The Office, Season 3, Episode 22


Return to form! Better late than never spoilers για το πιο αστείο Office από την πρεμέρα της σεζόν.

Τι απίστευτο επεισόδιο! Το πρώτο δεκάλεπτο με είχε έτοιμο να πάθω τίποτα από το πολύ γέλιο, και μέχρι το τέλος είχα έρθει στο σημείο να αισθάνομαι άσχημα για τον Michael. Είχε καιρό να το κάνει αυτό η σειρά τόσο πετυχημένα. (το επεισόδιο του Whedon είχε επίσης εξαιρετική ισορροπία κωμωδίας και δράματος, αλλά ήταν η Pam που συγκινούσε στο τέλος, όχι τόσο ο Michael.)

Επιπλέον, με κάποιο θαυμαστό τρόπο κατάφεραν οι σεναριογράφοι να γυρίσουν την σχέση-εφιάλτη του Michael σε κάποιου είδους αναλογία για αυτήν του Jim με την Karen. Αλλά αυτό συνέβη με αληθινά φυσικό και subtle τρόπο, όχι σαν καμιά ιατρική υπόθεση όπου οι ασθενείς κρατούν ταμπελάκια "είμαι μεταφορά για τον εθισμό του House στον πονο" ή "είμαι το penis fish και αποτελώ παραλληλισμό για όλο το καστ του Grey's Anatomy." Mέχρι το τέλος του επεισοδίου ο Michael είχε συνειδητοποιήσει, χάρη στις νέες του κολλητές φίλες, οτι δεν είναι καθόλου ευτυχισμένος με την Jan και ήταν ξεκάθαρο σε όλους σε εκείνο το τραπεζι (πλην, ίσως, της Meredith) πως το ίδιο πράγμα συμβαίνει και στη σχέση της Karen με τον Jim.

Πολλές σπουδαίες Michael moments σε αυτό το επεισόδιο, και δεν ξέρω ποια να πρωτοξεχωρίσω!
  • Ανέφερε δύο (2) φορές τα επίπεδα στήθη της Jan ως ένα (1) από τα πράγματα που δεν του αρέσει σε αυτήν. Και με διαφορετική περιγραφή, κιόλας!
  • Η λίστα "Wizard of Oz" από το φινάλε. Και πάλι, κάτι καθόλου βεβιασμένο. Και δεν υπάρχουν πολλά καλύτερα πράγματα σε αυτό τον κόσμο από καλές "Wizard of Oz" αναφορές. (αχ, "Scrubs"! Best comedy episode ever!)
  • Και φυσικά, αφού τις πήγε για μια ωρίτσα bonding, o Michael έπρεπε μετά πάλι να γίνει ένα σεξιστικό γουρούνι, ζητώντας τους να αγοράσουν τα πιο σέξι εσώρουχα που θα βρουν. Ανεκτίμητος.
  • Το οτι χώρισε την Jan με voice mail. Όχι οτι περιμέναμε κάτι smoother, αλλά αυτό εδώ είχε έξτρα πόντους από το γεγονός οτι η Jan άκουσε το ηχητικό μήνυμα του χωρισμού ενώ μιλούσε ακόμα μαζί του!
  • Όλο το πρώτο 5λεπτο, με τον Michael να ξεφεύγει στο ένα πιο ανώριμο και προσβλητικό αστείο μετά το άλλο. Υστερικά γέλια!

Όταν η οθόνη δεν έδειχνε τον Steve Carell, βέβαια, είχαμε άλλα για να ξεκαρδιζόμαστε. Το πόστερ του Dwight, (και είμαι ο μόνος που θυμήθηκε αυτό το all-time classic?) το ντύσιμο της Angela, η τουαλέτα-παράδεισος των γυναικών, ο Creed να δικαιολογεί τον flasher εαυτό του φωνάζωντας πάνω από τη μουσική που άκουγε, και η Meredith σε κάθε σκηνή της. (Συμπεριλαμβανομένου του Michael να εξηγεί στην κάμερα πως δεν είναι όλες οι γυναίκες οδηγοί σαν αυτήν.)

All in all, ίσως και το αστειότερο επεισόδιο της σεζόν, και σίγουρα ένα από τα 2 ή 3 καλύτερα. (μαζί, φαντάζομαι, με το "Gay Witch Hunt" και το "Business School".) Έτσι, να ζεσταινόμαστε ενόψει του season finale.

(On a sidenote: το CNN ανέφερε πριν λίγες μέρες πως στο NBC εξετάζουν το ενδεχόμενο να κάνουν το Office 40λεπτο. Ήμουν αρχικά αρνητικός, αλλά βλέποντας πόσο ιδανικά paced ήταν αυτό το extended επεισόδιο, και κρατώντας υπόψη μας το τεράστιο καστ -για 20λεπτο show- που έχει η σειρά, μπορεί τελικά και να δουλέψει κάτι τέτοιο. Δε νομίζω να το κάνουν, αλλά λέω απλά πως η σειρά μπορεί να το αντέξει.)

2 σχόλια:

  1. Ena tha sou po: parkarisma tis Meredith = ego. :D
    H lista Wizard Of Oz itan genius. Ton lypithika para poly ton Michael se auto to epeisodio kai oxi opos lypamai synithos tous anthropous, diladi analoga me to mocking potential ton symforon tous, alla me actual compassion. Mexri tora mas eprize i Jan me ta parapona gia mazoxismo kai self-destruction kai nomiza pos o Michael itan happy just to be getting laid, den iksera oti ypefere o kaimenoulis. Points kai stin aristi maieutiki tis Pam! ;)
    I'm all for 40lepta Office.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mα συγγνώμη, τον ντύνει schoolgirl?! LOL δηλαδή!! Και ew, ταυτόχρονα. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή