Grey's Anatomy, Season 3, Episode 19


Spoilers (παχιά-παχιά) για το Grey's Anatomy που έχει κόψει το ίντερνετ στα δύο.

Λοιπόν, το περασμένο cliffhanger έκανε το μισό κοινό της σειράς να τραβάει τα μαλλιά του (δεν το κατανοώ απόλυτα αυτό, αλλά εν πάσει περιπτώσει) αλλά αυτό εδώ πρέπει να έβαλε κάποια πράγματα στη θέση τους. Η μεγαλύτερη ανησυχία ήταν πως o apparent έρωτας της Izzie για τον George δικαιολογούσε το απαράδεκτο φέρσιμό της προς την Callie, αλλά όπως κι άλλες φορές στο παρελθόν, οι σεναριογράφοι δεν δίστασαν να παρουσιάσουν υπό αρνητικό φως κάποιον πρωταγωνιστή τους.

Η Izzie και ο George αισθάνονται τρομερές ενοχές γι'αυτό που συνέβη, κι έτσι θα έπρεπε. Και όχι μόνο αυτό, αλλά την ίδια στιγμή η Callie παρουσιάζεται όσο πιο θετικά γίνεται, με τις quirky ατάκες της ("I look insane. I'm wearing pearls.") και την επίσκεψη του πατέρα της (μεγάλη χαρά που ξαναβλέπουμε τον Hector Elizondo) και την εμφανή ενοχή των δύο παράνομων εραστών.

Προσωπικά (και μετά το αρχικό σοκ) το hook-up της Izzie και του George μου έβγαζε απόλυτο νόημα, ιδιαίτερα μετά τη συμπεριφορά της Izzie απέναντι στους O'Malleys εδώ και κάμποσο καιρό, οπότε εξαρχής με ενδιέφερε να δω πού θα πάει. Αλλά ιδιαίτερα τώρα, με τη Shonda Rhimes για μια ακόμα φορά να μην τσιγκουνεύεται τα δύσκολα διλήμματα και τις ηθικά γκρίζες περιοχές, νομίζω πως οι όποιες γκρίνιες για αυτή την κατεύθυνση είναι εντελώς αβάσιμες.


Κατά τα άλλα, μου άρεσε ο τρόπος με τον οποίον η Meredith και ο McSteamy εκμεταλλεύτηκαν ο ένας τον άλλον για να πάρουν αυτό που θέλουν ("It's what [my mother] would have wanted."), μου άρεσε το πώς ο τελευταίος κέρδισε αναπάντεχα το board του νοσοκομείου (και ιδιαίτερα το πρόσωπο της Bailey που έλαμπε από έκπληξη και, τολμώ να πω, υπερηφάνεια), και μου άρεσε για μια ακόμα φορά ο Alex σε οτιδήποτε κι αν κάνει. Φοβερή εξέλιξη αυτός ο χαρακτήρας, και νιώθω πως θα λατρέψω το στόρι του με την Jane Doe, ειδικά τώρα που αυτή επέλεξε πρόσωπο. Έλα να βλέπω κίνηση!

(Και, για να μην το ξεχάσω. Είναι κατανοητό οτι με την Addison να φεύγει για το spin-off της, το ρομάντζο που ψηνόταν με τον Alex θα πεθάνει έναν πρόωρο θάνατο. Αλλά μου αρέσει που οι συγγραφείς δεν αγνοούν το οτι υπήρξε ποτέ, παρά με ένα νεύμα και δυο απλές κουβέντες το βάζουν να κοιμηθεί. Good form.)

3 σχόλια:

  1. Η έγκυος θα μείνει και για την 4η σεζόν άραγε; Έχουμε μάθει τίποτα;

    Εγώ ανήκα στο μισό κοινό που τραβούσε τα μαλλιά του πάντως. Ναι, έχουν όντως χειριστεί το θέμα πάρα πολύ καθαρά κι υπεύθυνα, αλλά και πάλι γλιστράει προς την πλευρά της κλασικής σαπουνόπερας όπου όλοι κοιμούνται κάποια στιγμή με όλους. Είναι κάπως εκνευριστικό και, God, η Izzie είναι όντως supermodel, τι ακριβώς κάνει με τον καχεκτικό George; :D

    Ελπίζω (αν και δεν το περιμένω) να αποτύχει το Addison project και να παραμείνει στο Grey's. Grey's χωρίς Addison δε λέει! Άσε που αυτός ο ηλίθιος πρώην της Kristina είναι αντιπαθέστατος κι άμα γίνει μέλος του καστ θα τραβάω τα μαλλιά μου... :@

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν μιλάμε για τη Shonda Rhimes δεν ξέρουμε ποτέ τίποτα για κανέναν! Σιγά μην άφηνε η spoiler nazi να διαρρεύσουν τα σχέδιά της για οποιονδήποτε χαρακτήρα! Η έγκυος μπορεί να γίνει από regular μέχρι να βρεθεί να κάνει παρέα στον Denny, ποτέ δεν ξέρεις!

    Ο καθηγητής της Cristina είναι λατρεμένος ηθοποιός και χαίρομαι να τον βλέπω, αλλά ο χαρακτήρας του είναι complete dick, οπότε δεν είμαι σίγουρος πόσο θέλω να μείνει τριγύρω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δύο πραγματάκια που όλο ξεχνάω να αναφέρω.

    1. Η σκηνή με την Izzie και την George στην αποθήκη ήταν ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ και μια από τις 2-3 καλύτερες φετινές στιγμές της σειράς. Τα παιξίματά τους εκεί ήταν ανυπέρβλητα.

    2. Ήταν ιδέα μου, ή οι ιστορίες των ασθενών αυτή την εβδομάδα ήταν πιο προφανείς από συνήθως? ΟΚ, πάντα είναι αναλογίες με κάποια real-life κατάσταση των πρωταγωνιστών, αλλά αυτή τη φορά ένιωσα να έχουνε περισσότερο τη χάρη σφυριού που σε χτυπάει στο κεφάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή