Grey's Anatomy: The Addison spin-off


Επειδή έχασα ήδη μιάμιση ώρα από τη ζωή μου, θα προσπαθήσω να το κρατήσω αυτό σύντομο για να μη χάσω άλλη τόση. Σχόλια για τον back-door πιλότο του "Private Practice" μετά το άλμα.

Αγαπώ το Grey's Anatomy, λατρεύω την Addison Montgomery και δηλώνω εντυπωσιασμένος από το all-star cast αυτού του spin-off. Τι πήγε λοιπόν τόσο στραβά και το αποτέλεσμα ήταν τόσο βροντερά αδιάφορο, έως κακό?

Εν συντομία, αυτό το spin-off μοιάζει με μια λιγότερο αστεία, λιγότερο έξυπνη, σίγουρα περισσότερο απεγνωσμένη, βερσιόν του original. Και αν από το ίδιο το Grey's Anatomy αφαιρέσει κανείς το χιούμορ, τα κλεισίματα του ματιού στο θεατή και αυτή την ευχάριστη ελαφρότητα, τι μένει τελικά? Um, βασικά το "Melrose Place," αλλά επιπλέον με αυτή την εξυπνακίστικη μουσικούλα που σου υποδεικνύει σε ποια σημεία πρέπει να γελάς. Χα. Χα.

Οι χαρακτήρες του "Private Practice" είναι σαν τους συναδέλφους τους από το Seattle αλλά πιο ώριμοι, πιο ωμοί. Εδώ δεν έχει τα πρώιμα εκείνα παιχνιδάκια ανάμεσα στον Alex και την Izzie, εδώ οι απεγνωσμένοι 40ρηδες έχουν σοβαρευτεί. Σκέφονται μόνο σεξ, αστειεύονται μόνο για σεξ, μιλάνε μόνο για σεξ. Όπως είπα και πιο πάνω, απόγνωση. Ugh.

Το πιο σοκαριστικό από όλα είναι το οτι μέσα από ένα τέτοιο καστ, σχεδόν κανείς δεν γράφει στην οθόνη. Ο Taye Diggs αδυνατεί να παραδώσει μια αστεία ατάκα, (γιατί, ως γνωστόν, είναι ο Taye Diggs!) ο Paul Adelstein βγαίνει ως ξεκάθαρα αντιπαθητικός αντικοινωνικός βλάκας, ο Tim Daly απλώς περιφέρεται κουβαλώντας αυτό το generic manly χαμόγελο που τόσο πολύ αρέσει στη Shonda, και ο Piz μέσα σε μια βδομάδα φίλησε τη Veronica Mars και παρήλασε γυμνός μπροστά στις Kate Walsh, Amy Brenneman και Merrin Dungey των οποίων έτρεχαν τα σάλια, και σιγά ποιος είσαι ρε φίλε?

Από όλο το νέο αυτό καστ η μόνη που μου άρεσε ήταν η Brenneman αλλά ο ρόλος της είναι by default ενοχλητικός: στο original Grey's έχουμε τις υποθέσεις της κάθε εβδομάδας να λειτουργούν ως απλοϊκές μεταφορές για τη συναισθηματική κατάσταση των πρωταγωνιστών (Penis fish, hello!) αλλά στο spin-off θα υπάρχει η ψυχολόγος για να μας τα περιγράφει. Ποιος κάθεται να σκέφτεται αναλογίες τώρα μωρέ!

Διάφορα άλλα ενοχλητικά πραγματάκια: Η μετάλλαξη της Addison σε μια χαζογκόμενα που μονολογεί σε hot τύπους μέσα σε ασανσέρ. Ασανσέρ που μιλάνε. (αυτή είναι τώρα η ιδέα της Shonda για το "cute/weird"?) Γυμνοί 20αρηδες σε slow-motion μπροστά σε πεινασμένες 35άρες. Άντρες-φαντασιώσεις. (τη μία φορά συγχωρείται, Shonda. Τη δεύτερη, απλά θα υποθέσω πως δεν ξέρεις πώς είναι οι άντρες. Έλεος.) Και άλλα. Πολλά.

Αν δε βιαζόμουν θα καθόμουν να το ξεσκίσω κι άλλο, για αυτό το τραγικό new agey feel, τους κακούς διαλόγους, την έλλειψη χιούμορ, και να επεκταθώ λίγο πάνω στο -και πάλι- πόσο πολύ απεγνωσμένο βγαίνει προς τα έξω. Αλλά βιάζομαι και επιπλέον έχασα ήδη τόση ώρα, αρκετή είναι νομίζω. Κρίμα, κρίμα, πολύ κρίμα.

(Και βλέποντας το μαζικό κράξιμο που έχει φάει ο πιλότος από κοινό και κριτικούς, είμαι περίεργος να δω αν θα συμβεί το αδιανόητο, δηλαδή το ABC να κάνει πίσω...)

UPDATE: Στα πλαίσια του γενικότερου re-haul των περισσότερων πιλότων αυτή την περίοδο, το ABC αποφάσισε οτι τα προβλήματα του "Private Practice" ξεκινούσαν από τη Merrin Dungey κι έτσι προχώρησαν σε re-cast του χαρακτήρα: τo ρόλο θα ερμηνεύει στη σειρά η άγνωστη (αλλά υποψήφια για Emmy :P) Audra McDonald. Φυσικά όλο το υπόλοιπο καστ παραμένει στη θέση του, παρά τη μηδενική του χημεία. (Αλλά αυτά συμβαίνουν όταν πιάνεις όποιο όνομα έχει συμφωνία με το studio και τα πετάς όλα στον ίδιο πιλότο.)

6 σχόλια:

  1. Να προσθέσω το πόσο τραγικά out of character φαινόταν η Addison σ' όλο το επεισόδιο; Ειλικρινά, ήταν λες κι έβλεπα να προσπαθούν να την μετατρέψουν σε a-little-bit-older Meredith! Δεν είναι έτσι η Addison που αγάπησα...

    Κι η φωνή στο ασανσέρ... ΕΛΕΟΣ.

    Για να πω την αλήθεια μου, αν συνεχιστεί το project, θα το παρακολουθώ. Δεν είναι επίπεδα Grey's (αν και έχω αρχίσει να τσαντίζομαι και μ' αυτό τώρα τελευταία) αλλά είναι συμπαθητικούλι και δε θα παρατήσω την Kate, ειδικά με την Merrin Dungey (η οποία με είχε κάνει να κλαίω για κάμποση ώρα και να μελαγχολήσω για καιρό επί εποχής Alias) δίπλα της.

    Hey, αν τελικά πάει στα σκουπίδια το spin-off, ο Piz θα μείνει για την θεέ-μου-μακάρι-να-μείνει-στο-κολλέγιο-και-να-στρώσει-λίγο-και-να-ξαναβάλουν-season-arc-μυστήρια-και-πόσο-μεγάλη-είναι-αυτή-η-"λέξη"
    4η σεζόν Veronica;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οτι θα δώσω ευκαιρία θα δώσω, γιατί μπορεί πάντα να έχει διορθώσει πράγματα ύστερα από το μαζικό κράξιμο που έπεσε. Και το καστ. Το καστ ρε γαμώτο! Είναι ένας κι ένας!

    Επιπλέον, είμαι περίεργος να δω αν θα επιβεβαιωθεί αυτή η αίσθηση που έχω πως ο χαρακτήρας του Taye Diggs είναι gay.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Re sy, ti exeis pathei me to cast? Nai, einai oloi tous gnostes tilefatses kai exoun paiksei kai sto occasional hit (Judging Amy), alla einai auto free pass? Den xreiastike na do to epeisodio gia na katalabo oti einai, opos les, apegnosmeno, fainotan apo tin cast list. I'm not impressed. Genika to brika poly old. As in paizoun megaloi. :p Oxi older version tou Grey's, older version of everything. Kai o Taye Diggs einai atalantos. Den fantazomoun pote oti tha nostalgousa tin Meredith alla na pou egine ki auto. NEXT!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Free pass δεν είναι, γι'αυτό το ψιλο-ξεφτίλισα. Αλλά τι έχει το cast? Ναι, όλοι είναι γνωστές τηλεφάτσες, αλλά όλοι. Aκόμα και τον τελευταίο τον έχω λατρέψει από κάποια σειρά, εκτός του Taye Diggs που όμως δεν έχει ανάγκη γιατί είναι ο Taye Diggs!. (Και όχι, δε θα βαρεθώ ποτέ να το λέω :P)

    Plus, Judging Amy? Τι λες μωρέ. Ολόκληρο NYPD Blue έχει κάνει η Brenneman, ποιος νοιάζεται για την Amy?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Nai, to NYPD Blue, oxi to NYPD Amy. You know you've made it otan to pragmatiko sou onoma einai ston titlo tis seiras. Anything with Bill Cosby. Seinfeld. The Mary Tyler Moore Show. I Love Lucy. SpongeBob SquarePants.

    ΑπάντησηΔιαγραφή