Buffy the Vampire Slayer, Season 8, Issue 3


Spoilers για το 3ο μέρος του πρώτου "επεισοδίου".

Με μεγάλη συντομία, τα σημεία-κλειδιά του τεύχους γιατί δυστυχώς πνίγομαι στη δουλειά και δε μπορώ να επεκταθώ.
  • Καταρχάς αυτή η εικόνα στο υποσυνείδητο της Buffy ήταν όλα τα λεφτά. Ντυμένη νοσοκόμα να γίνεται σάντουιτς ανάμεσα σε Angel και Spike ενώ τριγύρω έχουμε τρένα να χώνονται μέσα σε ηφαίστεια που εκρήγνυνται? Έπος!

  • Επιστροφή #1: Ethan Rayne, καλώς σε ξαναβρήκαμε! Έγραφα κάπου πρόσφατα οτι ο Ethan είναι από τους αγαπημένους μου τριτοτέταρτους χαρακτήρες της σειράς και πως θα ήθελα πολύ να τον ξαναδούμε. Για την ώρα βέβαια κάνει απλώς ένα random cameo στο όνειρο της Buffy, αλλά λογικά θα τον ξαναδούμε.

  • Επιστροφή #2: Warren! Μπλιάχ ρε φίλε!

  • Ποιος ξύπνησε την Ωραία Κοιμωμένη? Η στιγμή που ο Xander συνειδητοποιεί τι έγινε, φέρνει στο μυαλό την αντίστοιχη ξεκαρδιστική σκηνή από το "Our Mrs. Reynolds" επεισόδιο του "Firefly" όπου ο Mal λανθασμένα θεωρεί πως η Inara είχε φιλήσει τη Saffron. Εδώ πάντως δε μπορώ να φανταστώ ποιος πλην της Willow μπορεί να έδωσε το φιλί που ξύπνησε τη Buffy.

  • H γιγάντια Dawn πάτησε την Amy. Heh.

  • O Xander εκεί φλέρταρε με την τραυματισμένη slayer ή ήταν ιδέα μου?

  • Ο Giles κατά τα φαινόμενα διατηρεί μια διπλωματική σχέση με τη φυλή των τεράτων που εξόντωσε στο πρώτο τεύχος η Buffy με την ομάδα της. Έξυπνο, και ενδιαφέρον. Και μια εξέλιξη που κάνει ακόμα μεγαλύτερο το μυστήριο της προέλευσης του μυστικιστικού συμβόλου που εθεάθη τελευταία φορά στη μπάκα του στρατηγού από το 2ο τεύχος.

  • Η Willow τώρα ελέγχει τις δυνάμεις της σε τέτοιο βαθμό που μπορεί να γίνεται και να ξεγίνεται "Dark Willow" χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

  • Εδώ μάλλον έκλεισε οριστικά το debate σχετικά με την sexuality του Andrew, ε?
Ενόψει λοιπόν του φινάλε της πρώτης αυτής ιστορίας, οι κυριότερες απορίες είναι: πώς στα κομμάτια είναι ζωντανός ο Warren, τι θέλει από αυτόν η Amy, και ποια είναι η σχέση του στρατού με το σύμβολο και την θυσία (?) που απετράπη από τις slayers στο πρώτο τεύχος. Κι επίσης, το ποιος φίλησε τη Buffy. Heh.

9 σχόλια:

  1. "Καταρχάς αυτή η εικόνα στο υποσυνείδητο της Buffy ήταν όλα τα λεφτά. Ντυμένη νοσοκόμα να γίνεται σάντουιτς ανάμεσα σε Angel και Spike ενώ τριγύρω έχουμε τρένα να χώνονται μέσα σε ηφαίστεια που εκρήγνυνται? Έπος!"

    Συμφωνώ απόλυτα! Είχα ΠΕΘΑΝΕΙ στα γέλια όταν το είδα... Κορυφή η συγκεκριμένη σελίδα, πρέπει να βγει σε wallpaper να τη βάλω στο pc... :P

    Όσον αφορά τα υπόλοιπα, μπορώ να πω ότι αυτό το τεύχος επιτέλους μου θύμισε Buffy. Καλά τα τεύχη #1-2, αλλά για πρώτη φορά τώρα αναγνώρισα τους χαρακτήρες. Ειδικά εκεί που μιλάει ο Giles με το τέρας... σα ν' άκουγα τον Antony Head μέσα στ' αυτί μου.

    Επιπλέον, έχει κάποιο νόημα πλέον και το ότι η Amy ξεφούρνισε αμέσως το μυστικό του πώς θα ξυπνήσει η Buffy από τον εφιάλτη της... Ήταν "traaaaaaaaaah!". ;)

    Ας ελπίσουμε ότι το τεύχος 4 θα κλείσει ωραία την ιστορία... Άντε και μετά το τεύχος έκπληξη και μετά... FAITH!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To απίστευτο εξώφυλλο του πρώτου τεύχους της Faith το έχουμε δει όλοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμένα μου το προλάβανε άλλοι πάντως... Can't frakking wait!

    Ξαναβλέπω τη Buffy απ' την αρχή και τέλειωσα μόλις την 3η σεζόν και μπορώ να πω ότι επανεκτίμησα πλήρως το arc της Faith και την έχω λατρέψει σα χαρακτήρα απίστευτα... :) Ανυπομονώ να δω το τεύχος της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι πάντα υπέροχο να ξαναβλέπεις τη Buffy από την αρχή. Το έχω κάνει ήδη 4 φορές and counting... (LOL)

    H Faith πάντως μου άρεσε εξαρχής. Η αντίθεση με το arc της Buffy ήταν συναρπαστική, σαν ένα "τι θα μπορούσε να συμβεί"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εμένα είναι η πρώτη φορά! Yep. Και είναι amazing.

    Το κακό είναι ότι από την τέταρτη δεν είναι πια η Cordelia εκεί και αν θέλω να τη δω θα πρέπει να πιάσω τον Αngel από την αρχή (η Cordy είναι ο αγαπημένος μου χαρακτήρας ever, σε οποιαδήποτε σειρά), αλλά αν το κάνω αυτό θα φτάσω και στην 4η και την 5η σεζόν και θα πάθω κατάθλιψη πάλι. Καταραμένε Whedon, γιατί έπρεπε να πάρει αυτή την πορεία η σειρά σου... *Σνιφ*

    Say, ξέρεις πότε βγαίνουν τα Angel-comics; Μακάρι να εμφανιστεί η αγάπη μου, έστω και ως φάντασμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μήπως ξέρει κανείς από που μπορώ να το προμηθευτώ; Τα γνωστά μου στέκια με απογοήτευσαν...

    mindtrapper(at)gmail(teleia)com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Angel κόμικς φαντάζομαι εννοείς την "επίσημη" 6η σεζόν που θα συν-γράψει ο Whedon? Δεν έχουμε κάτι συγκεκριμένο ακόμα, αλλά σχετικά νωρίς στην επόμενη σεζόν θα πρέπει να αρχίσει να χτυπάει τα ράφια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ναι, αυτό εννοώ. Αυτό εδώ το έχεις δεί;

    http://www.darkhorse.com/profile/
    profile_popup.php?sku=14-661

    (Σόρρυ, δεν ξέρω πώς να κάνω link)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Motherfrakker!

    Κάποια μέρα τα εξώφυλλα της Jo Chen θα βγουν σε έναν hardcover πολυτελή τόμο και εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα τον αγοράσει. Απίστευτο.

    (Και το τεύχος, λέει, είναι μια standalone ιστορία "personally important" στον Whedon. Για να δούμε...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή