει τις πιο ενδιαφέρουσες "μικρές" ιστορίες. Η πορεία του από ωχαδερφιστικό γουρούνι σε πονόψυχο και ευσυνείδητο άνθρωπο, δεν είναι τίποτα λιγότερο από συναρπαστική. Όταν κρέμασε τις φωτογραφίες των νεκρών, έζησα μια από τις αρκετές ανατριχίλες αυτού του επεισοδίου. (Αλλά όταν τον φλέρταρε η Halfrek από την Buffy, ευχήθηκα να μπορούσα να είμαι εγώ ο vengeance demon αντί αυτής, και να μπορούσα να τη μεταφέρω κάπου αλλού εκείνη τη στιγμή, πολύ-πολύ μακριά.)
  • Αγαπώ Izzie rock star! Όλη η σεκάνς με το τρυπάνι ήταν γα-μά-τη! Woo-hoo!!
  • Tώρα όμως ξαναθυμήθκα το απαίσιο rant του φινάλε. Actually, ήταν πολύ καλό, μέχρι που αποφάσισε να αναφέρει την Callie. Makes sense, I guess, αλλά ρε κοπέλα μου... Ήταν απλά λάθος.
  • Μιλώντας για λάθος. Αυτό το κοριτσάκι-δαίμονας τι στα κομμάτια ήθελε από τη ζωή μας? Θα το βλέπω στους εφιάλτες μου. Αυτό να πεθάνει, όχι η Meredith!
  • By the way: WHY OH WHY, ακόμα κι όταν η Meredith είναι πνιγμένη και νεκρή, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ δε μπορούμε να ξεφορτωθούμε αυτό το άθλιο voice-over?! Make. It. STOP!
  • Όταν η Cristina είπε πως η Meredith είναι το "person" της, δεν -ναι, ναι, πάμε όλοι μαζί- ανατριχιάσατε λιγάκι? (Γνωρίζοντας φυσικά οτι το person αυτό μπορεί και να κάνει ήδη παρέα στον Denny.) Θα ήταν ίσως η στιγμή του επεισοδίου, αλλά ακολούθησε αυτή η απολύτως αριστουργηματική σκηνή με τους δύο McDoctors να κάθονται αμίλητοι πλάι-πλάι, και tooootally stole its thunder.
Το να πω οτι δε μπορώ να περιμένω τη συνέχεια, θα είναι understatement. Όχι τόσο γιατί έχω αγωνία για την τύχη της Meredith (δεν έχω) αλλά γιατί θέλω να ξαναδώ τον Denny και κυρίως γιατί είμαι περίεργος να δω πώς θα τα βγάλουν πέρα οι φίλοι της μέχρι να ξυπνήσει. Θα έχουν κάψει κάθε δεσμό φιλίας ή αγάπης μεταξύ τους, ή -όπως υποψιάζουμε- θα αρπάξουν την ευκαιρία και θα έρθουν πιο κοντά από ποτέ? Oh Grey's, why do you tease me like this?

11 σχόλια:

  1. Den exo na po tipota pou den kalypsame on the phone, aplos eipa na auksiso to comment count by 1. :p

    Pantos apo olo auto kai mena tha mou meinei o Patrick Dempsey pou itan FOBEROS kai i skinara me ton Mark pou pige kai kathise dipla tou. Einai aksiothaumasto to gegonos oti oso kai an i Shonda prospathei na mas kanei na noiastoume gia tin Meredith (ftanontas akoma kai sto simeio na tin... skotosei) we end up caring gia olous ektos apo auti. This time akoma kai gia ton mexri tora bland McDreamy. Seriously, meta apo auto tha to skefto poly an tha ton apokaleso ksana etsi! LOL RESPECT.

    O Denny eksakolouthei na einai adorable akoma kai ston allo kosmo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Poly perigrafikos eisai! Ksanaezisa oli tin agwnia tou episodeiou diavazontas mono to post sou!
    Den eisai ligoulaaaki oversensitive omws? Sigoura k egw anatrixiasa- mallon perissotero m'epiase i psixi mou, alla SIGA mi pethanei i meredith! k oxi mono gia na mpei sto 'club twn megalwn', apla giati de leei na kanei ta voice over apo ton allo kosmo. De thanai creepy? ;p
    A, k kati akoma. O mpampas tou George eprepe na'tan k aytos sti parea! An mh ti allo, i meredith itan o erwtas tou giou tou na mi valei k aytos to xeraki tou?? e?

    Genikotera omws, simfwnw mazi sou, k sigoura sas parakalw mi dwsoun allo monologo stin izzie "I believe.."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. de leei na kanei ta voice over apo ton allo kosmo. De thanai creepy? ;p

    Desperate Housewives does it! (LOL)

    Ναι μωρέ, είμαι ovesensitive, το ξέρω. Αλλά είχε κάτι σκηνές σε αυτό το επεισόδιο...

    Τον σκέφτηκα κι εγώ τον πατέρα του George! Αλλά φαντάζομαι οτι στον hunky after-world της Meredith έχουν θέση μόνο όσοι τεστάρουν από Kyle Chandler και πάνω στo McDreaminess counter. :P

    O JD Morgan αργεί να βρει regular δουλειά, τι θα γίνει??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. βρε παιδιά, σόρυ για το άσχετο, αλλά επειδή έχω χάσει επεισόδια επεισοδίων, ποιοι ήταν οι 2 τύποι στο after life?
    κάτα τ΄άλλα συμφωνώ με όσα έγραψες (ειδικά για το εκνευριστικό κοριτσάκι) -πλην του τρυπανιού! come on, αυτή δε του πήρε ούτε ελάχιστο μυαλουδάκι; και μετά ο τύπος άνοιξε τα μάτια του, χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υποθέτω οτι δεν έχεις δει καθόλου το δεύτερο μισό της δεύτερης σεζόν, ε? Ο πρώτος τυπάς ήταν ο Kyle Chandler που στη σειρά έκανε τον Dylan a.k.a. Bomb Squad Guy. Ανατινάχθηκε μαζί με τη βόμβα στο περσινό Super Bowl επεισόδιο.

    Ο άλλος ήταν ο Denny! O Denny...? Δε μπορεί να μην ξέρεις τον Denny! Σε όλη την 3η σεζόν η Izzie δεν έχει άλλο λόγο ύπαρξης από τις αναφορές της σε αυτόν! (Aν και τώρα θα έχει και το τρυπάνι. Rock star, I tell you!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. χε χε, σταμάτησα να το βλέπω από την πρώτη σεζόν (μου φαινόταν άνευρο) και το ξαναξεκίνησα μ΄ αυτό το "διπλό" εξαιτίας των διθυραμβικών σου σχολίων!
    thanx 4 the update

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και μετά λένε για μένα που προσπέρασα δυο επεισοδιάκια House ο άμοιρος! (LOL)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα λέω και θα ξαναλέω για τα επεισόδια του House μέχρι να μου πεις πώς σου φάνηκαν lol! Θα σ' το θυμίζω με κάθε ευκαιρία (όπως τώρα), γι' αυτό ένα review asap :P

    Τώρα για το Grey's, I consider myself incredibly lucky, γιατί καθυστέρησα να δω το 15ο επεισόδιο οπότε είδα 15 και 16 μαζί, γλιτώνοντας έτσι το έμφραγμα! Seriously, τι cliffhangers και ήταν αυτά;! Ό,τι και να πω θα 'ναι λίγο! Αν και βέβαια πάντα υπάρχουν αυτές οι μικρές, χαζές λεπτομέρειες (σαν το μικρό που δε καταλαβαίνω ακόμα τι ρόλο βαρούσε), τις οποίες επιλέγω να αγνοώ. Μου μένει μόνο ένα feeling of amazement :) Αγαπάμε Grey's, πολύ :)

    PS. Πολύ "Λώρα Πάλμερ" η Μέρεντιθ σ' αυτό το επεισόδιο lol :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ ως λόγο ύπαρξης για το κοριτσάκι, είναι να είναι κόρη της Izzie, όπως έγραψε κάπου και η gobias.

    Αν και ακόμα έχω μια ελπίδα οτι κόρη της θα αποδειχτεί η Abigail Breslin. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Poio koritsaki? Den to ksefortothikame auto? Brike tin mana tou, telos, na 'tan ki allo! Den itan mia convenient plot device gia na min meinei ston pato i Meredith? Exei ki auto 10-episode arc opos i paramorfomeni egkyos? :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προσπαθούμε απλά να δικαιολογήσουμε την ύπαρξη μιας τόσο convenient plot device στο απον'ηρευτο μυαλό μας! (LOL)

    ΑπάντησηΔιαγραφή