Grey's Anatomy, Season 3, Episode 20


Spoilers για την επιστροφή του Grey's Anatomy.

Από τη στιγμή που ο Mark βρέθηκε στο ασανσέρ κατά τη διάρκεια του άβολου φλερταρίσματος του Richard, ήξερα οτι θα έβλεπα ένα καλό επεισόδιο. Και το δευτερόλεπτο που η Izzie μαθαίνει για την αρρώστια της κόρης της, ήμουν πια βέβαιος. Το "Τime After Time" ήταν εν τέλει ελαφρώς άνισο, αλλά όσα με ενόχλησαν ήταν ασήμαντα, οπότε δε θα γκρινιάξω πολύ.

Η Κatherine Heigl σηκώνει και πάλι τη σειρά πάνω της, όχι μόνο λόγω του hookup της Izzie με τον George, αλλά με το storyline-έκπληξη με την κόρη της. Αν η Shonda Rhimes περίμενε την σωστή στιγμή για να φέρει τη μικρή μέσα στα πράγματα, το κατάφερε. Σαν, απευθυνόμενη στο κοινό, να λέει "Δεν αντέχετε μαζί τον George και την Izzie? Αισθανθείτε τώρα άσχημα, σκουλήκια, που ο George ήταν αυτός που στάθηκε δίπλα της σε μια τόσο σημαντική στιγμή της ζωής της." Εγώ εξαρχής δεν είχα κανένα πρόβλημα με αυτή την εξέλιξη, οπότε τώρα απλά κάθομαι πίσω και απολαμβάνω. Αν μη τι άλλο, αυτό το επεισόδιο έδωσε την ευκαιρία στην Heigl να ξεσπάσει στην οθόνη με έναν πιο συγκρατημένα συγκινητικό τρόπο, κάνοντάς με να την αγαπήσω ακόμα πιο πολύ.

Το αγαπημένο μου όμως subplot ήταν αυτό του Richard, που αρχικά παίχτηκε περισσότερο για comic reflief, αλλά έκλεισε το επεισόδιο με μια αναπάντεχα συναισθηματική σκηνή. Λάτρεψα την awkwardness στο ασανσέρ, την αντίδραση της νοσοκόμας στο φλερτ του Sloan, την υποχώρηση του Richard ("Wingman!" "...wingman.") και την αντίδραση του όταν κατάλαβε τι ηλικία είχε η κοπέλα στο μπαρ, και πάνω από όλα λάτρεψα, λάτρεψα, λάτρεψα το χορό του με την Addison στο κλείσιμο. Ήταν λες κι αυτή η τελευταία σκηνή μπήκε για να μας θυμήσει πόσο cool και awesome και hot είναι η Addison, τώρα που ψήνεται και το spin-off της.

Δε μπορώ να πω οτι νοιάστηκα εξίσου για τα υπόλοιπο επεισόδιο. Βρήκα τον bully του Roger Rees ελαφρώς ανυπόφορο, κι ας υπήρξε Lord Marbury στο West Wing, και ειδικά μετά τα θεατρικά αυτού του επεισοδίου χαίρομαι που πήρε δρόμο. Από την άλλη, το δίλημμα "δουλειά ή οικογένεια" του Derek είναι δεκτό αλλά εύχομαι να μην πάει μακριά η βαλίτσα. Μου αρέσει όταν το πρωταγωνιστικό ζευγάρι ζει ανέμελες μέρες στο background της σειράς και αφήνει στην Heigl το heavy lifting. (οι Dempsey και Pompeo είχαν φοβερές στιγμές και φέτος, αλλά οι Heigl και Knight αντίστοιχα είναι καλύτεροι ηθοποιοί και πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες.)

Όσο για τον Alex, ενώ έχω αγαπήσει αυτή τη low-key ιστορία ως τώρα, με τα γλυκά ανεπίσημα ραντεβού του με την Jane Doe, εδώ βρήκα τραβηγμένη από τα μαλλιά την εξέλιξη με τους faux γονείς. Καταλαβαίνω το point που ήθελε να αποδείξει η Rhimes εδώ, αλλά η εκτέλεση μύριζε προσπάθεια, σε αντίθεση ας πούμε με το κεντρικό στόρι του επεισοδίου. (όπου οργανικά προκύπτει η επιλογή του Geoge να σταθεί στη φίλη/ερωμένη του, και όταν το κάνει είναι απόλυτα κατανοητό. Poor Callie.)

Οι δύο αγαπημένες στιγμές του επεισοδίου, όμως? It's all about George and Bailey, baby! To "Make me." του George όταν η Bailey τον διέταξε με τη ματιά της να φύγει από το δωμάτιο, και λίγο νωρίτερα το ξεκαρδιστικό "You demand?" της Miranda όταν ο O'Malley απαίτησε να μάθει πού βρίσκεται η Izzie. Αν ισχύει η υποψία μου για το ποιο θα είναι το πρώτο άτομο που θα μάθει για την παράνομη σχέση των δύο φίλων, τότε είναι σκηνές σαν αυτού του επεισοδίου που θα κάνουν την εξέλιξη αυτή ενδιαφέρουσα.

7 σχόλια:

  1. De mporw na mh sxoliasw kai to neo mou mousiko kollhma "Maria Taylor - A Good Start" (genika agapw oles tis mousikes epiloges ths seiras oso tragic kai na einai ayto, na ma8ainw kallitexnes kai kommatia apo american tv series - oxi de m aresoun kai ta dh8en psagmena indie tou OC sorry Tyler xixixi :P) sto telos tou epeisodio opws kai ta teleytaia logia ths Meredith gia to pws emeis ftiaxnoume thn istoria mas. Latreyw Heigl perimena to story me thn korh ths pws k pws. 8elw to spin-off na einai kalo! oni out ^_^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι εγώ περίμενα την κόρη της Izzie, και εδώ φαίνεται πόσο καλά κάνει η Shonda Rhimes και ακολουθεί την τακτική του spoiler nazi. Δεν είχε φτάσει στα αυτιά μου το παραμικρό για αυτό το storyline και η έκπληξή μου ήταν τόσο μεγάλη στο τέλος του teaser που σχεδόν έχυσα τον καφέ πάνω μου. Αν ακολουθούσε τη μέθοδο Lost και έβγαινε και φώναζε "Στο επόμενο επεισόδιο, κάποιος χαρακτήρας θα γνωρίσει την κόρη του!!", το επεισόδιο θα είχε χάσει τη μισή του αξία.

    Την άλλη βδομάδα έχουμε και τον πιλότο του spin-off, μην το ξεχνάμε!

    oxi de m aresoun kai ta dh8en psagmena indie tou OC

    To ΟC και το Grey's Anatomy έχουν την ίδια music supervisor. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Alexandra Patsavas rules! Tora apektise kai diko tis label.

    φαίνεται πόσο καλά κάνει η Shonda Rhimes και ακολουθεί την τακτική του spoiler nazi. Δεν είχε φτάσει στα αυτιά μου το παραμικρό για αυτό το storyline και η έκπληξή μου ήταν τόσο μεγάλη στο τέλος του teaser που σχεδόν έχυσα τον καφέ πάνω μου.

    O logos pou den sou esteila "oh my God Grey's Anatomy" otan to eblepa itan giati eixa dei to preview clip sto YouTube prin apo 2 ebdomades kai to eixa ksexasei, den katalaba oti ennoouses auto :p
    Still, itan poly oraio epeisodio kai pragmatika eniosa san skouliki giati metatrapika se George-Izzie shipper xari stis lovely skines tous. An xorisei o Derek gia na ginei chief tha faei poly ksylo.
    Asxeto: H kori tis Izzie moiazei me tin kolliti mou sto dimotiko (ekeini eixe mallia omos.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. A, οπότε ήμουν απλώς κωλώφαρδος που δεν είχα πετύχει κάτι που κυκλοφορούσε εκεί έξω? Χμ. Χαίρομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επίσης, μαθαίνουμε οτι η Marti Noxon θα είναι showrunner του Grey's spin-off. Χμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κοίτα, εμένα μου αρκεί να μην αρχίσουν οι sex scenes μεταξύ Addison και Prison-Break-πράκτορα. Αν καταφέρει ν' αποφύγει κάτι τέτοιο (ή καμιά εξάρτηση από ναρκωτικά) για τους χαρακτήρες, I'm all OK with it. Εξάλλου, εκείνη έγραψε το *λατρεμένο* The Wish. :D

    (Ο Joss πάντως λέει ότι εκείνος τα διάλεξε όλα αυτά για την 6η σεζόν κι αν σκεφτεί κανείς το obsession του με τον Spike, ίσως τον πιστεύω... Άρα έχουμε ελπίδες. Αρκεί να διαγράψουμε το τραγικό Point Pleasant από το μυαλό μας...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι αμφιβολίες μου για τη Noxon δεν προκύπτουν από τη Buffy. Μπορεί η πλειοψηφία των fanboys να χρεώνει -απλουστευτικά- σε αυτήν κάποιες κατευθύνσεις της ιστορίας που έμοιαζαν παράταιρες, αλλά ας μην ξεχνάμε οτι ο Whedon ενέκρινε (ή ξανάγραφε) κάθε σελίδα σεναρίου της σειράς. Είναι ένας από τους 3-4 executive producers που είναι γνωστοί για τον... ολοκληρωτισμό τους.

    Αυτό που με κάνει να αμφιβάλω για τη Noxon είναι η παντελής ανικανότητά της να κάνει οτιδήποτε άξιο λόγου όταν δεν είχε τον Whedon από πάνω της. Το Point Pleasant ήταν βλακεία και το Brothers & Sisters άρχισε να αρέσει μόνο αφού αυτή παραιτήθηκε από τη σειρά.

    Από την άλλη, η Shonda Rhimes είναι μία από τους 3-4 παραγωγούς που ανέφερα παραπάνω, και σε φιλοσοφία είναι πολύ κοντά στον Whedon. Οπότε ως #2 της Rhimes, μπορεί η Noxon να βγάλει και πάλι καλή δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή