Heroes!!!

Dude!!!

(spoilers μετά το άλμα)

Οι αγαπημένες μου σειρές είναι το Wire, το Deadwood, το Arrested Development, το West Wing, η Buffy, το Battlestar Galactica. Ξέρετε. Βαθιά, ψαγμένα, poignant πράγματα, με συμβολισμούς και μεταφορές, με cutting edge κοινωνικό σχόλιο, ιδιοφυές χιούμορ και πολυεπίπεδους χαρακτήρες. Γι'αυτό σας παρακαλώ, συγχωρήστε μου αυτό που θα ακολουθήσει.

TI ΕΠΙΚΑ ΤΕΛΕΙΟ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ?! DUDE!!!!H Claire ήταν ΕΝΤΕΛΩΣ Wolverine από εκείνο το τεύχος που αναδημιουργήθηκε από ένα κύτταρο!! Και όταν πλησίαζε τον Ted ήταν ΕΝΤΕΛΩΣ Wolverine από το X-Men 3!! Στο flashback o HRG πήρε διαταγές από τον ERIC ROBERTS να σκοτώσει τον DR. WHO και πιο πριν ο SULU τον διέταξε να υιοθετήσει την Claire/Mini-Wolverine/X-23!! Kαι ο Baby-Hiro σήκωσε τα γυαλιά του όπως ο ενήλικας!! Και στον προηγούμενο επεισόδιο ο Peter την είχε δει Neo και σταμάταγε σφαίρες και ΕΡΙΞΕ ΤΟΝ DR. WHO από την ταράτσα και μετά βούτηξε, τον έπιασε και ΠΕΤΑΞΕ!!

Damn! Είχα καιρό να δω Heroes γιατί είχα αρχίσει να το βαριέμαι (πόσο εμφανές είναι οτι οι συγγραφείς είχαν ξεμείνει από ιστορία για τον Hiro?) και ειδικά το 15ο κεφάλαιο έφτασε στο σημείο να είναι ενδιαφέρον μόνο όταν φτάναμε στη Niki, τον Parkman και τον Mohinder, για όνομα του θεού! (αν και πρέπει να το πω: φανταστική ηθοποιοί από Adrian Pasdar και Hayden Panettiere στη σκηνή που αυτή τον ακούει να μιλάει στη μητέρα της και μετά του πετάει μια πέτρα στο αυτοκίνητο.)

Αλλά διάολε, τα 2 τελευταία επεισόδια με άφησαν μαλάκα. Ο Peter μοιάζει να έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του και βασικά τώρα είμαι σε σημείο που δε θα με χάλαγε αν όλο το season finale ήταν 40 λεπτά μάχης μεταξύ του emo boy και τον Syler. H σκηνή που έσωσε τον Claude ρίχνοντάς τον από την ταράτσα ήταν ωραίο callback στην ανάποδη σκηνή από 2 επεισόδια πιο πριν. Γενικά, οι δυο τους έχουν μοιραστεί βαρετή σκηνή?

Και η Claire? Όσο ο early favorite "Hero", ο Hiro, κόβει βόλτες με το πουλμανάκι του Stan Lee και χαζολογάει στο Las Vegas, έχει αφήσει άλλους χαρακτήρες να γίνουν τα αληθινά αστέρια της σειράς. Ο Peter, κατά προφανή τρόπο (χάρη και στη βοήθεια του Claude). H Claire, χάρη στην γαμιστερή σκηνή δράσης στο σπίτι των Bennets όπου βασικά τους έσωσε όλους, αλλά και χάρη στην πολύ επιτυχημένη προσπάθεια των σεναριογράφων να την κάνουν να μισήσει τον πατέρα της την κατάλληλη στιγμή. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα να δούμε σκηνάρες σαν αυτή όπου ο HRG διατάζει τον Matt να την πυροβολήσει (by the way, o Matt ως sidekick του HRG είναι ξαφνικά ενιδαφέρων!), τη σκηνή της psi-ανάκρισής της από τον Matt, και φυσικά την heart-wrenching σκηνή του φινάλε, στην οποία θα επιστρέψω ευθύς αμέσως.

Και να πώς ξαφνικά χτίζεις αξιοπρεπέστατη μυθολογία. Μέσα και από μια σειρά flashbacks που πρέπει να έχουν κάνει τον Lindelof και την παρέα του να ντρέπονται να κυκλοφορήσουν στο δρόμο, μαθαίνουμε ένα κάρο πράγματα για το background του HRG, και ταυτόχρονα έχουμε τόσα ακόμα να παραμένουν άγνωστα, που νιώθω πως ξαφνικά αυτός ο χαρακτήρας που ξεκίνησε ως guest star έχει γίνει ξεκάθαρα ο συναισθηματικός και μυθολογικός πυρήνας του show. Είχε σχεδιάσει την απόδραση του Claude? Ποια ακριβώς ήταν η ατζέντα του Sulu και του Eric Roberts? (και πόσο cool ήταν να βλέπουμε αυτούς τους 4 χαρακτήρες μαζί στο ίδιο δωμάτιο?)

Και αυτό το υπέροχο, συγκινητικό φινάλε του επεισοδίου, δεν ήταν ό,τι πιο αληθινά ηρωικό έχετε δει φέτος στην τηλεόραση? Υπέροχο, υπέροχο, απλά υπέροχο. Speculation time: πόσο πίσω πήγε το σβήσιμο της μνήμης του HRG? Θα θυμάται την Claire? Ελπίζω ναι, αλλιώς είναι απίστευτα σκληρό τέλος. Αν τη θυμάται, θα έχει ανάμνηση του πώς τα ρίσκαρε όλα για να την κρατήσει μακριά από τον Sulu? Θα καταλάβει τι έκανε? Και γιατί, τελικά, διέταξε να του σβηστεί η μνήμη? Από τι βασανιστήρια θα τον περάσει ο αδερφός της Julia Roberts? Θα είναι ο Claude αυτός που θα τον σώσει, πάνω στην ώρα για την τελική μάχη? Και από ποιον παίρνει διαταγές ο Haitian? (και γιατί το έπαιζε μουγγός? Ποιο το νόημα?) Μήπως από τον Future Hiro?

(Μια που τον ανέφερα πάλι, έχω άλλο ένα geek-out moment που το είδα να αναφέρεται αρκετά στα σχετικά geeko-sites αλλά ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ μου δημιουργήθηκε η ίδια ακριβώς απορία τη στιγμή που έβλεπα το επεισόδιο: όταν ο Hiro καταφέρνει να χρησιμοποιήσει και πάλι τις δυνάμεις του, δεν έμοιαζαν περισσότερο σαν τηλεκίνηση παρά πείραγμα του χρόνου? Αν πας πίσω το χρόνο, θα πρέπει όλα να συμβαίνουν σαν rewind, τίποτα δε μπορεί να αλλάξει ενώ τον πηγαίνεις πίσω. Αλλά η σφαίρα της τύπισσας όχι απλά γύρισε στην κάνη του πιστολιού, αλλά την τίναξε και προς τα πίσω, λες και ο Hiro την είχε σπρώξει μέσα. Αλλαγή στις δυνάμεις του, ή απλά over-eager σκηνοθέτης που δεν ήξερε πώς να διευθύνει τη σκηνή?)

Έχει περάσει μια μέρα από τότε που έκανα αυτό τον μίνι μαραθώνιο 3 επεισοδίων, κι ακόμα δε μπορώ να ξεπεράσω το πόσο καλό ήταν αυτό το 17ο! Εξαφάνισε Veronica, εξαφάνισε 24, εξαφάνισε οτιδήποτε άλλο είδα τις τελευταίες μέρες. Επιτέλους το Heroes δείχνει να αντιλαμβάνεται το πλήρες potential του. Bring it on!!


9 σχόλια:

  1. Totally agreed!

    Δύο επισόδεια κορυφή, και ειδικά το τελευταίο O - M - G

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σίγουρα το καλύτερο επεισόδιο της σειράς μέχρι τώρα. Ελπίζω να μην τους ...ρούφηξε όλη την έμπνευση το συγκεκριμένο και να συνεχίσει σε αυτό τον ρυθμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ah, sto eipa oti tha sou aresei :P

    Exei plaka pou opote einai kalo to Heroes vrizoume to Lost :P

    Gia... kapoio logo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πραγματικά fu**ing A το episode αυτό. Είχα να νιώσω έτσι από τις σκηνές στο BSG στη μάχη με το Pegasus...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. EASILY to kalytero epeisodio tis seiras! Den to pisteua milame. Na bgainoun ta Emmy, parakalo! An exei sbisei oli tin Claire tha einai poly megali, dramatiki, iroiki kai Important i thysia tou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Re: Lost. Φαντάζομαι οτι είναι επειδή το Heroes έχει πάρει τη θέση του Lost ως το hip cult show, και υπάρχει μια συνεχιζόμενη διαμάχη σχετικά με το αν το αξίζει ή όχι. Δε θα περίμενα οι συγκρίσεις να σταματήσουν anytime soon. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. In defense of Lost: o,ti kai na ginetai me tin ypothesi, o Michael Giacchino synexizei na kentaei agria. Eidika sta teleutaia epeisodia he's kicking serious soundtrack ass.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Yes! And, in further defense of Lost, ακόμα και μετά την επεισοδιάρα Heroes, εξακολουθώ να πιστεύω οτι το άνω όριο του Lost θα παραμείνει άφταστο για το Heroes.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Nai auto ithela na po ki ego alla den exei oloklirothei akoma i season 1 tou Heroes kai nomiza oti tha itan just as imiteles kai to epixeirima.

    ΑπάντησηΔιαγραφή