The OC: Two for the road. (One to go.)


Μερικά σύντομα σχόλια για τα δύο επεισόδια-σεισμό του OC.

The O.C. 4x14 "The Shake Up"
Tην περασμένη εβομάδα δεν σχολίασα τίποτα για τη σειρά, εν μέρει επειδή χάθηκε μέσα στο γενικότερο χαμό των sweeps, αλλά κυρίως γιατί για κάμποσα επεισόδια ένιωθα πως θα μπορούσαν αυτά να είναι τα φινάλε. Τίποτα δε συνέβαινε, κι αν εξακολουθούσε η όλη διαδικασία να είναι απόλυτα διασκεδαστική, εδώ και κανά μήνα η σειρά δεν είχε τη σπιρτάδα του πρώτου κομματιού της σεζόν. Στο περασμένο επεισόδιο, δε θυμάμαι να συνέβη απολύτως τίποτα. Θυμάμαι οτι μου άρεσε πάλι η Willa Holland (εξαιρετική στα λιγοστά λεπτά που έχει κάθε βδομάδα), και οτι όταν έγινε ο σεισμός σκέφτηκα πως επιτέλους κάτι κινείται.


The O.C. 4x15 "The Night Moves"
Χθες... Κοιτάχτε, μια ακόμα εναλλακτική βερσιόν φινάλε θύμιζε το επεισόδιο, αλλά είχε τόσα πολλά υπέρ του εκτός από τη γενικότερη ευτυχία του "όλοι καταλήγουν ζευγάρια και φιλαράκια!" που είχαμε στα αμέσως προηγούμενα επεισόδια. Τα κοφτά, σιωπηλά μοντάζ που άνοιγαν κάθε πράξη, ο Seth για μια φορά να είναι
αυτός που σώζει τον Ryan κι όχι το αντίστροφο, η απαραίτητη αναδρομή σε συμβάντα αγαπημένα, μισητά ή απλά ξεχασμένα (η λίστα με τις γροθιές που έχει ρίξει ο Ryan ήταν ιδιοφυής!), ο Seth να κάνει αναφορές στα πλέον Seth-y πράγματα (ζόμπι, ανταλλαγή σωμάτων) και ο Ryan να του κάνει πλάκα αναφέροντας ακόμα πιο Seth-υ πράγματα (Death Cab for Cutie, comics), και τελικά αυτό το πλάνο με σύσσωμο το καστ να αποχωρεί από το νοσοκομείο ενωμένο.

Ειλικρινά είμαι σε φάση που δεν έχω την παραμικρή ιδέα του τι να περιμένω από το actual series finale (σνιφ, σνιφ) την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς αυτό εδώ με κάλυψε πλήρως. Πράγματα ήρθαν full circle, αναδρομή στο παρελθόν είχαμε, closure είχαμε... Φαντάζομαι όμως οτι μετά από μια τόσο συνασπαστικά διασκεδαστική και συναισθηματική σεζόν, ο Josh Schwartz όλο και κάτι εξαιρετικό θα έχει υπόψην του για το τελευταίο 40λεπτο. Bring it on!

2 σχόλια:

  1. Kι επειδή βαριέμαι να πηγαίνω πίσω για edit: Πόσο απίστευτα θεϊκές και ξεκαρδιστικές ήταν οι "κινήσεις" της Τaylor?! LOL!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω ότι ήταν απο τα καλύτερα επεισόδια της σειράς δεν μπορώ να περιμένω το τελευταίο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή