24: The Powers that be


Φως στο τούνελ για το 24, εν πολλοίς χάρη στον Powers Boothe και 3-4 ακόμα χαρακτήρες που ξαφνικά μετακινήθηκαν στο προσκήνιο. Spoilers για το τελευταίο επεισόδιο.

Ήμουν περίεργος για το πότε θα συνέβαινε αυτή η αλλαγή ταχυτήτων που κάνει το 24 όποτε κάτι δεν λειτουργεί. Την τελευταία φορά που συνέβη ήταν στα μέσα της 4ης σεζόν, όταν και πρακτικά όλο το νέο καστ (με το οποίο η σεζόν είχε ξεκινήσει, παρατώντας πρακτικά όλους τους established χαρακτήρες των 3 προηγούμενων κύκλων) έκανε χώρο εντός ολίγων επεισοδίων για τη σταδιακή επιστροφή του παλιού, και για την έλευση στο προσκήνιο νέων νέων περιφερειακών χαρακτήρων. (Bill Buchanan, we love you!)

Στο πρώτο επεισόδιο του β' μισού της 6ης σεζόν έχουμε την εισαγωγή του Mike Doyle, την ουσιαστική εισαγωγή του Προέδρου Noah Daniels, την επιστροφή της Martha Logan και κυρίως την επιστροφή (πάμε όλοι μαζί: WOOOOOO!!!) του πράκτορα Aaron Pierce!

Την ίδια στιγμή, ο περσινός show-stealer, Gregory Itzin, παίρνει τον κεντρικό ρόλο στο επεισόδιο, δίνει στον Logan του μικρά tics στο πρόσωπο χάρη στα οποία περιγράφεται υποδειγματικά η συναισθηματική του κατάσταση σε κάθε δεδομένη στιγμή, και αποχαιρετά, ίσως, τη σειρά, με την καλύτερη από τις πολλές σπουδαίες ερμηνείες που έχει δώσει στις 3 σεζόν του στη σειρά. Ο τρόπος με τον οποίον επέστρεψε εξακολουθεί να μοιάζει ανόητος, αλλά ποιος νοιάζεται, και το χρονικό μοντάρισμα της εξέλιξης του σχεδίου του ήταν sloppy, αλλά ήταν αφορμή να ξαναδούμε άλλους δύο λατρεμένους χαρακτήρες και ηθοποιούς της 5ης σεζόν. Το έχω ξαναπεί, αλλά είναι τόσο εύκολο να γίνεις καρικατούρα όταν ερμηνεύεις έναν τρελό χαρακτήρα, και η Jean Smart κοντραολάρει τον εαυτό της εντυπωσιακά καθώς η Martha μεταπηδά από την έκπληξη στο θυμό κι από εκεί στην τυφλή οργή. Γιατί δεν πήρε Έμμυ αυτή, είπαμε?

Θα είναι κρίμα αν ο Logan πράγματι πέθανε, πρώτον γιατί είναι συναρπαστικός χαρακκτήρας και η σειρά τους χρειάζεται αυτούς πάρα πολύ αυτή τη στιγμή, και δεύτερον γιατί αυτό θα σημαίνει οτι η Martha και ο Aaron δε μπορούν να μείνουν κοντά μας για πολύ ακόμα.

Καθώς η σειρά λοιπόν άφησε τον Jack να πάρει δυο ανάσες, απομακρύνοντάς τον -επιτέλους- από το επίκεντρο της ιστορίας, δεν ήταν μόνο παλιοί, αλλά και δυο καινούριοι χαρακτήρες που ανέλαβαν να γεμίσουν το χώρο. Και όσο κι αν ο Jack είναι ο θρύλος, και τα λοιπά, το 24 ήταν πάντα καλύτερο όταν είχε καλούς περιφερειακούς χαρακτήρες σε ενδιαφέρουσες ιστορίες, και αυτό μοιάζει να συμβαίνει τώρα. Ο Doyle (εκτός από αγαπημένος λόγω Scrubs και NYPD Blue) μοιάζει να είναι ακριβώς ο χαρακτήρας που είχαμε ανάγκη. Στη CTU μας έχει πάρει ο ύπνος φέτος, γιατί όλο είναι τόσο καλοί άνθρωποι, ευγενείς, βαρετοί, γεμάτοι ενοχές και γκρίνια. (Morris, Nadia, Milo, εσάς κοιτάω). Και τώρα ξαφνικά έχουμε έναν σκύλο να κόβει βόλτες που γαβγίζει διαταγές, πιάνει κόσμο από τον λαιμό, και apparently είναι μεγάλο κάθαρμα.

Όσο για τον πρόεδρο? Μετά τον ανύπαρκτο Wayne, τα ηνία παίρνει ο Daniels του φοβερού Powers Boothe, κάθαρμα ολκής και επιτέλους ένας σοβαρός προεδρικός αντίπαλος για τον Jack. Ως τώρα οι πρόεδροι είτε ήταν κολλητάρια του (Palmer & Palmer), είτε αδύναμα ανθρωπάκια (Logan), είτε ανύπαρκτοι στα πλαίσια της σειράς (Keeler). Επιτέλους ένας άνθρωπος που μπορεί να κάνει τον Jack να κωλώσει? Για να δούμε. Η ουσία είναι οτι ίσως, χάρη σε αυτό το ανακάτεμα της τράπουλας, το 24 να μπορεί να ξαναβρεί λίγη από την περσινή του μαγεία...

1 σχόλιο:

  1. άσχετο! αλλά έχεις πρόσκληση για μια λίστα με τις 7 αγαπημένες σου ταινίες. check http://greek-tv.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή