Instant Reaction: Emmy 2007 Nominees

Η μεγαλύτερη αδικία των φετινών υποψηφιοτήτων παρατηρήθηκε στην κατηγορία Καλύτερης Κωμωδίας, από όπου έλειπε σκανδαλωδώς το entry "Υποψηφιότητες δραματικών κατηγοριών". Ναι, περισσότερο από το "30 Rock" ή το "The Office", διάολε, ακόμα και από το "Arrested Development", γέλασα με τις υποψηφιότητες για Δραματική Σειρά ή για Α' Γυναικείο Ρόλο.

Έτσι, μετά το "Wire" και το "Shield", έπεσαν μπροστά σε τρίσβαθα αριστουργήματα σαν το "Heroes" σειρές όπως το "Lost" ή το "Friday Night Lights", για να καταλήξουμε σε αυτό που είναι ξεκάθαρα το χειρότερο line-up υποψηφιοτήτων για Best Drama Series στη σύγχρονη ιστορία του θεσμού.

Στις κωμικές κατηγορίες υπάρχουν αρκετές ευχάριστες εκπλήξεις (Legendary! Ricky Gervais! Kevin Dillon!), αλλά σε γενικές γραμμές είναι επίπονα εμφανές οτι οι τεμπέληδες της Ακαδημίας βλέπουν όλες κι όλες δύο δραματικές σειρές και τις έχουν προτείνει όπου ήταν ανθρωπίνως δυνατόν, και αυτό μου αφήνει μια πολύ δυσάρεστη γεύση. Η ποιότητα φρενάρει εκεί που τελειώνουν οι "Sopranos", μάλλον.

Όπως πάντα την παρτίδα σώζουν κάπως οι υποψηφιότητες σε σενάρια και σκηνοθεσίες, με το "Battlestar Galactica" να είναι υποψήφιο για τα αριστουργήματα "Occupation", "Precipice" και "Exodus, Part 1&2" (δηλαδή το καλύτερο σερί 4 επεισοδίων ολόκληρης της φετινής τηλεοπτικής σεζόν), το "Lost" να είναι παρών τόσο για σκηνοθεσία όσο και για σενάριο του αριστουργηματικού season finale του (αλλά στην σχοζοφρενή παράδοση των Έμμυ δεν ήταν αρκετό για να στείλει τη σειρά στη Μεγάλη κατηγορία, γιατί μάλλον δεν έπιανε μία μπροστά στον.... πιλότο του "Heroes"), αλλά τους "Sopranos" να πιάνουν έναν αδικαιολόγητα μεγάλο αριθμό θέσεων, και μάλιστα για τα λάθος επεισόδια. (Υποψήφιο για καλύτερο σενάριο το series finale? Σοβαρολογούμε τώρα? Όλα τα λεφτά ήταν στην σκηνοθεσία, για την οποία δεν είναι υποψήφιο.) Στη σκηνοθεσία είναι όμως υποψήφιοι οι αγαπημένοι David Semel, Peter Berg και Tommy Schlamme, οπότε πάει κι έρχεται.

Στον πρώτο αντρικό ρόλο τουλάχιστον διορθώθηκε η περσινή γελοιότητα με τις απουσίες των Laurie/Gandolfini, αλλά απολύτως τίποτα δε δικαιολογεί τους Spader/Sutherland/Leary αντί των Hall/Chiklis/Chandler, πέραν αυτού που ανέφερα παραπάνω περί της τεμπελιάς των μελών της Ακαδημίας που παρακολουθούν 5 σειρές και δε μπαίνουν στον κόπο να αναζητήσουν οτιδήποτε παραπέρα.

Να σημειωθεί ακόμα η υποψηφιότητα του Forest Whitaker ως Guest Actor in a Drama για το "E.R." Τι χρειαζόταν να κάνει ο κορυφαίος ερμηνευτής της περσινής σεζόν (ως Jon Kavanaugh στο "Shield") για να πάρει υποψηφιότητα Έμμυ? Απλούστατο: να κερδίσει ένα Όσκαρ, ώστε να μάθουν οι ψηφοφόροι της Ακαδημίας το όνομά του, και να κάνει ένα Πολύ Δραματικό Πέρασμα από τον μαθουσάλα του NBC, ώστε να τον δουν οι ψηφοφόροι της Ακαδημίας, γιατί πού να γυρίζουν τώρα στο FX μωρέ καημένε.

Τέλος, δείτε φέτος τον Stephen Colbert να χάνει το Έμμυ από τον Tony Bennett αντί του Barry Manilow. Αναλυτικά οι υποψηφιότητες εδώ.

6 σχόλια:

  1. Όπως πάντα μια χαρά τα είπες.Ένα μικρό σχολιάκι,πάλι το Boston Legal;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό δεν το ανέφερα καθόλου, όντως. Τι να πω, με το συμπάθειο προς όσους το βλέπουν, αλλά θα αποτελέσει το επίκεντρο της κατακραυγής σήμερα. Γιατί κι εμένα μου άρεσε φέτος το "O.C." και το έβλεπα και πέρναγα υπέροχα, αλλά και μόνο στη σκέψη οτι θα προσπέρναγε "Lost", "Galactica", "Shield", "Deadwood", "Friday Night Lights" και πάνω από όλα, "Wire", με έπιαναν τα γέλια.

    Ας γίνουν τα Έμμυ κι επισήμως populist βραβείο να ψηφίζει ανοιχτά ο κόσμος α λα MTV για να μην υπάρχουν και ψευδαισθήσεις οτι είνια τίποτα παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλα κι όλα, στην κατηγορία παιδική σειρά πρέπει να κερδίσει η Hannah Montana. LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL

    Για να μην σου μπουν παράξενες ιδέες, δεν είμαι τόσο pathetic ώστε να το παρακολουθώ αλλά είμαι αρκετά pathetic για να μου αρέσει το soundtrack. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λες και δεν έφτανε που πούλησε περισσότερο από το "My December", θα της δώσουμε και Έμμυ τώρα! (LOL)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά, γαμώ τα γέλια έχουν τα παιδιά εκεί "απέναντι". Βλέπω σε λίγο υποψηφιότητες και νικητές να βγαίνουν από το κοινό με SMS.

    Το ότι καταλήγουν το θεσμό γελοίο δεν τους πειράζει καθόλου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΜG, έχεις δίκιο, το είχα ξεχάσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή