Shonda fires Washington

Τελικά κατά τα φαινόμενα στο Hollywood μπορείς να ποινικοποιήσεις τη γνώμη του άλλου? Δε νομίζω πως είναι έτσι, εδώ που ήρθε η κατάσταση. Η δημιουργός του "Grey's Anatomy" αντιστάθηκε για μήνες στις εκκλήσεις και την πίεση των μέσων (αλλά και του ίδιου του ABC) και δε μετέτρεψε το show της σε φτηνή daytime soap απολύοντας από τη μια μέρα στην άλλη έναν από τους κεντρικούς της χαρακτήρες, αλλά υποθέτω πως η καλή θέληση έχει τα όριά της.

Η κοινή γνώμη δε συγχώρεσε ποτέ τον Isaiah Washington και αυτό όχι μόνο δημιουργούσε προβληματικό set, αλλά την ίδια στιγμή επηρέαζε τη σχέση του κοινού με τη σειρά. Στην εποχή του infotainment οι χαρακτήρες και οι ερμηνευτές τους τείνουν να είναι εξίσου πραγματικοί στα μάτια των θεατών (ή εξίσου fictional, όπως το δει κανείς) οι οποίοι έτσι δε μπορούσαν παρά να σκέφτονται τους καυγάδες πίσω από την κάμερα κάθε φορά που ο Burke πλησίαζε τον George ή την Izzie ή τον Derek. Το γεγονός πως οι σκηνές αυτές πάντα δούλευαν είναι κατάθεση στην ικανότητα των ηθοποιών, ιδιαίτερα του T.R. Knight, αλλά φτάνει πια η στιγμή που καταλαβαίνεις οτι ένα γεγονός για το οποίο στην τελική δεν φέρεις την παραμικρή ευθύνη, σου καταστρέφει τη δουλειά.


Και έτσι η Shonda μπορεί να πήρε το γλυκό της χρόνο, μπορεί να πέρασε τον Burke από χίλια κύματα, αλλά τελικά τα σχεδίασε όλα έτσι ώστε και δραματουργικά η απόλυση του ηθοποιού να συμφωνεί με την πορεία του χαρακτήρα. Πριν λίγες ώρες τον πήρε η ίδια τηλέφωνο και τον πληροφόρησε πως "δεν είναι καλεσμένος για την επόμενη σεζόν." Προσωπικά λυπάμαι που θα τον χάσουμε, γιατί παρέμενε ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς και συναρπαστικότερους χαρακτήρες του ensemble, αλλά για διάφορους λόγους αυτή η απόφαση είχε γίνει -κάμποσο καιρό τώρα- μονόδρομος.

Όλο το υπόλοιπο καστ (πλην φυσικά της Kate Walsh) θα επιστρέψει για τα γυρίσματα της 4ης σεζόν.

12 σχόλια:

  1. Diafono men, alla toulaxiston symfonei dramatourgika me tin poreia tou xaraktira, as you said. Whatever. I still think oti ta pragmata tha eixan ekselixthei diaforetika an den eixe kanei tin apisteuti blakeia na epanalabei tin pink f-bomb stis Xryses Sfaires, to zoon! LOL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σίγουρα. Είναι αλλιώς να φημολογείται οτι ειπώθηκε κάτι στα παρασκήνια, και είναι άλλο να βγαίνει φάτσα φόρα σε όλη την Αμερική και να το λέει λες και μιλάει στον κολλητό του. Θα έχει ενδιαφέρον τώρα να δούμε αν θα βρει δουλειά πουθενά, like, ever. Ίσως μπορεί να γίνει καλλιτεχνικός ανταποκριτής του Bill O'Reilly.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ah, bummer. Δεν έχω παρακολουθήσει 3η σεζόν ώστε να ξέρω αν δένει με την πορεία του χαρακτήρα όπως λέτε, αλλά η ερμηνείες του Washington στη σειρά ήταν εξαιρετικές. Bummer.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. (Argh! Προφανώς "η" = "οι".)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. H treli plaka einai oti kanane kai auksisi ston T.R. Knight! Insult, meet injury.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι πολύ καλός, και τράβηξε λίγο και τα πάνδεινα, οπότε μου φαίνεται παντελώς λογικό να είναι μέσα στο γκρουπάκι που παίρνει αύξηση. (Τα λεφτά του Washington τα μοιράσανε στους άλλους 4? LOL) Αυτό που κάπως με χαλάει στην υπόθεση είναι οτι:

    a) Παρόμοια αύξηση δεν νομίζω να πήρε τελικά η Kathrine Heigl το οποίο είναι κομματάκι γελοίο καθότι ήταν ξεκάθαρα η πρωταγωνίστρια της 3ης σεζόν, και come September θα είναι και big-time movie star, και

    b) Να δεις που θα τσιμπήσει καμιά υποψηφιότητα Έμμυ ο T.R. και θα κοπανάμε το κεφάλι μας στον τοίχο, γιατί μπορεί να είναι πολύ καλός αλλά όχι Gelard McRaney-καλός, όχι Walton Goggins-καλός (δεν πίστευα πως θα το έλεγα αυτό για τον Shane μας!) απλώς θα έχει κερδίσει κάτι ως "αποζημίωση" για ένα γεγονός εν τέλει άσχετο με την ποιότητά του ως ηθοποιού.

    Και τώρα θυμήθηκα οτι πρέπει να κάνω και κανά Emmy special κάπου τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Yes se ola ektos apo to oti o T.R. Knight trabikse ta pandeina. Me to well-timed coming out tou topothetise automatos ton Washington se mia poly meionektiki thesi kai fysika bgike autos os to ftoxo thyma. Kai i perifimi ataka tou "I hope the fact that I'm gay is not the most interesting thing about me" akyronetai kathe fora pou anoigei pleon to stoma tou. Se kathe emfanisi tou apo tote den syzita tipota allo ektos apo tin gayness tou. Sto People, stin Ellen, sto The Advocate... exei kai tin Katherine Heigl tin glossou na brontofonazei tin ypostiriksi tis kai na leei ekso apo ta dontia auta pou o idios os Thyma den mporei na pei eutheos, pire kai tin auksisoula, ksefortothike ton kako homophobic bully kai ola einai mia xara. Gia mena o T.R. Knight itan para poly protected kai apo ta media kai apo to kanali kai apo tous idious tous symprotagonistes tou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ένα έχω να πω...

    WOOHOO!

    Gobias, μην ξαναναφερθείς στη λατρεία μου Katherine Heigl με οποιοδήποτε κοσμητικό επίθετο γιατί θα έρθω να σε βρω... :P Seriously. :D

    Tyl, έμαθα βγήκε Buffster #4, ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. O Washington τοποθέτησε ο ίδιος τον εαυτό του σε μειονεκτική θέση τη στιγμή που έπιασε από το λαιμό έναν συνεργάτη του την ώρα της δουλειάς και χρησιμοποίησε derogatory σχόλιο για έναν άλλον.

    Και από τη στιγμή που επέλεξαν άλλοι το coming out για τον ίδιο, είναι τουλάχιστον thoughtless να ρίχνεις φταίξιμο στον T.R. Knight για οτιδήποτε.

    Τα media πολύ καλά κάνανε και του σταθήκανε, το statement του ήταν απλά σωστό και εν γένει, όπως πολύ καλά είπε η Heigl, "Isaiah needs to just stop talking in public."

    Την ομοφοβία του, και σε άλλη παραλία. Άντε μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συμφωνώ απόλυτα...

    Oh, and thanks!!! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συμφωνώ μαζί σου μεν, αλλά, όπως λέει κι ένας φίλος, οnly white hetrosexuals can be bigots, everyone else is "opinionated". Που χάθηκες εσύ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Α, άλλο καπέλο αυτό, και φυσικά θα συμφωνήσω. Νομίζω πως η κοινωνία ακόμα βρίσκεται στη διαδικασία μιας κανονικοποίησης, και όταν φτάσει εκεί δε θα παρατηρείται ούτε το πρόβλημα που αναφέρεις.

    Δες το ως εξής, είναι σαν ένα ελατήριο που το κρατάς τραβηγμένο (ρατσισμός) και ξαφνικά το αφήνεις. Ως ότου να βρεθεί σε ηρεμία, θα έχει πρώτα περάσει από το απέναντι άκρο (πολιτική ορθότητα) κάμποσες φορές, ειδικά οι πρώτες εκ των οποίων θα είναι σε εξίσου τραβηγμένες (no pun intended) θέσεις με την αρχική. We're getting there, θέλω να πιστεύω.

    Χάθηκα γιατί δεν είχα ίντερνετ γαμώτο, και μόλις επέστρεψα! Woo!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή